Nissan markasının en ikonik spor arabalarından biri olan R35 kodlu GTR modelini, yenilenmiş versiyonuyla Tokyo fuarında tanıttı. Yenilenen 2024 model Nissan GTR harika bir tasarıma ulaşmış. Japon mühendislerin, aerodinamik ve tasarım üzerinde oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştirdiğini görmemiz mümkün. Nissan ilk defa 2007 yılında GT-R modelini piyasaya sunmuştu. O günden bugüne dünyanın en ikonik araçları arasına girmeyi başardı. Yenilenen versiyonu uzun zamandır merak edilen model, bugün itibariyle Tokyo fuarında sergilendi. Yeni modeli sizler için detaylıca incelik. Gelin hep birlikte 2024 model Nissan GT-R’a göz atalım.

Yenilenen Nissan GT-R

Yenilenen modelde eski karakteristik tasarımın izleri büyük ölçüde devam ettiğini görebiliyoruz. Aracın ön ve arka farlarında herhangi bir değişiklik yapılmamış. Fakat ön farlara ek olarak LED şerit döşendiğini görebiliyoruz. LED şeritler yeni GT-R modeline daha asi bir görünüm katmış. Ek olarak, yenilenen modelde altı gen görünümde oldukça şık gözüken sis farlarının araca eklendiğini görebiliyoruz. 

Nissan’a göre yeni tasarlanan kanat, daha fazla bastırma kuvveti ve daha az sürtünme sağlıyor. Ön ızgarada kullanılan ağ bile görünüşe göre daha iyi soğutma ve aerodinamik için daha ince yapılmış.

Nissan GT-R’ ın arka kısmına baktığımızda ise büyük değişimler olmadığını görebiliyoruz. Ancak küçük detaylar sayesinde çok daha şık bir görünüm elde edilmiş. Yenilenen spoiler, dörtlü egzoz çıkışı ve toplamda dört adet olan ikili arka aydınlatmalar ile araca güzel dokunuşlar mevcut.

Nissan GT-R, “GT-R Nismo” olarak isimlendirilen özel versiyonunu da üretecek. Sınırlı sayıda satılacak olan versiyon performansa dayalı olacak. Araçta özel süspansiyon ve optimize edilmiş performans ayarları mevcut. Bu sayede daha iyi bir yol tutuşu kullanıcılarına sunacak.

İç Mekan

2024 Nissan GT-R

Nissan GT-R modelinin dış tasarımında modern yeniliklere rastladık. Ancak iç mekana baktığımızda nispeten daha sade bir tasarımla karşılaşıyoruz. Yeni tip araçlarda bulunan ekranların aksine, butonlu multimedya ekranı ve analog kadran ile eski karakterini korumaya devam ettiğini görebiliyoruz. 

Motor ve Performans

2024 model Nissan GT-R dış tasarımında farklılıkları gözlemledik. Ancak Japon üretici firma otomobilin motorunda herhangi bir değişiklik yapmadığı belirtti. 2022 model Nissan GT-R ile aynı motor bulunmaktadır. Çift turboşarjlı 3.8 litrelik V6 motor, 565 beygir gücü ve 633 Nm tork değerine sahip.

Ancak yenilenen versiyonda motor yerine aerodinamik hesaplamalarda iyileştirmeler yapıldığını belirten Nissan, aracın hızlandıkça daha iyi yol tutuşuna sahip olacağını söylüyor. 2024 Nissan GT-R’ın sürtünme katsayısı 0.26 olarak açıklandı. 

2024 Nissan GT-R Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Nissan yapılan açıklamaya göre 2024 model GT-R modelini ilk olarak Japonya’da satışa sunacak. Fiyatı henüz belli olmayan model ilk satışı verileceği tarihte açıklanacak gibi gözüküyor. Son olarak, Nissan ABD ve Avrupa pazarına dair herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Sıfır Kilometre Nissan Modelleri

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here