CFMoto 650NK İnceleme

0
5074
650nk

Naked kategorisinde seçenekler oldukça geniş olsa da Japonlardan ayrıldığınızda elinizde pek seçenek kalmıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu algıyı yıkan CFMoto’nun 650NK’sı gerçekten iyi bir alternatif. Eğer siz de bir naked alternatifi arıyorsanız 650NK için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Tasarım

“Çıplak bisiklet” tanımından da anlaşılacağı gibi, 650NK, motorunu ve diğer mekanik parçalarını herkese gösterebilmek için çok az kaporta parçasına sahip. Motosikletin üzerinde bulunan az sayıda plastik, keskin ve sportif görünmesine olanak sağlıyor. Bu görüntünün altında KTM firmasının motosikletlerini tasarlayan Kiska’nın parmağı var.

650NK’nın ileriye dönük tasarımı ve kompakt kuyruğu ona maço bir duruş kazandırıyor. Malzeme kalitesi genel olarak iyi gözüküyor.

650nk

650NK Sele

Sport Touring kardeşiyle karşılaştırıldığında, 650NK’nın ergonomisi kesinlikle sportif. Sele biraz öne eğilerek yakıt tankına dayanmanıza sebep oluyor.  Gidon biraz dar ve ayaklıklar çok hafif geriye kaydırılarak bir spor motosiklet izlenimi veriyor. Ancak gerçek bir spor motosikletle karşılaştırıldığında CFMoto, daha uzun sürüşler ve hatta günlük sürüşler için oldukça rahat.

650nk

Motor sıcaklığı bir nebze hissediliyor ancak hafif. Uzun süre motosiklet sürerken sıcaklık sağ dize doğru geliyor.

Motor Performansı

650NK’nın kalbinde, 9.000RPM’de yaklaşık 60HP ve 7.000RPM’de 56NM tork mevcut. 649.3cc, sıralı ve iki silindirli bir motor yer alıyor. Bu paralele ikiz motor, performans söz konusu olduğunda hayal kırıklığına uğratmıyor.

nk

650NK Sürüş ve Kullanım

Düşük hızlarda, 650NK biraz önden ağır kalıyor ve yoğun trafikte motosiklete doğru bir yön verebilmek için çaba gerekiyor. Neyse ki bu sorun motosiklete alıştıktan sonra yok oluyor. Çok çevik olmamasına rağmen 650NK virajlı yollar ile başa çıkabiliyor.

650NK ile zikzaklı yollardan geçmeye karar verirseniz, motosiklet size memnuniyetle ayak uyduracaktır. Daha sportif olan motosikletlerin keskinliğini sunmayacak belki ancak ağırlığını bir köşeden diğer köşeye dengeli bir şekilde taşıyabilecektir.

650nk

Motosikletin her iki ucunda da iyi bir tutuş sağlayan ve ıslak yüzeylerde bile motosikleti yatırmanıza olanak sağlayan, Metzeler Roadtex Z8 Interact lastikler var. Çift diskli ön ve tek diskli arka frenler iyi bir fren performansı elde etmenizi sağlıyor. Abs standart olarak 650NK’da mevcut.

650NK Ekstra Özellikler

Fiyat noktasında, 650NK’nin pek çok özellik sunması beklenemez. Büyük cc olmasına rağmen bu motosiklette, hız sabitleme, ayarlanabilir motor freni gibi özellikler beklemiyoruz. Ancak yine de sürüş modunu kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Sonuç

Bu motosiklet deneyimsiz sürücüler için çok fazla değil bu sebeple kesinlikle tercih edilebilir.

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here