Motosiklet Alet Çantası Nedir? Ne İşe Yarar?

3
4813
motosiklet alet çantası

Motosiklet alet çantası, bu çantayı sürekli motosikletiyle beraber yanında taşıyan sürücülere pek sık rastlamıyoruz. Kısa mesafe ve şehir içi seyahatlerde pek sık ihtiyaç duymuyoruz bu çantaya fakat uzun yol gidecekseniz mutlaka yanınıza almalısınız.

Şehrin temposunda yorulmuşsunuz, hafta sonu şehri terk edip birkaç günlüğüne de olsa biraz nefes almak istediniz atladınız motosikletinize ve huzurlu bir şekilde yola çıktınızı. Aniden motosikletiniz arızalanıyor, zaten stres atmak için yola çıkmıştınız bir de bu nereden çıktı şimdi! Koca bir hiçliğin ortasında mahsur kalmak hiç mantıklı değil hele ki gerekli olan sadece ufak bir sigorta değişimi ya da bir benzin hortum kelepçesini sıkmaksa. Bu sebepten evden çok uzaklaşacağınız zamanlarda basit küçük bir motosiklet alet çantası taşımanızı tavsiye ediyoruz. Bu çantaya neler koyabileceğinize bir bakalım.

Motosiklet alet çantası Gününüzü Kurtarabilir

1Temel el aletleri

Anahtarlar, tornavidalar ve penseyi en kullanışlı 3 temel alet olarak sayabiliriz. Bu noktada özellikle motosikletinizle uyumlu olanları yanınıza alın. Hatta mümkünse evde en sık kullandığınız araçlardan birer tane daha alın. Çünkü alanınız çok küçük olduğu için boşa harcanamayacak kadar değerlidir. Ve çok amaçlı aletleri tercih etmeniz de tabi ki size ekstra bir fayda kazandıracaktır.

2Yedek sigortalar ve ampuller

Birkaç dakika içerisinde kolayca değiştirebileceğiniz bir ampul yüzünden karanlıkta seyahat ederek hayatınızı riske atmanın hiçbir anlamı yok.

3El feneri

Bu olası arızaları tamir etmek için yanınızda bulundurduğunuz küçük bir el feneri size tahmin edemeyeceğiniz kadar zaman ve enerji kazandıracaktır.

4Maket bıçağı

Bant tarzı kesilmesi gereken bir şey olduğunda maket bıçağı çok kullanışlı olacaktır ve hatta elinizde mevcutsa bir İsviçre çakısı da çok işinize yarayabilir.

5Lastik tamir takımı

İki tekerlek üzerinde gitmek zaten büyük bir maharet fakat tek tekerleğin üzerinde gitmek için yeterince yetenekli olmayabilirsiniz. Görünmez bir kaza sonucu lastikleriniz çok kolay bir şekilde zarar görebilir bunun önüne geçmek çok zor. Fakat telafisi bu kadar zor değil. Uzun yola çıkarken yanınızda bir lastik tamir takımı bulundurun.

6Akü kabloları

Akü kablolarını pek fazla ihtiyaç duymayacaksınız muhtemelen fakat seyahatiniz sırasında ihtiyacı olan biriyle karşılaşabilirsiniz. Biraz fazla yer kaplasa da bu kabloları taşımak sizi üzmeyecektir.

Her şey tamamlandıktan sonra motosikletinize takılabilecek bir şekilde tasarlanmış kompakt bir alet rulosu bulun. Ve yola çıkmadan önce de aletlerin nasıl kullanıldığını, sıklıkla görülen arızaların nasıl tamir edilebildiğini mutlaka öğrenin. Hatta tavsiyemizdir eğer vaktiniz varsa evde biraz pratik yapmak size çok büyük fayda sağlayacaktır.

İkinci El Motosiklet İlanlarımızı Görmek için Hemen Tıklayın!

 

 

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here