Arka Fren Balatası ve Disk Rotoru Nedir?

1
4685
fren diski

Araç teknolojisindeki artışlarla birlikte, daha eski tip kampanalı frenlerin yerine, giderek daha fazla araca arka disk frenler takılmaktadır. Disk frenler yalnızca daha verimli olmakla kalmaz, aynı zamanda tamburlu frenlere göre bakımı daha kolaydır ve daha iyi performans gösterir.

Tek dezavantajı, sonuç olarak daha hızlı yıpranma eğiliminde olmalarıdır. Arka frenler yavaşlarken frenleme işinin yalnızca% 30’unu yaparken, aynı zamanda bazı araçlarda el freni veya park freni olarak ikiye katlanır – bu nedenle, doğru çalışmayı sağlamak için her zaman iyi çalışma koşullarında olmaları zorunludur.

Arka Fren Balatası ve Disk Rotoru Nedir?

Arka fren balataları ve disk rotorları, fren sisteminin aşınma ve yıpranma unsurlarını oluşturur. Fren balataları, metal bir destek plakasına bağlanan sürtünme malzemesi olarak da bilinen metalik bir bileşimden yapılmıştır. Bunlar, aracı yavaşlatmak için disk rotoruna zorlayan fren kaliperinin içinde bulunur.

Disk rotorları genellikle fren balatalarından daha sert bir malzeme olan çelik bir yapıdır. Fren balataları kadar hızlı aşınmazlar, ancak mümkün olan en iyi fren performansını sağlamak için minimum kalınlıklarına ulaştıklarında kontrol edilmeleri ve değiştirilmeleri gerekir.

Arka Fren Balatalarının ve Rotorlarınızın Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Frenleri yaparken gıcırdama veya sürtünme sesleri

-Daha uzun durma mesafeleri

-Aracı durdurmak için artan pedala basma çabası

-Ön panelde fren uyarı ışığı

Arka Fren Balatası

Arka Fren Balatası ve Rotor Nasıl Değiştirilir?

Araç kaldırılacak ve arka tekerlekler çıkarılacaktır. Arka fren balataları ve disk rotorları aşınma ve hasar açısından incelenecektir. Fren balataları ve disk rotorları aşırı aşınmışsa araçtan çıkarılacaktır.

Yeni disk rotorları takılacak, el freni sıfırlanacak (gerekirse) ve kaliperler incelenecektir. Yeni fren balataları takılacak ve arka tekerlekler araca yeniden takılacaktır. Doğru frenleme çalışmasını sağlamak için fren balataları ve disk rotorları ayarlanacak ve araç yolda test edilecektir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

-Fren sıvısının da kirlenme açısından incelenmesi ve doğru çalışmayı sağlamak için değiştirilmesi gerekebilir.

-Aracınızın el freni arka fren balataları ile çalışıyorsa, yeni fren balataları ve rotorlar takıldığında bunun da ayarlanması gerekebilir.

Arka Fren Balatalarınızı ve Disk Rotorlarınızı Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Arka fren balatalarınızın ve disk rotorlarınızın aşırı derecede aşındığında değiştirilmeleri, frenlerinizin ihtiyaç duyduğunuzda orada olmasını sağlar ve fren pedalına her basışınızda sizi güvenli bir şekilde durdurur.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here