Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar ve özelliklerini, onlara uygunluğunu anlatan bir yazı derledik. Kibarlığı ile dikkat çeken arabalar haberimizde.

Kadınlar tercih ettiği 2.el arabalar’da, erkeklere oranla daha kibar ve ergonomik bir tasarım tercih ederken çoğu zaman motor performansını önemsemiyorlar. Aracın kendileri gibi zarif bir görünüme sahip olmasını isteyen hanımlar genellikle Hatchback modelleri tercih ediyor. 2020 yılı itibariyle en çok tercih edilen 2. El araçları listeledik.

1)Volkswagen Polo

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Volkswagen Polo

Volkswagen Polo tasarım olarak eski kardeşlerine oranla daha yumuşak çizgilerle diri bir otomobil görünümüne sahip olmuş diyebiliriz. Kadınlar tarafından sıkça tercih edilen otomobilin 71 litre bagaj hacmi ve 14 renk seçeneği bulunuyor. Start stop özelliği mevcut olan arabada ön konsol gövde renkleri de fonksiyonel olarak değişebiliyor. 7 vitesli otomatik bir şanzımana sahip araç, kullanım basitliği ile birleşen konfor ve tasarım sayesinde tercih edilme istatistiklerinde iyi bir yere sahip.

İkinci El Volkswagen Polo İlanları

2)Fiat 500

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Fıat 500

Şirin bir araba olarak değerlendirebileceğimiz Fiat 500, A segmenti araç beklentilerini karşılıyor. İlk örneği 1957 yılında üretilmesine rağmen, tasarım çizgilerini hala gövdesinde barındırmasıyla ikonik bir araç sınıfına girdiğini söyleyebiliriz. Şık iç tasarımı ve kullanışlı konsol özellikleriyle kadınların tercih ettiği 2.el arabalar listesinde yerini alıyor.

İkinci El Fiat 500 İlanları

3)Mini Cooper

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Mını Cooper

Tasarım ve iç mekan olarak diğer araçlardan ayrılan ve farklı olmak isteyen kadınların tercih edeceği bir otomobil olan Mini, kadınlara yaptığı %53’lük satış oranıyla neredeyse kadınlar için üretilmiş diyebileceğimiz bir otomobil olduğunu gösteriyor. Küçük olmasına rağmen güçlü motoruyla hızlı bir otomobil olduğunu da ekleyelim.

İkinci El Mini Cooper İlanları

4)Audi A1 Sportback

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Audi A1 Sportback

İç hacmi dar olan otomobil genellikle genç kadınlar tarafından tercih ediliyor. Klasikleşmiş Audi mazgalı ve far uyumu her zaman olduğu gibi sürücüleri özel kılıyor. 3 farklı motor seçeneği bulunan araba güç aktarımı olarakta iyi bir seviyede. Euro Ncap’tan aldığı güvenlik test puanlarının da iyi olmasıyla kadınların tercih listesinde.

İkinci El Audi A1 İlanları

5)Renault Captur

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Renault Captur

Sürücülere teknolojik donanım seviyesi ile kişiselleştirme seçeneği sunan araç iç ve dış tasarım uyumuyla kadın sürücülerin dikkatini çekiyor. Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar genellikle kibar olarak karşımıza çıkıyor. Renault Captur’un boyut olarak büyük olması, güçlü hissetmek isteyen kadınlar için iyi bir özellik sayılabilir.

İkinci El Renault Captur İlanları

6)Nissan Micra

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Nissan Micra

Türkiye’de satışın büyük bir bölümünü kadınlara yapan firma, bu konuda hem sevimli tasarımı hem de satış yüzdesiyle Fiat 500 ile karşılaştırılabilir.  İç tasarım olarak sadece kadınlara yönelik bir kibarlık ve renk seçeneği sunulması kadınların bu arabayı neden tercih ettiğini gösteriyor. Ancak aracın üst modelleri tasarım olarak erkeklerinde ilgisini çekmeyi başladı. Bu kasanın kadınlar üzerindeki etkisinin bilinmesinin yanında yeni satış oranlarının yeni kasada ne olacağı merak konusu.

İkinci El Nissan Micra İlanları

7)Volkswagen Beetle

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Volkswagen Beetle

Efsaneleşmiş bir tasarıma sahip olan ve tarihte en uzun üretim bandında kalmış bir araç olan Beetle eskiden yeniye, görünüm olarak çokta bir şey kaybetmemiş. 3 nesilden oluşan arabanın, 1. nesil modelleri, kadın ve erkek sürücülerin eşit oranda tercih ettiği bir model olarak karşımıza çıkıyor. 2. nesil modelleri ise tasarım olarak kadınlara daha çok hitap ettiği için kadınlar tarafından tercih ediliyor. 3.nesilde ise arka tarafın tasarımı ile biraz daha erkeksi duran araba, erkekler tarafından da tercih edilse de genel itibariyle yine kadınların tercih ettiği 2.el arabalar listesinde olduğunu söyleyebiliriz.

Sportif bir görünüme sahip olan Beetle , tek kapılı olmasının yanında konfor ve renk seçenekleriyle de sürücüsünü büyülüyor.

İkinci El Volkswagen Beetle İlanları

8)Ford Fiesta

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Ford Fiesta

Ford Fiesta 1976’dan günümüze 6 nesil geçirmiş bir spor otomobildir. 5. nesile kadar tasarım olarak birbirini destekleyen otomobiller yapan Ford 6. Nesilden sonra tasarım konusunda çok yenilikçi ve modern çizgilere imza atarak tercih edilme istatistiklerinde iyi bir sonuç elde etti. Öfkeli hatlar ve geniş mazgal ile erkeksi bir duruş sergilese de kibarlığından ödün vermeyen bir gövde yapısına sahip. Ford Fiesta Euro Ncap’tan 5 yıldız almış güvenlik önlemleri, fiyat ve kalite konusunda tatmin etmesi, geniş bagaj hacmi ve çocuk dostu bir otomobil olmasıyla kadınların kalbini çalıyor ve çok fazla tercih ediliyor. Ayrıca Ford Fiesta Mykey özelliği ile güvenli sürüş sağlayarak riskleri ortadan kaldıran bir teknolojiye sahip.

İkinci El Ford Fiesta İlanları

9)Mercedes A serisi

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Mercedes A serisi Hatchback

Otomotiv dünyasında yenilikçi bir otomobil olarak bilinen Mercedes, A serisi model araçlarda üretim olarak kompakt segmente girişiyle hedef kitlenin kadınlar olduğunu açıklamıştı. 5-6 yıl önce %27 olarak açıklanan satış oranı günümüzde %40’a kadar çıktı. Kadın kullanıcı oranı hızla artan bir model olan A serisi, ferah iç mekan dinamikleri ve görsel bütünlüğü ile birbirini tamamlayıcı bir grafik çiziyor. Gelişmiş teknoloji ile pratik bir kullanım sağlayan araba lüks bir sürüş deneyimi de sunuyor.

İkinci El Mercedes A Serisi İlanları

10)Opel Corsa

Kadınların tercih ettiği 2.el arabalar
Opel Corsa

1982 yılında üretime başlayan çorsa günümüze kadar 13.7 milyon adet satış gerçekleştirdi. Başlangıcı köşeli olarak yapan Opel zamanla modern ve yumuşak çizgi geçişlerine başladı. 2. nesil araç olan Corsa B  Firmanın en çok satan versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Kibarlığı ile kadınların tercih ettiği 2.el arabalar listesine girmeyi başardı.

Ülkemizde satış oranı yüksek olan Corsa C modeli ise yine kadınlar tarafından sıkça tercih edildi. Corsa D ile 2006 yılında modern tasarım örneklerinden birini üreten Opel 2014 yılına kadar üretime devam etti. Günümüz itibariyle E ve S kasa ile tasarım olarak geçmişten çok farklı bir yerde olan Corsa sportif bir görünüme sahip oldu. Panoramik ve alçalan tavan ile daha estetik oldu ve bu konuda dikkat çeken model, kadınlar tarafından tercih edilmeye devam ediyor.

İkinci El Opel Corsa İlanları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here