Opel Corsa Tarihi

10
14278

Günümüzde birçok kişi tarafından sevilerek kullanılan b sınıfı hatchback bir otomobil olan Opel Corsa ‘nın geçmişine gideceğiz.

Corsa, GM’nin Avrupa markası Opel tarafından tasarlanan, geliştirilen ve satışa sunulan B segmenti bir otomobildir. Corsa A, ilk olarak 1982 yılında piyasaya sürüldü. Corsa B, 1993 yılında satışa çıktı. Sonrasında 1996 yılında hafif bir makyaj gördü. 2000’de Corsa C satışa sunulmuş, 2004 yılında makyajlanmıştır. 2007’da Corsa D satışa sunumuştur ve 2011 yılında makyajlanmıştır. 2014 yılında çıkan Corsa E 2018 yılına kadar satılmıştır. 2019 yılında çıkan Corsa F  Opel Corsa ‘ların en güncel versiyonudur.

1Opel Corsa A (1982-1987)

Opel markasının ilk Corsa modeli olan bu araca günümüzde rastlamak pek de mümkün değil. Model yılı eskidiği için sadece meraklıları tarafından kullanılmaktadır. 3 farklı benzinli motor seçeneği ile satışa sunulmuştur. Yakıt tüketimi ve fiyat açısından zamanında birçok kişi tarafından tercih edilmiştir.

2Opel Corsa B (1993-2000)

1993 yılında Corsa B ile büyük bir adım atan opel markası belki de başarısını bu zamanlarda attığı adımlara borçludur. 4 farklı benzinli 2 farklı dizel motor seçeneğiyle satışa sunulmuştur. Özellikle 1.6 gsi modeliyle zamanına göre ciddi anlamda güçlü bir araçtır. Günümüzde de birçok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

3Corsa C (2000-2006)

Corsa B den sonra üretilmiş olan Corsa C zamanının ötesinde bir tasarımla kullanıcılarının beğenisini kazanmıştır. 2003 yılında makyaj gören bu aracın ön panjurunda ve tamponlarında değişiklikler yapıllmıştır. 4 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulmuş olan bu araç, ekonomik araç arayan birçok kişinin tercihi olmuştur. Ülkemizde de popülerliğini hiç kaybetmemiş olan bu araç günümüzde de birçok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

4Corsa D (2006-2014)

Corsa C ‘nin üretiminin sonlanmasıyla piyasaya çıkan Corsa D her ne kadar başarısını ispatlamış olsa da ülkemizde Corsa C kadar sevilmemiştir. 5 farklı  motor seçeneğiyle satılmış olan bu araç tasarımının güzelliği ve düşük yakıt tüketimi ile rakiplerinden hep bir adım önde olmuştur. 2011 yılında makyaj görmüş olan bu aracın dışında küçük yeniliklere gidilmiştir.

5Corsa E (2014-2018)

Dış tasarımı her ne kadar bir alt kasayı anımsatıyor olsa da ciddi yeniliklerle gelmiş olan Corsa E birçok kişinin beğenisini kazanmıştır. 5 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulmuş olan Corsa E ekonomikliği açısından kendini kanıtlamış bir otomobildir. Tasarımıyla da gözleri üzerine alan Corsa E birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

 

6Corsa F

B segmentinin popüler modellerinden birisi olan Corsa F, PSA grubuna geçtikten sonra Peugeot’nun ortak platformunda üretildi. 3 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan Corsa bir önceki versiyonlarından daha az yakıt tüketimine sahiptir. Aynı zamanda 4 farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulan Corsa günümüz teknolojisinin hakkını fazlasıyla vermektedir.

2.El Opel Corsa İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

10 YORUMLAR

  1. Opel corsa yenilendikçe gelişmiş ama 2020 corsanın malzeme kalitesi gerçekten çok başarılı, iç dizaynında da yeniliklere gidilmiş. Uzun zamandır araştırıyorum hangi arabayı alsam diye sanırım ötv avantajından dolayı corsayı tercih edeceğim

  2. opel corsanın ilk modellerini hiç bilmiyorum kullanmadım ama özellikle corsa 2020 çok hoşuma gidiyor çift renk tavanı ve ısıtmalı ön koltukları diğer modellere göre epey fark yaratıyor

  3. Opel corsanın yeni modelleri ilgimi çekiyor tasarım anlamında gerçekten geçmişten bu güne güzel ilerlemişler. Yakın zamanda 2020 corsayı ötv avantajı ile satın alırsam şaşırmayın :DD

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here