20 Sene Boyunca Aynı Araç Kullanılır Mı?

2
4616

Bir aracı 20 sene boyunca kullanmak mı? Evet bugün sizler için bir aracı uzun yıllar kullanmanın yada daha sık değiştirmenin faydalarını ve zararlarını sıralamak üzere bir içerik hazırladık.

Sıfır veya ikinci el olarak alınmış bir araca kaç yıl binmek mantıklıdır?

Hadi derlemeye bakın;

120 Sene Kullanırsanız, Ayrılmak Zor Olacaktır !

Bir taş ile 20 sene geçirseniz bile sizin için manevi bir değeri olacaktır. 🙂

Bir otomobil ile uzun seneler geçirirseniz ayrılmak elbette zor olacaktır.

Hele ki ekonomik zorluklar nedeniyle satılması gerekirse, gerçekten unutulmayan kötü bir anı olarak hayatınızda iz bırakacaktır.

20 sene kullanılan bir araç büyük ihtimalle ailenize ait bir araç olacaktır ve o zaman gerçekten duygusal bir bağ kurmamak zor olacaktır.

Bir taraftan da geçmişini bildiğiniz bir araç sizin için çok daha güven verici olacaktır. Yaşadığı kazaları, arızaları ve kullanım geçmişini bildiğiniz için çok daha rahat bir şekilde kullanacaksınızdır.

2Uzun Yıllar Kullanmak Mı? Periyodik Olarak Değiştirmek Mi?

Elbette hem ekonomik değer olarak hem arıza bakımında yeni model bir araç daha avantajlı olacaktır.

Eğer aracınızı belirli aralıklarla ya da her yeni kasası çıktığı zaman bayiden aracınızı sıfırlayabiliyorsanız işte o zaman en kolay şekilde araç kullanabilirsiniz. Çünkü aracınızı hem sürekli yeni model olarak tutarsınız hem de garantili bir araç kullanmaya devam edersiniz.

Elbette bugünün şartlarında araba yenilemek hiç te kolay olmuyor. Bundan 5-10 sene öncesine kadar eski aracınızı verip üzerine belki 10-15 bin lira ödeyip bayiden yenisini almak mümkündü.

20 sene

Ama artık bir aracı yenilemek için belki aracınızın üzerine 2 katı bir bedeli eklemeniz gerekmektedir. O yüzden uzun yıllardır kullandığınız bildiğiniz bir aracınız var ise ve sıfır almskta zorlanıyorsanız, elinizdekini korumanın çok daha mantıklı olduğunu unutmayın.

320 Sene Aynı Aracı Kullanmanın Faydaları Ve Zararları

Aracınızın mutlaka bir ustası olur ve arızalarını artık kendiniz bile bulabilecek kadar o aracı tanırsınız.

Uzun yıllar araç kullandıktan sonra arıza verme sıklığı artacak ve yedek parça sıkıntısı başlayacaktır ki bu uzun süre araç kullanmanın en büyük düşmanıdır.

Aracınız belli bir noktadan sonra değerini daha hızlı kaybedecek ve satma ihtimali daha da düşecektir.

Ama her zaman geçmişini bildiğiniz araba sizi üzmeyecektir.

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

2 YORUMLAR

  1. eğer gerçekten sıfır alınmış bir arabanız var ise kullanmanız için hiçbir sebep yok yeterki sevin arabanızı ve iyi bakın.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here