Fiat Uno Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
7722

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Serimizin bu yazısında bahsi geçen araç Fiat Uno olacak. Fiat’ın küçük aracı Uno hakkında detaylar yazımızın devamında. Fiat Uno alınır mı?

fiat uno alınır mı

Fiat Uno

İtalyanlar tarafından “supermini car” olarak adlandırılan Uno, İtalya’da 1983 ve 1995 yıllarında üretilmiştir. Araç, 3 ve 5 kapılı versiyonlarla üretilmiştir. Otomobilin Türkiye serüveninin başlaması ise 1994 yılına dayanmaktadır. 1995-2000 yılına kadar ülkemizde üretimi gerçekleşen model oldukça büyük bir talebi karşılamıştır. Aracın sınırlı sayıda da olsa Turbo ve hobby isimli modelleri de bulunmaktadır. Fiat Uno’nun ülkemizdeki motor seçenekleri 1.1, 1.4 ve 1.4 i.e olmuştur.

  • 1.0 49 HP
  • 1.1 45 HP
  • 1.1 65 HP
  • 1.2 69 HP
  • 1.3 75 HP
  • 1.4 72-80 HP
  • 1.4 Turbo 116 HP mk2 118 hp
  • 1.7D 50 HP
  • 1.7 TD 80 HP
  • 1.9 TD 90 HP

fiat uno alınır mı

Motor Seçenekleri ve Teknik Özellikleri

Fiat Uno Alınır mı?

Fiat Uno, model yılı göz önüne alındığında eski bir araçtır. Ancak küçük boyutu, ekonomik yakıt tüketimi ve sorunsuzluğu ile günümüzde hala daha birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Fiat Uno ülkemizde 3 farklı motor seçeneği ile tercih edilebilmekteydi. Her bir farklı motor seçeneğinin model ismi birbirinden farklıydı. 1.1 litrelik motor seçeneği Uno 60S’ti. 60 hp gücünde 1.1 litrelik karbüratörlü motora sahip Uno 60s, en düşük yakıt tüketimine sahip Uno’ydu. Ancak günümüz şartlarında gerek yedek parça bulunabilirliği, gerekse de performans açısından çok fazla tercih edilmemektedir. Serinin 1.4 litrelik motor seçeneğine sahip versiyonu Uno 70S’tir. 1.4 litrelik karbüratörlü motoru ile 70 hp güç üreten Uno 70S, bu kasa ile en uyumlu motor seçeneği olarak görülmektedir. Uno 70SX modeli, 70S’den farklı olarak tek nokta enjeksiyon sistemine sahiptir. Ayrıca Uno 70 modelinin yedek parçası oldukça kolay bulunmaktadır. 1.1 litrelik motor ve 1.4 litrelik motorlar arasında lpg ile kullanımda çok büyük bir yakıt tüketim farkı bulunmamaktadır. Uno 70’in daha çok sevilmesinin bir nedeni de budur.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here