Arabalar Filmi 2006 yılında gösterime giren ve gerek konusu gerekse animasyon kalitesi ile izleyicileri ekrana kilitleyen bir filmdir. Yaş ayrımı gözetmeksizin geniş bir kitlesi olan film günümüzde hala aynı heyecanla izlenmektedir.

Şimşek Mcqueen’in başrolde olduğu ve 3 seriden oluşan filmde konu, şimşek mcqueen’in yarıştığı Nascar yarışları üzerine işlenmiştir.

Şimşek mcqueen hırslı bir çaylak olarak çıktığı yolda Hudson Hornet tarafından eğitilerek yükselen grafiği ile büyüğünden küçüğüne herkesi ekranlara kilitlemiş aksiyon dolu bir film serisini ortaya çıkarmıştır.

Arabalar filminde kullanılan arabalar konuştuğu ve bir kişilik sahibi olduğu için aslında hepimiz çok benimsedik bu arabaları. Hayatımızda büyük çoğunlukta yer verdiğimiz Arabalar filmi arabaları aslında gerçek hayatta da sürekli olarak göz aşinalığı olan arabalar olarak karşımıza çıkıyor. Genel itibariyle animasyon olarak gösterime giren bir film olduğu için arabalarda tasarımsal olarak bir küçülme söz konusu. Ancak ayrıntılar hangi araca ait olduğunu apaçık ortaya koyuyor. İstisnalar tabi ki mevcut. Örneğin Şimşek Mcqueen!

Bugünkü yazımızda Arabalar filminde kullanılan arabaların gerçek hayatta hangi markaya ait bir araç olduğunu inceleyen eğlenceli bir içerik hazırladık. Keyifli okumalar.

29. Şimşek Mcqueen

İlk arabamız tabi ki şimşek Mcqueen. Filme başrol sahibi olan Mcqueen kırmızı gövde rengi ve 95 renkli meşhur sarı çıkartmasıyla çok dikkat çeken bir görüntüye sahipti.

Aslında çoğu izleyici Mcqueen’inin gerçekte hangi arabaya ait olduğunu anımsayamamış olabilir. Bu gayet doğal. Çünkü Mcqueen tasarımsal olarak çok farklı bir forma bürünmüş. Gerçekte ise onun bir Dodge Viper olduğunu hemen belirtelim. Filmde ise daha kısa ve tombik yapısıyla uzun Viper’dan bir hayli uzak. Diğer serilerde aynı tasarımla devam eden şimşek daha öfkeli ve daha asi olan gerçek Viper tasarımında olsa film nasıl olurdu bilinmiyor ancak şimşek mcqueen’in bu kadar sevilmeyeceği malum.

28. Dodge Viper

27. Chick Hicks

Filmde Şimşek mcqueen ile kıyasıya rekabet içinde olan kötü bir karakter olarak hatırladığımız Chick Hicks aslında görünüş itibariyle kimsenin düşman olarak göremeyeceği kadar tatlı bir görüntüye sahipti. Gerçekte hangi araba olduğunu tahmin etmekse Şimşek mcqueen’e göre biraz daha kolay. Çünkü Chick Hicks, Buick Regal Grand National model araçtan bire bir kopyanlanmış bir şekilde filme aktarılmış.

26. Buick Regal Grand National model

25. Doc Hudson

Arabalarla ilgili olanlar bu aracın hangi efsane klasik araba olduğunu hemen anlamışlardır. Zaten filmdeki adı da gerçek hayatta bulunan modelin ismiyle aynı. Doc Hudson klasik araçlar arasında efsaneleşmiş bir kasa olan Hudson Hornet’ten başkası değil. Filmde hiçbir değişikliğe uğramadan aktarılan araba ağır duruşu ve babacan tavrı ile tam olarak Doc Hudson’ı yansıtıyor.

24. Hudson Hornet

23. Mack

Filmde Şimşek Mcqueen’i taşıyan tır olarak hafızalara kazınanan Mack, oldukça sempatik ve eğlenceli bir karakterdi. Gerçekte ise Mack Superliner olarak tanınan bir Tır olarak biliniyor. Filme aynı şekilde kopyalanan arabalar arasında yer aldığını söyleyelim.

22. Mack Superliner

21. Sally Carrera

Arabalar filmi ile ekranlarda yer alan avukat ablamız Sally Carrera ise baskın karakteri ve olaylara yön verdiren kısaca sözü dinlenen bir karakter. Filmde görünümü itibariyle hangi spor araba olduğunu tahmin etmek zor değil. Sadece kabin kısmı biraz küçülmüş. Ancak Sally Carrera küçük farklılıklar olsa da bir Porsche 911.

20. Porsche 911

19. Mater

İşte karşınızda filmimizin en komik karakteri ve Şimşek Mcqueen’in en yakın arkadaşı Mater. Filmdeki en külüstür araç kendisi de olsa insanların kafasında masum oluşu ile en çok yer edinen karakter oldu. Mater bir çekici. Kendisi Gerçek hayatta ise onun adına Mater yerine 1951 International Harvester L-170 diyoruz. Filmde kendisi gerçeklikten biraz uzak bir tasarım olarak görünse de bu araçtan esinlenildiğini söyleyelim.

18. 1951 International Harvester L-170

17. Luigi

Küçük ama etkili bir karakter olan Luigi Şimşek Mcqueen’in arkasında olan ve dahi bir lastik tamircisi rolünü üstlenen İtalyan bir karakter. En büyük arzusu da dükkanından içeriye kırmızı bir Ferrari girmesi. Eğlenceli karakterlerden biri olan Luigi gerçekte İtalyan bir otomobil markası olan Fıat’a ait 500 model bir araç. Filmde kullanılan modelin üretim yılı ise 1959.

16. Fıat 500 Serisi

15. Strip Weathers

Hepimiz onu Şimşek Mcqueen ile katıldığı yarışta kaza yapması ve defalarca takla atmasıyla hatırlıyoruz. En dramatik an ise Şimşek Mcqueen’in birinci olmak üzere olan yarışta Strip Weathers’ın kaza yaptığını görünce yarışı bırakıp onun da finish çizgisini geçmesini sağlaması. Strip Weathers mavi rengi kama stil tasarımı ile dikkat çeken bir otomobil olarak Arabalar filmi ile karşımıza çıkmıştı. Gerçekte ise 1970 Plymouth Superbird olarak hatırlanıyor.

14. 1970 Plymouth Superbird

13. Guido

O konuşmuyor ama filmde en çok hafızalara kazınan karaterlerden biri. Luigi’nin yardımcısı olarak tanıdığımız Guido, Şimşek Mcqueen’in ekibine katılıp pit-stop esnasında kendisini küçümseyen rakiplerine karşı ultra hızlı lastik değiştirmesiyle göz doldurmuştu. Bu minik otomobil daha önce arabam.com sayfasında da paylaştığımız ve 1958’li yıllarda BMW’nin kurtarıcısı olarak hatırlanan BMW İsetta’dan başkası değil. Belirgin farklılıklar olsa da ayrıntılar aynı.

12. BMW Isetta

11. Sarge

Filmin emekli askeri Sarge çok tanınan ve belki de çoğu kişinin gördüğü ancak adını bilmediği bir jeep olan, 1941 yılında üretilen ve I.Dünya savaşında ABD askeri aracı olarak kullanılan Willys MB Jeep Sarge ile Arabalar filminde tekrar hayat buldu.

10. Willys MB Jeep

9. Fillmore 1960

Fillmore Radyatör kasabasının yaşayan hippisi. Komplo teorileri ve düzgün konuşmasıyla tanıdığımız Fillmore çok bilindik bir minibüs. Gerçek hayatta çoğu kişinin bir tane aldıktan sonra restore edip tatile çıkmak istediği minibüs olan Fillmore gerçek hayatta Volkswagen Transporter olarak geçiyor.

8. Volkswagen Transporter

7. Tex Dinoco

Genel görüntüsüyle gerçekten bir zengini andıran Tex Dinoco geniş kasa yapısı ve ön panelde bulunan boğa boynuzu ile gayet güçlü biri olduğunu hissettiriyor. Bu gücü 1971 yılında üretilen 1975 Cadillac Coupe de Ville ile o dönem yaşamış bütün insanlar da hissediyordu. Arabalar yapımı ile ekranlarda gördüğümüz lüks araba tüm ışıltısıyla klasik otomobil galerilerinde sergilenmeye devam ediyor.

6. 1975 Cadillac Coupe de Ville

5. Sheriff 1949

Sıra geldi Sheriff 1949 isimli Arabalar filmi karakterine. Sheriff bildiğiniz üzere bir polis. Arabasının ön tarafında bulunan bıyığın Arabalar tasarımcıları tarafından eklendiğini düşünebilirsiniz. Ancak bu arabanın gerçek versiyonunda da bir bıyık var. Oldukça ilginç değil mi? Mercury Eight üretim bandına yeni bir nefes olarak değil de yaşlı, bıyıklı ve göbekli bir polis arabası olarak çıkmış gibi.  Hal böyle olunca Arabalar filmi yetkilileri böyle bir aracın böyle bir filmde olması gerektiğini düşünmüşler. Bizce de iyi etmişler.

4. Mercury Eight

3. Ramone

Radyatör kasabasının asi çocuklarından olan Ramone çılgın yapısı ve modifiye tutkusuyla tanınıyordu. Asi bir araba olmasını çağrıştıran olayın 1959 model Chevrolet İmpala Lowrider’ın o dönem için modifiye kültürüne hakimiyet konusunda etki sağlamış bir otomobil olarak tüm insanları etkilemiş olması olarak gösterilebilir. Film araçların gerçek hayatta tasarım yapısı ile insanlarda çağrıştırdıkları duygulara göre şekillenmiş bir araba kadrosundan oluşuyor. Belki de Arabalar serisine hayran yapan en önemli detay budur.

2. Chevrolet İmpala

1. Red

Geçmişten günümüze tasarlanmış olan onlarca itfaiye tasarımı varken filmde tamamen orijinal olarak tasarlanmış ve gerçek hayatta bir benzeri olmayan araba ise Red İtfaiye arabası. Ancak size güzel bir haberim var. Biraz önce yazıda bahsettiğimiz tüm arabaları ABD California’da bulunan Cars Land bölgesinde filmdeki tüm haritanın aktarıldığı radyatör kasabasında bulmak mümkün.

Peki siz radyatör kasabasına gitmek ister miydiniz? Veya hangi araba ile aranızda duygusal bir bağ kurdunuz? Düşünceleriniz bizim için değerli. Yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here