Hidrolik Direksiyon Sıvısı Renkleri Ne Anlatıyor?

1
9866

Araçlar manuel veya hidrolik direksiyon olarak kullanabilir. Ancak, modern araçlar da çoğunlukla hidrolik direksiyon kullanılıyor. Hidrolik direksiyon; hidrolik hidrolik direksiyon ve elektrikli hidrolik direksiyon olarak iki tiptir. Hidrolik hidrolik direksiyon otomatik şanzıman sıvısı kullanır Ancak, direksiyon sistemi için yapılan bir sıvı, hidrolik direksiyon sıvısı olarak bilinir. Sıvı otomatik şanzıman sıvısından biraz farklıdır. Peki, hidrolik direksiyon sıvısı rengi nedir?

Bu sıvı sistemin hareketli kısımlarını korur ve direksiyon mekanizmasını pürüzsüz tutar. Kontamine direksiyon sıvısının kullanılması direksiyon pompasına veya tüm mekanizmaya zarar verir. Bu yüzden ne renk hidrolik direksiyon sıvısı kullanmamız gerektiğini bilmek gerekir.

Hidrolik Direksiyon Sıvısı Çeşitleri

Aracınız için bir direksiyon sıvısı seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar vardır. Direksiyon sıvısı türü esas olarak model veya bir aracın kullanma kılavuzuna göre değişkenlik gösterebilir. Yeni modellerin çoğu sentetik hidrolik direksiyon sıvıları kullanır. Faydaları arasında düşük sıcaklıklarda daha iyi aktığını söyleyebiliriz.

Diğer araçların çoğu evrensel hidrolik direksiyon sıvıları kullanır. Bazı durumlarda, üreticiler belirli katkı maddeleri içeren özel hidrolik direksiyon sıvısı önerir. Bu nedenle, aracınız için en iyi hidrolik direksiyon sıvısı için kullanım kılavuzuna danışmak önemlidir. Bu tipleri ve hidrolik direksiyon sıvılarının nelerden yapıldığına bir bakalım.

Mineral Hidrolik Direksiyon Sıvıları

Mineral sıvılar yağın performans özelliklerini geliştirmek için rafine petrol fraksiyonları ve katkı maddeleri ile yapılır. Direksiyon sistemi üzerinde bu sıvının kullanılmasının ana yararı kauçuk elemanları üzerinde agresif bir etkisi olmasıdır. Sıvılar arasında hidrolik direksiyon sıvıları ile karşılaştırıldığında pahalı değildir . Ayrıca düzenli olarak köpük oluşturmak istemesi olasıdır.

Yarı Sentetik Hidrolik Direksiyon Sıvısı

Bu sıvı hem sentetik hem de mineral maddelerden oluşur. Düşük viskozite derecesine, sahiptirler ve köpük oluşumuna dayanıklıdırlar. Dezavantajı, yarı sentetik direksiyon sıvıları direksiyon sisteminde kauçuk elemanları üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip.

Sentetik Hidrolik Direksiyon Sıvısı

Sentetik sıvı, otomobil üreticileri tavsiye ederse kullanmak için ideal bir direksiyon sıvısıdır. Onlar rafine petrol fraksiyonları, polyesterler ve polihidrik alkoller küçük bir miktar eklenerek imal edilir. Ayrıca hidrolik direksiyon kauçuk parçaları üzerindeki yıkıcı etkisini azaltmak için özel katkı maddeleri bulundurduğun söyleyelim. Düşük sıcaklıklarda, sentetik hidrolik direksiyon sıvıları sorunsuz akar.

Direksiyon sıvıları sayesinde sistemin işlemleri sorunsuzdur ve böylece dayanıklı ömrünü artırır. Çoğu Avrupalı otomobil üreticisi araçları için benzersiz direksiyon sıvıları tavsiye eder. Burada önerilen sıvıların çoğu yüksek performanslıdır ve DN51 524T3 ve ISO 7308 standartlarını karşılar. Sentetik hidrolik direksiyon sıvıları düşük viskoziteli, köpük oluşumuna karşı direnç, aşırı sıcaklıklarda çalışabilir ve uzun bir kullanım ömrüne sahip olabilir.

Evrensel Sıvılar

Evrensel hidrolik direksiyon sıvıları birçok hidrolik direksiyon sistemi ile uyumludur. Hidrolik direksiyon sıvısı evrensel nedir ve neden tercih edilir merak edebilirsiniz.

Bu tür sıvılar da farklı faydalar sunan özel katkı maddeleri vardır. Evrensel hidrolik direksiyon sıvıları, direksiyon parçalarının performansını ve duyarlılığını artırarak sertliği ve sürtünmeyi azaltır.

Bu hidrolik direksiyon sıvıları aynı zamanda korozyonu önleme, küçük sızıntıları sızdırmazlık ve direksiyon bileşenlerindeki aşınma ve yıpranmayı azaltma özelliklerine sahiptir. Ancak, direksiyon sisteminde kullanılan tip ile viskozite ve kimyasal uyumluluk kontrol etmek için tavsiye edilebilir. Yeni sıvıdaki özellikler, sistemde daha önce kullanılan sıvıyla eşleşmelidir.

Hidrolik Direksiyon Sıvısı Renkleri

Hidrolik direksiyon yağı otomatik şanzıman sıvısından biraz farklıdır. Sistemde bir şeylerin ters gittiğini bilmenize yardımcı olduğu için hidrolik direksiyon yağı rengini öğrenmek çok önemlidir. Direksiyon sıvılarının temel renkleri pembe, kırmızı ve berraktır.

Derin Kırmızı Renk Direksiyon Sıvısı

Kırmızı hidrolik direksiyon yağı için normal bir renktir. Hidrolik direksiyon sızıntısı olduğunda, kırmızı bir renk alabilirsiniz. Hidrolik direksiyon yağının temel rengi, araçtaki diğer sıvılardan ayırt etmek için kırmızı veya pembedir. Direksiyon sıvısının rengi değişmeye başladığında endişelenmeye başlamalısınız.

Sütlü veya Köpüklü direksiyon Akışkan Renk

Bu çoğu araç için önemli bir sorundur. Hidrolik direksiyon yağı renginin sütlü veya köpüklü hale dönmesine neden olan temel neden, su veya havanın sıvının içinde sıkışıp kalmasıdır. Hidrolik direksiyonun renginin sütlü olduğunu fark ettiğinizde, sorunları en kısa sürede çözmek için gerekli adımları atın.

Hidrolik direksiyon sistemi kısa sürede renk değiştirme eylemi gerçekleştirir. Hidrolik direksiyon yağının değiştirilememesi direksiyon dişli kutusun ve direksiyon pompasına zarar verir. Direksiyon sağa veya sola dönerken ses getirmeye başlar. Ayrıca direksiyonun sıkışmasına neden olabilir. Bu sorunlar daha çok pikap kamyonları gibi ağır araçlarda bulunur.

Sararmış Hidrolik Direksiyon Akışkan Rengi

Eğer hidrolik direksiyon sıvısı rengini sarı  olarak gördüğünüzde, şaşırmayın. Direksiyon sıvısı sarıya dönebilir, ancak yaygın değildir. Bunun temel nedeni hidrolik direksiyon sıvısı soğutucu ile temas ettiğinde olur.

Kahverengi ve Siyah Direksiyon Akışkan Rengi

Hidrolik direksiyon yağının rengi siyaha döndüğünde, hemen sistemi değiştirmeye ve tamir etmeye hazır olmalısınız. Hidrolik direksiyon yağı, son ömrüne geldiğinde siyaha döner. Bu direksiyon sıvısının yandığının bir işaretidir.

Hidrolik Direksiyon Sıvısı Ne Renk Olmalıdır?

Araba sıvıları sorun teşkil eden bir durumun bize en iyi şekilde yansıması için renk değişimi için boyanırlar. Bu nedenle, her araç sahibi için hidrolik direksiyon yağı renk sızıntısı hakkında ne anlatıldığını bilmek zorundadır. Yeni hidrolik direksiyon yağı her zamanki renkleri pembe veya kırmızı olabilir. Eğer direksiyon sıvısını bu renk herhangi görürseniz, iyi durumda olduğu anlamına gelir.

Hidrolik direksiyon yağı kirlendiğinde rengini değiştirir. Soğutucu tarafından kirlendiğinde, direksiyon sıvısı sarıya döner. Yağ, su ile kirlendiğinde köpüklü veya sütlü bir renge dönüşür. eskidiğinde, sıvı siyah veya kahverengiye döner. Bu renkler, hidrolik direksiyon yağını daha az değiştirmeniz ama değiştirmeniz gerektiğinin bir işaretidir ve direksiyon sistemine zarar verir. Hidrolik direksiyon yağını nasıl değiştireceğini bilmiyorsanız, yardım için tamircinizi arayabilirsiniz.

Bir araçta kullanılacak doğru direksiyon sıvısı, modeline ve kullanım kılavuzuna bağlıdır. Yeni direksiyon sıvısı koymadan önce, daha önce orada olanı bilmeniz gerekir.

Hidrolik Direksiyon Sıvısı Ne Sıklıkta Değiştirilmelidir?

Bir hidrolik direksiyon sıvını değiştirmeniz gereken tanımlanmış bir zaman yoktur. Bazı uzman tavsiyesi her dört yılda bir veya araç 80.000km boyunca çalıştırıldıktan sonra değişmesi gerektiğini söylüyorlar. Hidrolik direksiyon yağı kahverengiye doğru değişmeye başladığında, onu değiştirmeye hazırlanmalısınız. Siyah ise, o zaman hemen değiştirmeniz gerekir. Kaynak

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here