Araç İkaz Lambalarını İnceleyelim: Dörtlü İkaz Lambası

0
3354
dörtlü ikaz lambası

Hepimiz araç kullanırken sinyaller ve dörtlü ikaz lambası gibi birçok uyarıcı kullanırız. Bu uyarıcılar hem bizlerin hem de trafikte ki diğer kişilerin can güvenliği açısından oldukça önemlidir. Bugün sizler için dörtlü ikaz lambasından bahsetmek istiyoruz. Ne işe yaradığını biliyor musunuz?

Dörtlü İkaz Lambası

Genellikle hemen durmamız gereken anlarda kullandığımız dörtlü ikaz lambaları, aracımızdaki tüm sinyal lambalarının aynı anda yanıp sönmesi şeklinde çalışmaktadır. Dörtlü flaşör olarak da adlandırılan bu sistem bahsettiğimiz gibi trafikteki diğer sürücüleri uyarmak açısından oldukça önemlidir. Bu sistemin butonu aracımızın içinde kırmızı renkte ve üçgen şeklindedir. Bir diğer yandan araç içerisindeki gösterge panelinde de dörtlü ikaz lambalarının çalıştığı rahatlıkla görülebilmektedir.

Bahsettiğimiz gibi dörtlü ikaz lambası araç içerisindeki dörtlü flaşör butonuna basılarak çalışmaktadır. Böylece her iki taraftaki araç sinyalleri aktif hale gelmektedir. Peki dörtlü ikaz lambaları ne zaman kullanılır?

dörtlü ikaz lambası

Dörtlü İkaz Lambası Ne Zaman Kullanılır?

  • Ani fren yapmamız gereken durumlarda arkamızda seyreden sürücüleri uyarmak için
  • Aracımızı park edeceğimiz zaman
  • Zorlu hava koşullarında arkamızda yer alan sürücüleri uyarmak için (su birikintisi, kar, çukur, tümsek vb.)
  • Kaza anında ve önümüzde trafik kazası yaşandığı durumlarda

Biliyoruz ki flaşörler araçlarımızda yer alan en önemli uyarıcı sinyallerdir. Gerek gideceğimiz yolu belirtmek gerekse de ani durumlarda etrafımızda yer alan sürücüleri uyarmak için olmazsa olmazlardır.

Arabam Garaj

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here