Renault Megane 1 Alınır mı? | Düşük Bütçeli Otomobiller Serisi

0
9435

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin öneminin artması, birçok kişiyi toplu taşıma yerine özel araç kullanımına yöneltmiştir. Bu sebeple otomobillere olan talep artmıştır. Talebin artması da fiyat artışını beraberinde getirmiştir. Otomobil sahibi olmak isteyenler, istedikleri otomobili almak yerine daha uygun fiyatlı otomobillere yönelmiştir. Fiyatların tavan olduğu bu dönemde uygun fiyatlı otomobil bulmak da oldukça zordur. Uygun fiyat ile aldığınız aracın büyük masrafları olabilir. Sizler için düşük bütçeli otomobiller serisini oluşturduk. Bu serimizde uygun fiyatlı otomobillerden bahsedeceğiz. Ayrıca uygun fiyatlı otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, yedek parça fiyatları ve onarım maliyetleri hakkında da bilgi vereceğiz. Renault Megane 1, düşük bütçeli otomobiller serisinde birçok kişinin aile aracı olarak tercih ettiği modeldir. Renault Megane 1 hakkında detaylar yazımızın devamında. Renault Megane 1 alınır mı?

Renault Megane 

Megane, Renault markasının 1995 yılında üretime başlamış olduğu ve günümüz şartlarında hala daha üretilerek kullanıcısına sunduğu modeldir. C sınıfın otomobiller arasında konumlanmış olan araç, aileler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Megane günümüze kadar 4 farklı jenerasyonda araç üretmiştir.

Renault Megane 1 coupe Alınır mı?
Renault Megane 1 Alınır mı?

Megane 1

1988 yılında konsept olarak olarak sunulan Megane, Patrick le Quement’in yorumudur. Araç, tasarımında Renault 16 ve Renault 19’dan izler taşımaktadır. Megane’ın Türkiye’de satılan ilk aracı 1996 modeldir. Megane tanıtımı ise 1995 yılında yapılmış ve Renault 19’a alternatif olarak sunulmuştur.

90’lı yıllarda otomobil teknolojisi şekil almaya başlamıştı. Güvenlik alanında yapılan çalışmalar Megane ile birlikte sunuldu. Megane’ın arka emniyet kemerleri, dönemin alışılmışının dışındaydı. Keza ön emniyet kemerleri de gergili ve yük sınırlayıcılıydı. Araçta airbag’da bulunmaktaydı. Megane Euro NCAP’tan 4 yıldız almayı başarmıştır. Renault Megane 1’de kullanılan motorlar 1.4, 1.6, 1.8 ve 2.0 litrelik benzinli; 1.9 litrelik dizel ve turbo dizeldir.

Renault Megane 1 bordo alınır mı?

Megane 1 Yenilendi

Renault Megane serisinin ilk versiyonu Megane 1 1999 yılı itibarıyla makyajlanarak yeni bir tasarıma kavuştu. Aracın tasarımı ile birlikte araçta kullanılan motorlar da değiştirilmiştir. Makyajsız kasada 8 valf motorlar kullanılırken; makyajlı versiyonda 16 valf yeni nesil motorlar kullanılmıştır. Megane 1; hatchback, sedan, station, cabrio ve coupe kasa tipleriyle tercih edilebilmiştir.

Renault Megane 1 Motor Seçenekleri

Renault Megane 1 Alınır mı?

Renault Megane 1 ülkemiz otomobil piyasasında uygun fiyata alınabilecek aile araçlarından biridir. Araçta bulunan hidrolik direksiyon, klima, otomatik cam, airbag, abs gibi donanımlar, bu aracı alınabilir kılıyor. Ülkemiz şartlarında en çok tercih edilen ve sevilen motor seçeneği ise 1.6 litre 16 valf versiyonudur. Megane 2 ve birçok yeni modelde de kullanılan bu motor, lpg ile oldukça ekonomik bir tüketime sahiptir. Performans açısından da sürücüsünü tatmin eden bu araç birçok alıcının ilgisini çekmektedir. Megane 1 yedek parça fiyatları ise oldukça uygun olmakla birlikte her yerde bulunabilmektedir. 50 bin tl’ye alınabilecek arabalar incelendiği zaman Megane 1 oldukça tercih edilebilir bir araçtır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here