2023 Nissan Versa modeli önceki modele göre yeni gümüş süslemeli altıgen bir ön ızgara ile birlikte geliyor.

2023 Nissan Versa Hakkında

Nissan 2023 Versa modelinde yepyeni güncellemeler getirdi. Bu modelle birlikte Nissan ucuz ve kolay ulaşım misyonu ile hareket ediyor. Bu güncellemeler arasında basamaklı yapıya sahip gümüş süslemeli ızgara öne çıkıyor.

Ayrıca bu küçük Sedan modelinde isteğe bağlı olarak 17 inç jant seçeneği de mevcut olacak. Motor kısmında 122 beygir gücünde otoyolda yakıt ekonomisi sağlayacak dört silindirli bir motor yer alacak.

Versa bunun yanı sıra sürüş kalitesini arttırmak için acil fren sistemi gibi pek çok teknolojik güncellemeyi de sunacak. Farlı donanım paketleri ile gelecek Versa’nın, en üst donanımı SR versiyonunda diğerlerine oranla daha büyük dokunmatik ekran yer alacak.

Orta seviye SV donanımlı versiyonda ise kablosuz şarj pedi olacak. Böylece Versa, Nissan’ın rahat ön koltukları ve Nissan’ın ucuz ulaşım sağlayan araç konseptini bir araya getirecek.

Dış Tasarım Detayları

Dış tasarımda araçta en önemli değişiklik ön ızgara. Bu ızgara dikdörtgen gümüş süsleme parçalarından oluşan altıgen parçalı halde geliyor. Bunun yanı sıra Nissan’ın yeni logosu bu araçta kendine yer buluyor.

2023 Nissan Versa

SR versiyonda ayrıca isteğe bağlı 17 inç jant tasarımı yer almakta. SV ve SR versiyonlarında ise Gray Sky Pearl boya seçeneği bulunmakta.

İç Detaylar

Aracın iç kısmına geldiğimiz zaman, standart olarak butonları bulunan 7 inç dokunmatik bilgi-eğlence sistemi bizleri karşılıyor. SR versiyonunda ise bu ekran standart olarak 8 inç boyutunda olacak.

Bunun yanı sıra sadece SV ve SR versiyonlarında standart olarak Android Auto ve Apple CarPlay özelliği yer alıyor. Standart S versiyonda bunlar standart olarak yer almıyor.

Her versiyonun iç kısımda üç adet USB bağlantısı bulunmakta. Ayrıca bilgi-eğlence sisteminin sesli komut özelliği de var.

Standart S versiyonu 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklarına sahip. Ayrıca standart S versiyonuna S Plus donanım paketi yükseltmesi ile Android Auto ve Apple CarPlay olanağı sunmakta.

SV donanımlı versiyon, iç kısımda kol dayama yer, kablosuz şarj pedi ve orta konsolda farklı bir iç renk sunuyor.

SR versiyonu ise en yüksek donanım paketini sunmakta. Burada Wi-Fi, otomatik klima kontrolü, adaptif hız sabitleyici ve 8 inç ekran yer alıyor. Bunun yanı sıra en üst SR versiyonunda eller serbest giriş ve uzaktan çalıştırma özellikleri de yer alıyor.

Ön panelde Versa yumuşak malzemeler tercih ederken, deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu isteğe bağlı olarak tercih edilebiliyor. Versa ayrıca otomatik acil frenleme şeritten ayrılma uyarısı gibi pek çok standart güvenlik özelliği ile geliyor.

Motor Performansı

Her Versa versiyonu ön tekerlere güç sağlayan 122 beygir gücünde motora sahip. Bu motor 1.6 litrelik dört silindirli. Bu motorun tork değeri ise 154 nm.

Beş ileri manuel şanzıman S versiyonda yer alıyor. Bunun yanı sıra S versiyonda değişken zamanlı otomatik şanzıman seçeneği de bulunmakta. SV ve SR versiyonlarında standart olarak değişken zamanlı otomatik şanzıman bulunuyor.

Standart modelde manuel şanzıman yer alıyorken, diğer versiyonlarda sadece otomatik şanzıman yer alıyor.

Fiyatı ve Türkiye’ye Gelme Durumu

2023 Nissan Versa bu sonbahar içerisinde piyasada olacak. Ancak firma resmi olarak fiyat bilgisini paylaşmadı.

Ancak tahminen sektör kaynakları fiyatların 17.000 dolar taban fiyatından başlayacağını ifade ediyor. Tahminen SV versiyonun 20.000, SR versiyonunun ise 21.000 dolar olacağı ifade edilmekte.

2023 Model Nissan Versa’nın şu an için Türkiye’ye gelip gelmeyeceği belli değil. Ancak ilerleyen süreçlerde Türkiye’ye gelme durumu olursa sizlerle paylaşıyor olacağız.

Sıfır KM Nissan Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here