Yakıt Basınç Regülatörü Nedir? Nasıl Değiştirilir?

2
9621

Motorunuzun çalışır durumda kalması için sürekli bir yakıt kaynağına ihtiyacı vardır ve yakıt basınç regülatörü, motorunuz her çalıştığında yakıt basıncını ‘tatlı noktada’ tutar.

Çoğu otomobil için, yakıt basınç regülatörü otomobilin tüm ömrü boyunca mükemmel bir şekilde çalışacaktır. Bununla birlikte, yakıt basınç regülatörünün değiştirilmesini gerektiren beklenmedik sorunlar ortaya çıkabilir, ancak bu durum genellikle kilometre sayacında en az 100.000 ila 150.000 km olan araçlarda meydana gelir. Bu regülatör arızalandığında, neredeyse her zaman beklenmedik şekilde olur.

Yakıt Basınç Regülatörü Nedir?

Her arabanın yakıt sisteminde, yakıtı motorunuz için sürekli olarak basınç altında tutan bir yakıt basınç regülatörü bulunur. Ya doğrudan bir uca tutturulmuş ya da çok kısa bir mesafede güvenlik duvarına monte edilmiş olan yakıt rayının yakınında bulunur. Bir V6 veya V8 motordaki gibi iki yakıt rayı olsa bile, genellikle her ikisine de hizmet edecek tek bir yakıt basınç regülatörü vardır.

Bu regülatör, yakıt rayına sağlam bir şekilde takılan metal bir mahfazadan yapılmıştır. Yakıt dağıtım borusundan çıkan yakıt akışını sınırlar, ardından kullanılmayan gazı yakıt dönüş hattına bırakır. Yakıt basınç regülatöründeki diyafram, ya yakıt hattında çok fazla basınç oluşturarak ya da motorun iyi çalışmasını sağlamak için yeterli olmayarak sıkışabilir ya da hasar görebilir. Tek çözüm, parçanın değişimidir.

Yakıt Basınç Regülatörünün Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Yakıt rayında yakıt sızıntısı

-Egzozdan aşırı siyah duman, çok fazla yakıtın yandığını gösterir

-Motor sorunlu bir şekilde çalışıyor veya hiç çalışmıyor

-Motor arıza ışığı yanıyor

yakıt basınç regülatörü

Yakıt Basınç Regülatörü Nasıl Değiştirilir?

Teknisyen, arızalı regülatörü belirlemek için yakıt sistemi sorununu teşhis eder. Yakıt sistemi basıncı boşaltılır. Motor bölmesinde, giriş, vakum hortumları ve yakıt hatları gibi bileşenler kaldırılarak yakıt basınç regülatörüne erişilir. Regülatör yakıt dağıtım borusundan çıkarılır ve yenisi takılır. İlişkili sistemler yeniden bağlanır. Motor çalıştırılır, uygun yakıt basıncı kontrol edilir ve araç sızıntılara karşı kontrol edilir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Bazı motorlar, yakıt basınç regülatörüne erişmek için birkaç saatlik sökme işlemi gerektirir ve bu da onarım maliyetini önemli ölçüde artırır.

-Arızalı yakıt enjektörleri veya arızalı bir yakıt pompası gibi sorunlar yakıt basıncı regülatörünün arızasını taklit edebileceğinden, yakıt basınç regülatörünü iyice teşhis etmek gerekir.

Yakıt Basınç Regülatörünün Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Sorunlu bir regülatör, motorunuzun zayıf çalışmasına neden olabilir ve uzun süreli kullanımda pahalı sorunlara neden olabilir. Yakıt basınç regülatörünüzü bir sorun olarak kabul edildikten sonra değiştirmek, aracınızın sürmeye güvenilir olmasını sağlar ve yolda masraflı onarımları önleyebilir.

2. El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Opel astra h aracımda verdi bu arzayı ilk çalıştırmada biraz sersem çalışıyo sonra gayet iyi zaten gaza geçiyo sonrasında parça pahalı işçilik lanet ettim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here