Fren Ana Merkez Silindiri Nedir? Nasıl Değiştirilir?

0
3869

Bir arabanın fren sistemi birincil güvenlik sistemidir ve fren pedalına basıldığında aracın yavaşlamasını ve durmasını sağlar. Fren ana merkez silindiri, frenlerinizin ilk etapta çalışmasını sağlayan gizli bileşendir.

Frenler bir otomobilin ömrü boyunca binlerce kez kullanılsada, fren ana merkez silindirinin tipik olarak yalnızca beklenmedik bir şekilde arızalanması veya kirlenmesi durumunda değiştirilmesi gerekecektir.

Kilitlenmeyi önleyici frenler ve çekiş kontrolü ile donatılmış araçlar, fren ana silindiri değişimi için daha fazla ücret ödemek zorunda kalacaklardır.

Fren Ana Merkez Silindiri Nedir?

Fren ana merkez silindiri, tüm modern otomobillerde fren sisteminde bulunan bir bileşendir. Güvenlik duvarının yakınında bulunur ve genellikle fren servosuna bağlıdır. Fren pedalına basıldığında, bir çubuk, fren sıvısını fren hatlarına iten bir pistonu ana silindir içinde ileri doğru iter. Bileşenin içinde tipik olarak iki piston olmasına rağmen, yalnızca bir ana fren silindiri vardır.

Fren ana merkez silindirinin gövdesi, alüminyum alaşım veya dökme demir gibi metalden dökülür. Sisteme sıvı beslemek için üstüne plastik bir hazne monte edilmiştir. Pistonlar ayrıca metaldir ve fren hatlarında basınç kaybını önlemek için contalara sahiptir. Piston contaları basıncı düzgün tutmazsa ve ana silindire sıvı sızarsa veya hazneden veya bağlantı parçalarından sıvı sızarsa, fren ana silindirinin değiştirilmesi gerekecektir.

Fren Ana Merkez Silindirinin Değiştirilmesini Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Güvenlik duvarının yakınından fren hidroliği sızıyor
  • Fren pedalı süngerimsi veya basıldığında zemine iniyor
  • Frenler olması gerektiği gibi tepki vermiyor

fren ana merkez silindiri

Fren Ana Merkez Silindiri Değişimi Nasıl Yapılır?

  1. Bir teknisyen, fren ana merkez silindiri sorunlarını izole etmek için fren sistemini kontrol eder.
  2. Kaput kaldırılır ve fren ana silindiri bağlantıları çözülür.
  3. Ana fren silindiri çıkarılır ve yeni bir parça takılır.
  4. Bağlantı parçaları takılır ve hazne yeni, temiz sıvıyla doldurulur.
  5. Fren sisteminin havası alınır.
  6. Teknisyen aracı test eder.

Hatırlanması Gereken İpuçları

Fren ana silindiri kirlenme nedeniyle değiştirilirse, tekerlek silindirleri, kaliperler ve fren hortumları gibi diğer bileşenlerin de değiştirilmesi gerekebilir.

Fren ana silindiri değişimi sırasında, fren hatlarını yeni, temiz sıvıyla yıkamak iyi bir fikirdir.

Fren Ana Merkez Silindirinin Değiştirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Bir sorunun ilk belirtisinde fren ana silindirinizin değiştirilmesini sağlamak doğru yoldur. Fren pedalına her bastığınızda aracınızın duracağına dair size güvence verir. Aracınızı arızalı bir ana merkez silindiri ile sürmeye devam ederseniz, kendinizi, ailenizi ve diğerlerini yolda riske atarsınız. Aracınızın frenleri normal şekilde tepki vermeyebilir, bu özellikle aceleyle durmanız gerektiğinde tehlikelidir.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here