Opel Corsa Kronik Sorunları :

Opel markası birçok modeliyle Türkiye’de oldukça popüler durumdadır. Uzun yıllardır üretilmekte olan Corsa, ilk olarak 1982’de satışa sunulmuştur. Corsa A adıyla bilinen bu modelin yerini 1993’te Corsa B almıştır. Bununla birlikte Corsa B, 1996 yılında ufak da olsa, bir makyaja uğramıştır. 2000 yılında Opel markası Corsa C’yi piyasaya sürmüştür. Opel’in otomotiv sektörüne uygun olarak ürettiği Corsa modelleri sayesinde, Corsa gün geçtikçe popülerleşmiş, piyasada ismini duyurmayı başarmıştır. 2007 yılında Corsa D satışa sunulmuş ve bundan 4 yıl sonra makyajlanarak yeniden dizayn edilmiştir. Takvimler 2014’ü gösterdiğinde, Corsa belirgin iç ve dış tasarımlarıyla yeni otomobilini Paris Otomobil Fuar’ında tanıtılmıştır. Fakat Opel gelişen çağa ayak uydurmak amacıyla, 2019 yıl sonunda Corsa F ‘i tanıtmıştır. Peki bu kadar değişime uğramış ve birçok modeli bulunan Opel Corsa kronik sorunları nelerdir ? Sizler için inceledik.

Opel Corsa Kronik Sorunları : Corsa A

Opel Corsa Kronik Sorunları Nelerdir ?

Opel Corsa 1980’li yıllardan günümüze birçok modeli ile piyasaya sürüldü. Bu modeller genel olarak beğenildi. Ancak bazı modellerin kullanıcıları hiçte memnun etmeyen kronik sorunları olması olumsuz bir özellikti. Opel markası yeni çıkardığı her modelde bir önceki modellerde bulunan olumsuz özellikleri düzeltmeye çalıştı. Sonuçta bu sorunlara genel olarak çözüm bulmuş olmalı ki, piyasada bu kadar tutulan bir araç haline gelebilsin. Peki Opel Corsa kronik sorunları nelerdir ?

Direksiyondan Gelen Sesler ve Gereğinden Fazla Titreme Sorunu

Opel’in ilk üretmiş olduğu Corsa modelleri piyasaya sürüldü. Bununla birlikte bir takım problemler baş göstermeye başladı. Bunlardan biri de direksiyondan gelen sesler ve direksiyonun gereğinden fazla titremesiydi. Bu problem karşısında, kendini güvende hissetmeyen sürücüler sanayi ve servislerin yolunu tuttu.

Opel Corsa Kronik Sorunları

Volan Arızası

Opel Corsa kronik sorunları listemizde 2. sırada volan arızası bulunuyor. Corsa’nın C,D ve E serilerinde sıklıkla karşılaşılan bir problem olmuştur. Bu arıza, araç çalışır durumdayken ayağınızı debriyajdan çektiğinizde gelen seslerdi. Bu sesler sürekli oluşmuyordu. Ne var ki arada gidip gelebiliyordu. Bununla birlikte söylemek gerekir ki, bu parçanın hem işçiliği hem malzemesi oldukça pahalıdır.

2 çeşit volan bulunmaktadır. Bunlar sabit volan ve yaylı volandır. Araç hareket halinde değil, boştayken titreme yapıyorsa sabit volandan oluşan problemdendir. Fakat araç hareket halinde titreme yapıyorsa bu, yaylı volandan kaynaklanmaktadır. Yaylı volanlar genellikle yeni nesil araçlarda kullanırken, sabit volan daha eski sürümlerinde kullanılmıştır.

Arka ve Ön Amortisörden Gelen Sesler

Aslında bu birçok araçta kronik sorun olarak karşımıza çıkabiliyor. Oysa Opel’in rakiplerinden sıyrılarak bu problemle karşılaşmayacak bir otomobil üretmesi beklenirdi. Ancak Corsa bunu bazı modellerinde başaramamıştır. Bu yüzden Opel Corsa kronik sorunları listemizde arka ve ön amortisörden gelen gıcırtı seslerine de yer verdik.

opel corsa

Kapı Kilit Mekanizmalarından Gelen Tıkırtı Sesleri

Opel Corsa Kronik sorunları listemizde yine bir ses problemi var. Neredeyse eski bütün modellerde bulunan kapı kilit mekanizmalarından gelen tıkırtı sesi problemi sürücüler için olumsuz bir özelliktir. Bu kronik sorun aracın hareketine engel değildir. Fakat bazı sürücüler için oldukça sinir bozucu bir hale gelebilir

Ön Yolcu Makyaj Aynasının Yerinden Çıkması

Ön yolcu makyaj aynasının yerinden çıkması sorunu, gelen tıkırtı sesleri gibi aracın hareketine engel olan bir problem değil. Ancak Opel gibi bir markanın aracında böyle bir problemle karşılaşmak oldukça şaşırtıcı. Nitekim Corsa halk arasında, alınacak uygun fiyatlı aile arabaları klasmanında olan bir araçtır.  Elbette bu problem çok büyük bir problem teşkil etmez ve çözüm yolları vardır.

Corsa B görseli

Ön Konsolun Uç Köşelerinden Araç Kasislerden Geçerken Gelen Çıtırtı Sesi

Opel Corsa kronik sorunları listemizde yine bir ses problemi ile karşılaşıyoruz. Öncelikle ön konsolun uç köşelerinden, araç kasislerden geçerken gelen çıtırtı sesi her modelde bulunan bir problem değil. Ancak bazı modellerde sürücüler tarafından kronik sorun kabul edildiği için listemizde yer almıştır.

Toparlamak gerekirse Opel Corsa üretildiği ilk tarihten itibaren, kullanıcılar tarafından geçer not almayı başarmış bir araçtır. Çıkardığı her seride bazı sorunlarla karşılaşsak bile Opel bu problemlere çözüm bulmayı başarmıştır. Üstelik Opel Corsa Kronik sorunları listemizde bulunan birçok problem aracın hareketini engelleyecek problemler değildir. Genellikle çıkan seslerden kaynaklı bu problemlere, zamanla sürücüler tarafından çözüm yolları bulunmuştur.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here