Elektrikli Otomobiller Uzun Yolda Kaç Kilometre Gidebiliyorlar?

0
3075
Elektrikli otomobiller uzun yolda kaç kilometre gidebiliyorlar?

Elektrikli otomobiller uzun yolda 150 ila 600 km arasında mesafe kat edebiliyorlar. Tabi bu durum aracın markasına göre değişiklik gösteriyor. Buna ise marka ve modelin ötesinde aracın batarya kapasitesi neden oluyor. Aslında elektrikli araçların bataryası diğer araçların akaryakıt deposu gibi çalışıyor. Yani bataryanın kapasitesi ne kadar büyükse o kadar fazla menzil kat ediyor.

Elektrikli Otomobiller Uzun Yolda Hangi Hızla Gitmeli?

Elektrikli otomobiller uzun yolda kaç kilometre gidebiliyorlar?

Uzu yolculuklarda saatte ortalama 100 km hızı aşılmadığı sürece elektrik tüketimi son derece ideal olacaktır. Ancak bu araçlar için optimum hız değeri aşılınca doğal olarak elektrik tüketimi artıyor. Hal böyle olunca da uzun yolda daha sık şarja ihtiyaç duyacaklar. Yani elektrikli otomobiller için yüksek hızla gitmek daha kısa sürede hedefe ulaştırır düşüncesi o kadar da mantıklı değil. Çünkü hızlı araç kullanımında da şarj ihtiyacı doğuyor. Bu nedenle de şarj süresini beklemek gerekiyor. Tabi aracın bataryası ve malzemesi de buna bir etken. Yani elektrikli araç ile uzun yola çıkmadan önce mutlaka yoldaki şarj istasyonlarının yerine bakmak gerekiyor.

Ortalama Araç Garanti Süresi 8 Yıl

Elektrikli otomobiller uzun yolda kaç kilometre gidebiliyorlar?Her geçen gün artan elektrikli araç modelleri ile markaların rekabeti de sürüyor. Bu nedenle ortalama elektrikli otomobiller için 8 yıl garanti süresi mevcut. Bu süre genellikle oldukça cazip gibi görünüyor. Ama batarya kapasitesi düşünülürse o kadar da cazip değil. Genellikle elektrikli araçların bataryaları lityum iyondan oluşur. Bu tür bataryalar nikel bazlı bataryalara göre çok daha yoğun bir enerjiye sahip. Bu nedenle de otomobillere daha çok menzil ve daha hızlı şarj vaat ediyor. Araştırmalara göre bu batarya türünün 160 bin km boyunca ilk günkü performansını göstermesi mümkün. Bu durumda markaların garanti kapsamında 8 yıl süre vermeleri durumunda 20 bin km menzili aşılmazsa batarya garantiden bile değişebilir.

İkinci El Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here