Far Anahtarı Nedir? Değişimi Nasıl Yapılır?

0
3852

Gece dışarı çıkarsanız ve eve gitmek için arabaya atlarsanız ve kötü bir sürpriz; ışıklar yanmıyor. Eve gitmek ışıklar olmadan oldukça zor hale gelir ve ne yazık ki arabanın gün ışığına kadar park edilmesi gerekecek. Bu noktada, bir otomobil elektrikçisinin kabloları, sigortaları, röleleri ve bağlantıları kontrol etmesi gerekecek ve size söyleyebileceği arızalardan biri; far anahtarı arızası.

Far Anahtarı Nedir?

Her araç markası ve modeli farklı olduğundan, her far anahtarının diğerinden biraz farklı olması neredeyse garantidir. Bununla birlikte, ışıkların hangi eylemi gerçekleştirmesini istediğinizi belirlemede aynı işlevi görürler.

Bazı arabalarda bu işleve direksiyon kolonunun yanındaki bir leylek anahtarı üzerinde bulunur. Diğerlerinde direksiyon kolonunun yanındaki gösterge panelinde bir düğme bulunur. Uzun far işlevi her zaman kolay erişilebilecek bir yerde olmalı ve bazen far açma-kapama anahtarından ayrı olabilir. Far anahtarı bazen silecekler veya göstergeler gibi diğer işlevleri içeren bir kombinasyon anahtarı olabilir.

Far düğmelerinin çoğu plastik yapıdadır. Bu anahtar genellikle yuvarlak bir kadran veya geçiş anahtarıdır, direksiyon kolonu anahtarı ise sütundan çıkıntı yapan çok işlevli bir çubuktur. Her ikisinin de ünitenin arkasında veya tabanında aydınlatma rölesine ve kablo devresine bağlanan elektrik konnektörleri vardır. Far işlevini seçtiğinizde, röle bu işlevi etkinleştirmek için devreyi açar veya kapatır.

Far anahtarı sonunda arızalanabilir. Düğme ayrıca, özellikle direksiyon kolonundaysa ve başka işlevler için kullanılıyorsa, hasar görebilir.

Far Anahtarının Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Anahtarı çalıştırırken ışıklar açılmıyor veya kapanmıyor
  • Herhangi bir müdahale olmadan ışıklar açılıyor veya kapanıyor
  • Titreyen veya düzensiz ışıklar
  • Uzun far çalışmıyor

far anahtarı

Far Anahtarı Nasıl Değiştirilir?

  1. Direksiyon kolonu kapağını çıkarın (gerekirse)
  2. Arızalı far anahtarını sökün
  3. Değiştirmek için kabloları ayırın
  4. Anahtarı kaldırın
  5. Aynı olduklarından emin olmak için eski anahtarı yeni parçayla kontrol edin
  6. Kabloları yeni anahtara bağlayın
  7. Yeni far anahtarını vidalayın
  8. Direksiyon kolonu kapağını takım (gerekirse)
  9. Işıkları test edin

Hatırlanması Gereken İpuçları

Elektrikli bileşenler en iyi şekilde bir oto elektrikçisi tarafından değiştirilir veya onarılır. Bu, kabloların doğru şekilde bağlanmasını sağlar ve yanlış kurulumdan dolayı elektrik arızası ihtimali yoktur.

Elektrik bileşenlerini değiştirmeden önce her zaman kabloları, sigortaları ve / veya röleleri kontrol edin.

Far Anahtarını Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Farları çalıştırmadan sürmek bir seçenek değildir. Sadece gündüz araba kullansanız bile, havanın ne zaman değişeceğini asla bilemezsiniz. Yetkililer, anahtarınızı tamir ettirmemek için yeterince iyi bir neden olarak herhangi bir sebep görmeyecekler.

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here