Hızlı ve tasarruflu modelleriyle ön plana çıkan Suzuki, sürdürülebilirlik yatırımları kapsamında tasarladığı yeni tamamen elektrikli otomobili eVX’i tanıttı. Markanın tamamen elektrikli ilk seri üretim aracı olacak eVX’in tanımı, Auto Expo 2023’te yapıldı. Hindistan’da gerçekleşen bu etkinlik sonrası tüm gözler yeni tasarıma çevrilmiş durumda. Son derece iddialı bir duruşa sahip olan bu elektrikli araba, markanın SUV segmentindeki araçları arasında yerini alacak. Suzuki, merakla beklenen elektrikli SUV modelinin yollara çıkma tarihi içinse 2025 yılını işaret etti.

Suzuki tamamen elektrikli otomobil eVX

Suzuki’nin 4×4 DNA’sı, Elektrikli Araç Teknolojisiyle Buluştu

Vitara, Jimny ve S-CROSS gibi Suzuki SUV modelleri, dünyanın farklı pazarlarında yerini koruyor. Otomobil dünyasında hız kazanan elektrikli araçlar ise tüm otomobil devlerinin gündeminde. Bu konuda dikkat çekici bir çıkış yapan Suzuki, en güncel elektrikli otomobil özelliklerini, güçlü 4×4 DNA’sı ile bir araya getiriyor. Dünya tanıtımı Hindistan’ın Delhi şehrinde gerçekleştirilen eVX, tamamen elektrikli bir konsept SUV olmasıyla öne çıkıyor. Aracın dış tasarımı, kendini ilk bakışta belli eden Suzuki SUV çizgilerine sahip. Ayrıca, markanın 4×4 mirasını elektrikli çağa taşımak için gerçek Suzuki SUV sürüşü sunuyor.

Tamamen Elektrikli eVX’in Teknik Özellikleri

  • Uzunluk: 4.300 mm
  • Genişlik: 1.800 mm
  • Yükseklik: 1.600 mm
  • Batarya kapasitesi: 60 kWsa
  • Menzil: 550 km (Değiştirilmiş Hint sürüş döngüsüyle ölçülmüştür (MIDC))

Suzuki eVX

Auto Expo 2023’te düzenlenen basın toplantısında, Suzuki Başkanı Toshiro Suzuki de önemli noktalara değindi. Markanın, ortaya çıkardığı tasarımlarda dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin ihtiyaçlarından yola çıktığını aktardı. Bu doğrultuda, farklı insanların yaşam ve araç kullanma biçimlerine göre nitelikli ürünleri optimize ederek sunmaya devam edeceklerini bildirdi. Ardından “İlk küresel stratejik elektrikli aracımız olan eVX’i tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Suzuki Group olarak küresel ısınmayı ele almak en önemli önceliğimiz. Sera gazı emisyonlarını azaltmak için alınan küresel önlemleri destekliyoruz.” sözleriyle sürdürülebilirlik noktasına dikkat çekti.

2023 yılının başlangıcıyla birlikte otomobil markaları, art arda elektrikli araç tanıtımları yapmaya devam ediyor. Bir diğer otomobil devi olan Citroën, ses getiren C4 X ailesini geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. Ailenin tamamen elektrikli aracı ë-C4 X hakkında daha fazlasını öğrenmek ve haberin detaylarına bakmak için “Citroën C4 X ve Elektrikli ë-C4 X Türkiye’de!” içeriğine göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here