Elektrikli Park Fren Sistemi Nedir?

Elektrikli park freni, bir aracın aktif güvenlik sistemlerinden biridir. Park halindeyken onu yavaşlatmak, durdurmak ve hareketsiz hale getirmekten sorumlu olan halk arasında el freni olarak da bilinen fren sistemidir. Bu cihazın sürekli gelişimi, bu sistemi günümüzde çok karmaşık ve iyi geliştirilmiş hale getirmiştir. Aracı durdurmak için, frenleme hareketinde olan sürücü, fren pedalına basar, pompada fren kaliperlerine etki eden bir hidrolik sıvı basıncı oluşturur. Bunlar da balataları birbirine yaklaştırmakla görevlidir. Diskleri veya pabuçları tambura yaklaştırarak , aracın hızını düşürmeyi ve hatta tamamen durdurmayı sağlar.

Park manevrası için, orta konsolda bulunan bir kol vasıtasıyla (manuel veya otomatik şanzımanlı bir araç) veya Mercedes Benz markasında olduğu gibi, yandan bir pedal üzerinde etkinleştirilebilen bir manuel el freni vardır.

Manuel el freni sistemi yerini elektronik bir sisteme bırakmış, kolu veya pedalı ortadan kaldırmış ve sürücü tarafından çalıştırıldığında bir elektrik motorunun veya motorların frene etki ederek frenlere etki etmesine neden olan bir düğmeye yol açmıştır.

Sürücüyü araca sürerken daha fazla konfor sağlayan ve orta kısımda bulunan kolun bir tek düğmeye indirgenmesi gerçekten güzel bir şey.

Peki elektrikle çalışan park freninin avantajları nelerdir?

  • Bu tür bir cihaz, bir kolu olmadığı ve daha yaratıcı ve fütüristik iç tasarım seçeneği sunduğu için yolcu bölmesinde daha az yer kaplıyor.
  • El frenini çekmeyi unutsak bile, bu sistem motor kapatıldığında otomatik olarak devreye giriyor, böylece arabadan indiğimizde her zaman açık kalacak.
  • Motor çalışıyorsa ve el frenini çekmek istiyorsak, düğmeye basmanız yeterli olacaktır.
  • Bir vitese girerken ve hızlanırken motor çalışırken ve elektrikli park freni uygulanmışsa, sistem otomatik olarak bağlantıyı keser.

    Öte yandan, sistemin aşağıdaki gibi bazı dezavantajları da vardır:

    • Arızalar, sistemin manuel veya mekanik olmasına göre daha karmaşık ve pahalıdır.
    • Araç aküsü bozulursa, akü olmadan sistemi nasıl açacağımızı veya kilitleyeceğimizi bilmemiz gerekir.
    • Frenlerimiz biterse, devreye sokmak için düğmeye birkaç kez basmalı ve aracı kademeli olarak frenlemeliyiz.
    • El freni için elektrikle çalıştırılan fren silindirlerinin geri çekilmesi gerektiğinden, fren balatalarını değiştirmek için bir teşhis kiti gereklidir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here