Trafik İşaretlerini Gören Dijital Göz!

Otomotiv devleri tarafından geliştirilen araç teknolojileri her geçen gün hayatımızı kolaylaştırıyor. İlk önce güvenliği, sonrasında ise konforu göz önüne alan markalar, modellerine eklediği teknolojik aygıtlar ile seyahat yapmayı kolay hale getiriyor. Özellikle sürüş güvenliği konusunda geliştirilen teknolojiler; sürücü, yolcu ve yayalar için hayati önem taşıyor. Araçlarda bulunan güvenlik sistemleri mekanik, fiziksel olabileceği gibi dijital de olabiliyor. Emniyet kemeri, airbag gibi standartlaşan güvenlik donanımları fiziksel güvenlik donanımlarına örnek olarak verilebilir. Dijitalde ise çarpışma önleyici sistemler ve kör nokta uyarı sistemleri ön plana çıkıyor. Dijital güvenlik teknolojilerinden bir diğeri de Trafik İşareti Tanıma Sistemi. Sürüşü kolaylaştıran ve güvenliği arttıran bu sistem nedir, nasıl çalışır? İnceleyelim.

trafik işareti tanıma sistemi

Trafik İşareti Tanıma Sistemi Nedir?

Trafik işaretlerini tanıyan sistem, sürüş esnasında yolda bulunan trafik işaretlerinin tespit edilerek gösterge paneline yansıtılmasını temel alan bir sistemdir. Genellikle gösterge panelinde gösterilen trafik işaretleri, araç modeline göre multimedya ekranında da gösterilebilir.

trafik işareti tanıma sistemi

Trafik İşareti Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?

Bu sistem, genellikle araç dikiz aynasının üzerinde konumlandırılan bir çok amaçlı kamera sistemi ile çalışır. Mercek, yol boyundaki tüm trafik levhalarını okur ve gösterge paneli vasıtasıyla sürücüye iletir. Sistemin tarayarak tespit ettiği trafik levhaları yaklaşık 20 saniye içerisinde sürücü ile paylaşılır. Örneğin; hız sınırının 82 olduğu bir yolda, 82 tabelası kamera tarafından görülür, taranır ve gösterge paneline yansıtılır. Yol boyunca hız sınırının değiştiğini belirten herhangi bir farklı tabela tespit edilirse, gösterge panelindeki uyarı yenisiyle değiştirilir. Her teknolojik sistemde olduğu gibi bu sistemde de çeşitli sorunlar ile karşılaşılabiliyor. Kirli, deforme olmuş trafik işaretleri sistem tarafından taranamayabiliyor.

İkinci el satılık otomobil ilanları

Lüksten Temele: Araç Güvenlik Özelliklerinin Evrimi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here