Audi RS Q3 Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

0
2672
Audi RS Q3

Audi Q3’ünüzü daha performans odaklı seviyorsanız, yeni RS Q3’ü nefesini tutarak bekliyor olabilirsiniz. Q3 Sportback çoktan gelirken, RS Q3 ve Sportback eşdeğeri henüz ortaya çıkmadı. Audi  RS Q3 serisi 2021’in ilk çeyreğinde yerel medyaya sunulmuştur.Audi RS Q3 Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

1. Daha fazla güç, kontrol ve heyecan

Bununla birlikte Yeni RS Q3, yakışıklı kaputunun altında Audi’nin efsanevi beş silindirli, 2.5 TFSI motoruna sahip olacak. Neredeyse 300kW (tam olarak 294) ve 480Nm çıkışa sahiptir. Bu motor 2010 yılından bu yana dokuz kez Uluslararası Yılın En İyi Motoru seçilmiştir ve değişmeyen 2 480 cc hacminden %17 daha fazla güç çekebilmektedir. 0-100 km/s hızlanması 4,5 saniyede tamamlanıyor ve otomobilin azami hızı saatte 280 km. Frenleme gücünün iyi olması gerekir, bu nedenle Audi, yeni geliştirilmiş RS seramik fren sistemini renkli kaliperler ve önde ve arkada büyük seramik fren diskleriyle ekledi.

Audi RS Q3

2. Daha Sağlam Bir Gövde ve RS Modu

Genelde olduğu gibi, Ingolstadt’tan ayrılan her yeni RS modeli, burulma sertliğini ve gövde kontrolünü artıran;  çelikten yapılmıştır. Yeni RS Q3 modelleri, kısmen daha da düşük sürtünme; katsayısı sadece 0,35 ve 0,37 nedeniyle daha iyi ses yalıtımından da yararlanmaktadır. Lakin Yeni “RS1” ve “RS2” sürüş modları, MMI dokunmatik  ekran aracılığıyla özelleştirilebilir ve ;kaydedilebilir, bu  da “RS MODE” direksiyon simidi düğmesi aracılığıyla hızlı erişime olanak tanımaktadır. Fakat RS’ye özel kademeli direksiyon standart bir özellik iken, Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) ile RS spor süspansiyon plus  bir seçenek olarak mevcuttur.

Audi quattro, dört tekerlekten çekişlidir ama yedi ileri S-tronic şanzıman (kısa vites değiştirme sürelerine sahip) standarttır.

Audi RS Q3

3. Daha fazla araç içi teknoloji ve daha iyi ergonomi

Diğer taraftan Bugünlerde tüm yeni Audi’lerde olduğu gibi,  her yerde dijital ekranlar var. Parlak siyah cam görünümlü arka planı olan MMI dokunmatik ekran; Audi RS Q3 gösterge saatinin merkezinde yer alır. Ancak Havalandırma delikleri ve  MMI dokunmatik  ekran;daha fazla kullanım kolaylığı için sürücüye doğru on derece eğimlidir. Alıcılar ayrıca lastik basıncı, tork, güç çıkışı, tur süreleri; G-kuvvetleri ve hızlanma hakkında bilgi sağlayan ;RS’ye özel ekranlara sahip daha büyük Audi sanal kokpit plus’ı tercih edebilmektedir. RS Q3 modelleri, RS Q3’ün örnek teşkil eden kullanım tutkularına; uygun işitsel bir deneyim için Bang & Olufsen 2D Premium Ses Sisteminden yararlanır.

Buna rağmen Yeni  vites değiştirme kanatçıklarına sahip RS spor deri; direksiyon simidi genel atletik görünümü geliştirirken, RS’ye özgü petek desenli silk nappa deriden; RS spor koltuklar ve fakat entegre koltuk başlıkları Q3 ailesinde ilk kez sunuluyor.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here