Honda CBR650R İnceleme

0
3443
Honda CBR650R İnceleme

Honda CBR60R, Honda CBR650F’in bir halefidir ve isimlerinde sadece bir harf farkı olsa da iki motosiklet olaylara farklı şekilde yaklaşıyor. CBR650F, günlük ihtiyaçlarınıza ne kadar iyi uyum sağladığından sınıfındaki en iyi dengeli motosikletlerden biridir ve bu nedenle CBR650R’ın şehir içi rahatlık açısından 40 fırın ekmek yemesi gerekli. Ancak bahsettiğimiz fark şu ki, CBR650F en iyi huylu motosikletlerden ama 650R onun şımarık kuzeni. Gürültülü, cesur ve biraz küstah. Bunlara rağmen CBR650R hala sevimli mi? Merak ediyorsanız “Honda CBR650R İnceleme” adlı yazımızı okumaya devam edin.

2. El Honda Motosiklet İlanları

Honda CBR650R İnceleme

Tasarım

Sevimlilik demişken tasarımla başlayalım ve açıkçası Honda 650R ile harika bir iş çıkarıyor. CBR650R şu anda rakiplerinin arasında en iyi görünümlü motosikletlerden birisi. Çünkü bir spor motosiklette olması gereken her özelliğe sahip. Çıkartmalar, jant bantları, çift ve keskin farlar ve tüm gözleri üzerine çeken hakim bir duruş. Bu kadar iyi olmasının büyük bir nedeni, CBR650R’ın çok daha pahalı, çok daha büyük önceki nesil Honda Fireblade’e çarpıcı şekilde benzemesidir.

Ayrıca, eski CBR650F’de biraz sorun olan yeni LED farların geceleri harika çalıştığını belirtmek isteriz. Hem de farların altındaki iki yuva sadece görünüm için değil! Bunlar gerçek hava girişleri. Sadece hızlı giderken ekstra hava girişine sebep olmuyorlar, grup içinde bu girişler ile hava atabilirsiniz. Premium Honda motosiklerinde olduğu gibi, her şeyin uyumu birinci sınıf. Koltuklar çok rahat olduğundan, artçı koltuğu efektif bir şekilde kullanılabilir.

Honda CBR650R

Sürüş Pozisyonu

Honda CBR650R, üzerinde olduğunuzda çok daha sportif hissettiriyor. Ayaklıklar biraz daha yüksekte ve arkada konumlandırılmış. Gidon biraz alçak ve ileride. Sonuç olarak sürüş pozisyonu açısından “Spor Motosiklet” hissini alıyorsunuz. Bununla birlikte, neredeyse kısa boylu insanlar için bile yere yetişmek zor olmayacak.

Hala geziye çıkılabilir mi? Elbette, Kawasaki Ninja ZX-6R kadar aşırı bir motosiklet olmadığı için hala geziye çıkabilirsiniz. İlk seferlerde bilekleriniz biraz ağrıyabilir. Şimdiden uyaralım.

CBR 650R’daki rüzgar deflektörü iyi bir iş çıkarıyor ancak üzerine daha büyük bir tane eklerseniz rüzgardan tamamen kurtulabilirsiniz. Ancak bunun getirisi olduğu kadar götürüleri de olacaktır. Honda motosiklete ekstra olarak güncel ve yeni bir dijital gösterge paneli ekledi. Hiç değilse, biraz küçük ve oldukça basit ama iyi bir görünürlüğe sahip ve okunması kolay.

Motor

CBR650R’ın öne çıkan bir özelliği de kesinlikle sahip olduğu motorudur. Dört silindirli bir motor ve sesi kesinlikle kulağa harika geliyor.CBR650F’in sesi kısılmış gibi görünse de CBR650R çığlık atıyor ve yüksek devirlerde arkadaşlarınız sizi kesinlikle çok uzaktan duyabilir.

Ancak en büyük değişiklik motosikletin karakterinde. Honda 6.000RPM’de ve altında eğlence için 1.000 devir daha verdi. Motosiklet eskisinden çok daha uysal. Bu nedenle şehir dostu. Örneğin, 27km ile ilerlerken 4. Vitese takabilirsiniz. Motosiklet ayrıca kötü yollar ve şehir trafiği ile kolaylıkla başa çıkabiliyor ce ısı yönetimi de harika. Ancak 6.000RPM işaretini geçtiğinizde, motosiklet karakter değiştiriyor ve devirlerin hızla artması ve gücün doğrusal olarak gelmesiyle adeta bir holigana dönüşüyor.

Özellikler

Motosiklette herhangi bir sürüş modu bulunmuyor. Bunun yerine harika bir bağlantı sağlayan eski moda kablolu gaz kelebeği var. Açma – kapama geçişleri bazen biraz sert olabiliyor. Ancak tüm sürüş deneyiminin ne kadar rafine olduğu göz önüne alındığında olumsuz bir durum yok. Debriyaj kolu oldukça hafif ve motosikletin karakteristik yapısı nedeniyle sık vites değiştirmeye ihtiyacınız yok. Tüm şehri 4. Viteste dolaşabilirsiniz.

CBR

Güvenlik

Güvenlik tarafında, çift kanallı ABS ve değiştirilebilir çekiş kontrolüne sahip. Bununla birlikte çekiş kontrol sistemi anahtarı, genellikle bir far geçiş anahtarına sahip olduğunuz ve kafa karıştırıcı olabilen oldukça ilginç bir konuma yerleştirilmiş. Sistemi devreye alıp, devreden çıkarmanız için tuşa 1sn kadar basılı tutmanız gerekiyor. Bu sebeple en azından sistemi yanlışlıkla açıp kapatmıyorsunuz. Frenler hissiyat olarak gayet güzel.

Fiyat

Kısacası, harika ama konuşmamız gereken şey fiyat. Evet satın almak için pahalı bir motosiklet ama dahası var. Görüyorsunuz Honda orta-üst sınıfta oldukça kullanılır dostu ayrıca güvenli. İkinci olarak, parça bulunabilirliği ve servis desteği, tüm Premium markaları arasında dünyada en iyilerden. Honda’nın büyük motosikletleri çoğu rakibine göre uygun işletme maliyetlerine sahip. Bu nedenle bu motosikletin kattığı değeri düşünürken sıkışıp kaldığınızda bu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Her şeyi geride bıraktığınızda Honda CBR650R’ın satın alabileceğiniz en iyi motosikletlerden olduğunu düşünüyoruz.

Honda Motosiklet Kasım 2021 Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here