Alfa Romeo’dan Yeni Süper Otomobil: 2023

0
1747
alfa romeo

Alfa Romeo, Haziran 2018 tarihinde bu yıl getirmeyi planladığı GTV ve 8C modellerini gösteren bir yol haritası açıklamıştı. Ancak FCA tarafından 2019 yılının 3. çeyreğinde gelen sonuçların haberleri bu iki otomobilin güncellenmiş bir versiyonunu canlandırmayı ertelemişti. Hal böyle olunca Giulia Coupe ve ortadan motorlu bir süper otomobil için yapılan planlar, bizleri oldukça hayal kırıklığına uğratmıştı.

alfa romeo giulia quadrifoglio

Gelecek Yıl Tam Anlamıyla Bir Spor Otomobil Geliyor

Yukarıda sizlere yaşadığımız hayal kırıklığından bahsettik. Ancak şu sıralar aldığımız haberlere göre, konuyla ilgili yeni bir rapor geldi. Bu da markanın tamamen elektrikli otomobillere geçiş yapmadan önce, bir içten yanmalı motor ile çalışan Alfa olabileceği iddiası.

Car Magazine’in iddia ettiğine göre İtalyan asıllı Alfa Romeo, önümüzdeki yıl tam anlamıyla bir süper otomobil tasarımı paylaşacak. Üstelik eğer yeterli gelirse önümüzdeki 10 yılın ortasında da düşük hacimli bir üretim otomobili piyasaya sürecek. Söz konusu otomobil markanın, 510 beygir gücü ve 600 Nm tork değerlerine sahip Quadrifoglio özellikli Giulia ve Stelvio’dan çift turbo 2.9 litrelik V6 motoru alarak karşımıza çıkabilir. En azından söylentiler bu yönde.

alfa romeo

Hibrit Güç Aktarma Organı: Alfa Romeo

Sizlerde hatırlarsanız İtalyan üretici Alfa Romeo, 600 Nm’lik torkunu korurken bir diğer yandan altı silindirli motor, 538 beygir gücüne sahip bir Giulia GTA/GTAm satmıştı. Söz konusu rapor, Sauber ile olan işbirliğini göz önünde bulundurunca Formula 1’in teknik bilgisine sahip bir hibrit güç aktarma organı olabileceğini de düşündürüyor.

Bir diğer yandan Alfa Romeo’nun Giulia GTA/GTAm modelinin 500 örneğini sattığını biliyoruz. Üstelik bu 500 örneğin hepsi son derece pahalıydı. Otomobilin 2. el piyasasının da 180.000 Euro civarında olduğunu düşünürsek, marka finali bir içten yanmalı ile yaparak bu zamana kadar beklenen bir süper aracın satış tarzında büyük işler imza atmasını sağlayabilir.

Sıfır Km Alfa Romeo Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here