Audi Q3 Sportback Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Şey

0
4403
Audi Q3 Sportback Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Şey

Audi ,Avrapanın en bilinen markalarından olmakla beraber sağlamlık ve sportfiklik açısından da piyasadaki üst segment araçların başında gelmektedir. Audi Q3 Sportback’in bu yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanmaktadır işte bu heyecan verici Audi Q3 Sportback Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Şey

1. Standart Q3’ten daha pahalıya mal olacak

Bir Audi sözcüsü  verdiği demeçte, Q3 Sportback’in çekici tasarımı ve görünümü açısından serinin halo modeli olduğunu söyledi . Bu nedenle, standart Q3’e göre küçük bir primle sunulacaktır.

Q3, standart, orta ve S Line olmak üzere üç paket skalasında mevcuttur. Sportback’in de aynı tasarım çizgilerine sahip olması bekleniyor. Spor süspansiyon muhtemelen Sportback’te standart olacak ve konfor süspansiyonu ücretsiz bir seçenek olarak sunulacak. Dahil edilebilecek diğer özellikler, sport direksiyon ve offroad dahil altı kademeli  Audi drive select.

Audi Q3 Sportback

2. Sadece bagaj kapağı farklı olmayacak

Dış görünümdeki iki kasa şekline bakıldığında, aralarındaki keskin zıtlık çok açıktır. Eğimli tavanın yanı sıra Q3 Sportback, kardeş modeli Q3’ten daha uzun görünüyor, ancak yeni gelen sadece 16 mm daha uzun. Azalan tavan yüksekliği, SUV-coupé standart Q3’ten neredeyse üç santimetre (29 mm) daha düz olduğu için optimum fayda sağlayacktır. Bu, tıpkı Q8’in Q7’ye karşı yaptığı gibi, daha kaslı görünmesini sağlar.

 

Audi Q3 Sportback Bagaj

Bagaj geniş olmayı vaat ediyor. Euro spec 530 litre büyük ve arka koltuk 130 milimetre ileri geri hareket ettirilmektedir. Arkalık açısı ayarlanabilmektedir ve arkada oturanlar için yeterli diz mesafesi; Eğimli tavana rağmen, arka bölümde 1,90 m’den kısa olanlar için yeterli baş mesafesi var.

Audi Q3 Sportback

3. İki motor arasında seçim yapılacak

Planlanan modeller açısından, motor yelpazesi Q3 serisinde aynı olacak. 35TFSI (1.4 litre turbo benzinli, 110 kW) ve 40TFSI (2.0 litre turbo benzinli, 132 kW) olacak. 35TFSI ön tekerleklere güç sağlayacak ve 40TFSI muhtemelen aynı kuruluma sahip olacak.  Her ikisi de çift kavrama otomatik bir şanzımanı kullanacaktır. Bu özel Audi otomobilleri zaman zaman kafa karıştırıcı ve tereddütlü olabileceğinden, eskisinden daha akıllıca programlanacaklarını umuyoruz.

audi q3 sportback iç mekan

4. Akıllı telefonunuz bu arabayı çalıştırabilmektedir

Birçok Audi connect işlevi, sürücünün akıllı telefonunu ;Q3 Sportback’e bağlayan ücretsiz myAudi uygulamasında bir araya getirilmiştir. Örneğin; navigasyon rotalarını MMI sistemine kolayca aktarmak için kullanılacaktır;  Kullanıcı daha sonra arabadan indiğinde, hedefe giden son 500 m’yi yürümek için; akıllı telefon tekrar devreye giriyor. Uygulama ayrıca müzik akışını destekler ve akıllı telefon takvimini MMI’da görüntüler.Audi Q3 Sportback Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Şey

iç mekan
Son olarak Bu yeterli değilse, Q3 Sportback aynı myAudi uygulaması; kullanılarak uzaktan açılıp kilitlenebilmektedir ve motor da çalıştırılabilmektedir. Ayrıca Araç sahipleri ayrıca araç durumunu görüntüleyebilmektedir; Ayrıca Bu hizmetler, MMI radyo plus’tan başlayarak; Audi connect uzaktan kumanda ve kontrol paketinin bir parçasıdır. Ancak  Şarj ve bağlantı için USB ve USB-C bağlantı noktaları olacaktır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here