Kaliteli Yakıt Nasıl Anlaşılır?

0
3905
kaliteli yakıt nasıl anlaşılır

Otomobil ve motosiklet kullanıcılarının en çok korktuğu konulardan biri araçlarına kötü yakıt almaktır. Kötü yakıt almak, aracın motor aksamına zarar verir. Zarar gören motor, birçok farklı maddi sorun çıkartır. Benzin hidrokarbondur. Su inorganik bir maddedir. Aralarında büyük bir fark olduğu için yoğunlaşma farkından dolayı birbirlerine karışması mümkün değildir. İstasyonun deposuna bilerek ya da havadaki nemin buharlaşmasıyla beraber su karışmış olsa bile su deponun dibine çöker ve aracın deposuna gelmez. Ancak yakıt tankınıza su gibi yabancı madde karıştığını düşünüyorsanız aracınızı çalıştırmamalısınız. Acilen servisi ve akaryakıt dağıtım şirketini aramalısınız.

Akaryakıt İstasyonları Yakıta Su Katar mı?Kaliteli Yakıt Nasıl Anlaşılır akaryakıt istasyonu

Hileli benzin, su ile karışımdan elde edilmemektedir. Benzen, tolyen, hekzan, heptan ve white sprite gibi solvent türü boya inceltici katkı maddelerinin benzine karıştırılması ile elde edilir. Bu yüzden hileli durumlarda bile yakıt, su ile karıştırılmamaktadır. Ancak diğer inceltici katkı maddeleri, araca zarar verir.

Kalitesiz Yakıt Nasıl Anlaşılır?

Kalitesiz, hileli diye tabir edilen yakıtları anlamanız için yapmanız gereken pek çok farklı durum var.

  • Aracın rölanti sesinde farklılıklar olur. Araç sağlıksız ve gürültülü çalışır.
  • Kontağı kapatın. Araç çalışmaya devam ediyorsa yakıtta bir problem olabilir.
  • Aracın yokuşlardaki çekişi düşer ve avans vuruntu yapar.
  • Ara hızlanmalar yavaşlar, motor sarsıntılı çalışır.
  • Benzin her zamankinden daha hızlı biter.

Kaliteli Yakıt Nasıl Anlaşır?

Kötü yakıtın anlaşıldığı gibi kaliteli yakıtı anlamak içinde yapılması gerekenler basit ve hızlıdır. Kaliteli yakıt aracınıza pürüzsüz gidiş sağlar. Aracın motorundan herhangi anormal bir ses çıkmaz. Ara hızlanmalar olması gerektiği gibi seri olur. Ayrıca aşağıda listelediğimiz detaylar, yakıtın kaliteli olduğunu gösterir.

  • Benzin kısa sürede tükenmez.
  • Oktan sayısı yeterli miktarda olur.
  • Depoda oksitlenme ve çürüme yapmaz.

Kalitesiz Yakıt Motora Zarar Verir mi?

Kalitesiz, kötü yakıt motora zarar verir. Araçta birçok farklı problem çıkmasına neden olur. Kalitesiz yakıtlarda oktan miktarı düşüktür. Bu durum ileride motorda avans vurmasına sebep olur. Aracınızda enjeksiyon veya karbüratöründe sorunlar çıkmasına neden olur. Kısa zaman içinde motorun pistonları zarar görür. Kalitesiz benzinin içinde seyrelticiler bulunmaktadır. Bu katkı maddeleri aracın supaplarının kısa sürede erimesine yol açar.

Kaliteli Yakıt Almanız için Yapmanız Gerekenlerkaliteli yakıt almak

Kaliteli yakıt almanız için yapmanız gerekenler bilinenin aksine oldukça basittir. Öncelikle güvendiğiniz ve araçta sorun çıkarmadığına emin olduğunuz yerlerden yakıt ikmali yapmalısınız. Beğendiğiniz ve güvenilir olduğuna emin olduğunuz yakıt istasyonundan başka yerlerde yakıt almamaya özen gösterin. Eğer yakıt aldığınız benzin istasyonundan memnun değilseniz yakıt aldığınız şirketin genel müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.

İkinci El Araba İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here