Maserati, özellikle spor otomobil üretimi konusunda uzmanlaşmış bir İtalyan otomotiv şirketidir. Maserati, yüz yılı aşkındır spor otomobil üretmeye devam etmektedir. Şimdi ise günümüz teknolojisine ayak uydurarak, Yeni 2024 Maserati Quattroporte elektrikli otomobili piyasaya sürecek. Böylece ünlü İtalyan şirketi, elektrikli araç dönüşümüne ilk adımını atacak.

 Elektrikli Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Yeni 2024 Maserati Quattroporte elektrikli, 2024’te piyasaya çıkacak. Ayrıca bu markanın tek satılan sedan modeli olarak ürün yelpazesine eklenecek. Otomobil 2024’te sıfır emisyonlu ve dört kapılı bir Grand Tourer olarak güncellenecek. 2025’te yalnızca elektrikli olacak Levante SUV ve yeni tanıtılan SUV arasında bir konumda olacak. Bu aracın Maserati açısından önemli kılan şirketin ilk elektrikli sedanı olacak olmasıdır.

Yeni 2024 Maserati Quattroporte Elektrikli Hangi Segmentte Yer Alacak? Fiyatı Ne Olacak?

Maserati, donanım paketleri arasındaki fiyat farkına rağmen, bu otomobili lüks sedan segmentinde konumlandırmak istiyor. Bu da Maserati otomotiv şirketinin, Mercedes-Benz EQE ve BMW i7 gibi ayrıcalıklı otomobil isteyen kullanıcılara yönelik bir araç üreteceğini gösteriyor.

Yeni Quattroporte’nin yalnızca elektrikli olacağı göz önüne alındığında 150.000 sterlinlik bir fiyata sahip olacağı düşünülüyor. Bu fiyat herkes için gerçekten çok görünse de tamamen elektrikli bir lüks sedan için yüksek fiyatlar ödemeyi gözden çıkartmalısınız.

Maserati bu noktada artık müşteri tarzını değiştirmek istediğini küresel ürün başkanı tarafından şöyle ifade etti;

“Elektrik dönüşümü ile her şey dönüşecek, segmentler birbirini geçiyor.”

Yeni 2024 Maserati Quattroporte elektrikli modeli, Maserati şirketinin elektrik dönüşümünde temellerini atacağa benziyor. Bu model ile birlikte şirket artık tamamen elektrikli otomobil üzerine odaklanacak. Böylece dönüşüm başlamış olacak.

Yeni 2024 Maserati Quattroporte Elektrikli Modelin Özellikleri Nelerdir?

 2024 Maserati Quattroporte (1)

Bu elektrikli aracın öncelikle bataryasından bahsetmek gerekir. Quattroporte’nin bataryası “T” şeklinde ve şasinin ortasında konumlandırılacak. Böylece ağırlık merkeze oldukça dengeli dağılacak. Yalnızca bataryalı olacak aracın motor bloğu bulunmadığından oldukça seri bir kullanım sağlayacak.

Motor özelliklerine bakacak olursak, sportif bir araç olduğu göz önüne alındığında 745 beygir gücü ve 997 lb ft tork gücü üreteceği bizleri şaşırtmıyor. Bu özellikler sayesinde Quattroporte, maksimum 308 km/h hıza çıkabilirken, 0’dan 100km/h hıza yalnızca 2.9 saniyede ulaşacak.

 Maserati Fiyat Listesi

Maserati Car GIF - Maserati Car GIFs

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here