İlk olarak 1994 yılında Almanya’da üretilen Audi A4, geniş boyutlara sahip bir otomobildir. Nitekim 1994 yılından günümüze hala üretiliyor olması aracın başarılı bir performans gösterdiğinin göstergesidir. Ancak 1994 yılından bugüne kadar araçla eşleşmiş bazı kronik sorunlar vardır. Peki Audi A4 kronik sorunları nelerdir? Bu araca sahip olan kişilerin en çok yakındığı olumsuzluklar nelerdir? Sizler için listeledik. Başlamadan önce A4 ‘ün tarihine kısa bir göz atmakta fayda var.

Audi A4 Tarihçesi

Aracın ilk modeli 1994 yılında üretilmiştir. 2001 yılında ikinci nesli piyasaya sürülmüştür. İkinci nesil A4 ‘ün piyasaya sürülmesinden tam 4 sene sonra üçüncü nesil A4 piyasaya sürülmüştür. Ardından 2008 yılında üretilen 4. nesil Audi A4 ile beraber modern A4 ‘ün temelleri atılmıştır. Bu model 2012 yılında makyajlanmıştır. 150 ve 177 beygir olmak üzere 2 yeni dizel motor ile piyasada yer edinmiştir.

Son olarak 5. nesil A4 2015’te tanıtılmış, 2016’da piyasaya giriş yapmıştır. 2019 yılına gelindiğinde Audi firması A3 dışında A5 ve A6 modellerinde de köklü değişimler yapmıştır. Gelgelelim bu kadar uzun süredir üretilen ve hala üretilmekte olan A4 ‘ün bazı kronik sorunları vardır. Audi A4 kronik sorunları şöyle listelenebilir :

Audi A4 Kronik Sorunları

Enjektör Arızaları

Audi A4 kronik sorunları listemizin ilk sırasında enjektör arızaları yer almaktadır. Enjektörler otomobiller için çok önemlidir. Öyle ki enjektörlerin tıkanması birçok probleme yol açar. Nitekim yakıt enjektörleri zamanla tıkanmaya veya sızıntı yapmaya eğilimlidir. Fakat enjektörlerin hepsinin aynı anda tıkanması ya da sızıntı yapması çok karşılaşılan bir problem değildir. Enjektörler çoğunlukla birer birer arızalanır. Ancak bir enjektörün bile zarar görmesi aracın performansının düşmesine yol açar.

Audi A4 B8 Su Pompası Arızaları

Audi A4 B8 modelinde su pompası arızası oldukça sık rastlanan bir durumdur. Öyle ki bu aracın en savunmasız noktasıdır desek yalan söylemiş olmayız. Çünkü arıza yapma olasılığı çok yüksektir. Audi, orijinal su pompasını plastik malzemeden üretmişti. Bu Alman mühendislerin verdiği yanlış bir karardı. Pompa plastik yerine alüminyumdan üretilmeliydi. Çünkü su pompası yüksek ısıya maruz kaldığında, plastik boruda çatlaklar oluşuyordu.

Bununla birlikte su pompası arızasından dolayı oluşacak su sızıntıları başka problemlere de yol açmaktadır. Örneğin conta su sızıntısından dolayı zamanla aşınır ve kırılgan hale gelir. Audi’nin su pompası arızası öyle bir hale geldi ki, 2013-2016 model yılları ile ilgili geri çağırma yayınlandı. Oysa başta plastik yerine alüminyum malzeme kullansalardı böyle bir problemle hiç karşılaşılmayacaktı.

Audi A4 Kronik Sorunları

Aşırı Yağ Tüketimi Sorunu

Audi A4 kronik sorunları listemizde sırada aşırı yağ tüketimi sorunu yer alıyor. Yağ otomobil için olmazsa olmaz malzemelerden biridir. Yağın gereğinden az ya da hiç bulunmaması otomobil için korkunç sorunlara yol açabilir. Nitekim A4 ‘ün neredeyse bütün modellerinde aşırı yağ tüketim sorunu vardır. Özellikle 2008 ‘den 2011 ‘e kadar olan modellerde bu problemle karşılaşmanız çok olasıdır. Genellikle aracın kilometresi 100.000’i aştıktan sonra bu sorun ortaya çıkıyor. Karşılaşılan bu aşırı yağ tüketimiyle ilgili 2012 yılında firmaya toplu davalar açıldı. Yazılım güncellemeleriyle motorda düzeltme bulundu. Ardından toplu davanın sonuçlanmasıyla araçlar geri çağırıldı. Üstelik geri çağrılan araçlara uzatılmış garanti hakkı verildi.

Audi A4 Kronik Sorunları

Arızalı Direksiyon Hortumu

Bütün modellerde görülmese de bazı A4 kullanıcıları, düşük veya yüksek hız fark etmeksizin, aşırı titreşim sorunları ile ilgili problemlerle karşılaştıklarını dile getirdiler. Audi firması gelen şikayetler sonucunda yaptığı açıklamada hatanın hidrolik direksiyon hortumundan kaynaklandığını söyledi. Ayrıca problemin sık sık ve sert fren yapan sürücülerde daha çok görüldüğünü belirtti.

Yukarıdaki bahsettiğimiz problemler dışında karşılaşılan diğer Audi A4 kronik sorunları şöyledir :

  • A4 B5’lerde bobinler ve ateşleme modülü arızaları.
  • Yine A4 B5’lerde MAF sensörü arızası.
  • Genel olarak tavan döşemesinin sarkması.
  • Aracın modeli eskidikçe iç kapı kollarında soyulmalar yaşanması.
  • Bazı modellerde yazılımdan kaynaklanan gösterge paneli problemleri.
  • 2.0 TDI motorların gaz kelebeği sorunu.
  • A4 Allroad Quattro modelinde TFSI motorlarda dizel gibi ses çıkması

Ayrıca araca LPG takılması halinde

  • Stop etme
  • Rölanti arızaları
  • Belirgin şekilde gelen benzin kokusu
  • Elektriksel Arızalar

gibi sorunlar kronik hale gelmiştir.

Toparlamak gerekirse A4 modeli üretildiği ilk yıldan beri, her modelinde bazı kronik sorunları beraberinde getirmiştir. Bu kronik sorunların bazıları firma tarafından fark edilmiş ve geri çağırmalar yaşanmıştır. Audi A4 kronik sorunları listemizde, birçok madde olmasına rağmen gerek tasarımı gerek güvenliği sayesinde birçok araç sever tarafından kullanılmaktadır.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here