hangi vites

Son yıllarda araç kullanıcıları, tam otomatik ve yarı otomatik vites seçimi için yüksek gereksinimler ortaya koymuştur. Bu ekipman, özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve her gün yoğun trafiğe sahip kişiler için çok kullanışlıdır. Bugün satılan yeni arabalarda manuel şanzıman tercihi giderek azalmaktadır. Hangi vites seçilmeli?

Ancak klasik sürüş tutkunları bu araçları talep etmeye devam ediyor. Ayrıca bu vites türlerinin birçok yönden faydalı olduğu da inkar edilemez. Manuel vites seçimi eğilimi devam ediyor, çünkü özellikle insanlar onarımlarını daha kolay gerçekleştirebiliyor. Ancak kullanım kolaylığı açısından tam otomatik ve yarı otomatik vitesli araçlar tercih edilmektedir

Hangi Vites – Farkları Nelerdir?

Bu iki vites arasında tercih yapmadan önce farklarını öğrenmek ve çalışma prensiplerini bilmek gerekmektedir. Tam otomatik araçlar çift kavrama ile çalıştığı için vites geçişleri hızlı olmakla birlikte hissedilmemektedir. Yarı otomatik vitesse daha çok manuel vitese benzemektedir. Vites geçişleri elle yapılabildiği için tek kavrama ile yapılmaktadır. Şimdiki araçlarda hem tam otomatik hem de yarı otomatik seçenekler bir arada sunulmaktadır. Sürücünün bir düğmeye basarak veya vites kolunu sağa veya sola çevirerek bunlardan birini kullanmasına izin verilir. Modlardan birinde, vites değiştirmek için motor devrini belirleyebilirsiniz, diğer modlarda ise her şey otomatik olarak gerçekleşir. İkisi arasındaki yakıt farkı ve şanzıman ömrü gibi detaylar insanların ilgisini daha da çekmektedir.

Hangi Vitesi Seçmek Uygun Olur?

Yakın zamanda bir araç satın almak isterseniz, yaşadığınız şehre veya onu nasıl kullandığınıza göre seçim yapabilirsiniz. Yeni bir sürücüyseniz, otomatik şanzıman daha doğru olacaktır. Manuelden otomatiğe geçmek yerine, yarı otomatik seçmek daha iyidir. Bu farklılıklara göre seçim yapabilirsiniz. Günümüzde otomotiv üreticileri daha rahat olması ve büyük şehirlerde ki talebe cevap vermek için yarı ve tam otomatik seçeneklere yöneliyor. Klasik bir sürüşten sonra direkt tam otomatik vitese geçmek doğru olmaz onun yerine yarı otomatik seçimi yapmak daha doğru olacaktır.

2. El Satılık Araç

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here