Merakla beklenen Fransız yıldızı Citroen Ami Türkiye’de Mart ayında satışa çıkacak! %100 elektrikli olarak satışa sunulan Ami, çevre dostu kimliği ile ulaşımda en ideal çözümlerden biri olacak. Özellikle kalabalık şehirlerdeki artan nüfus, trafik saatlerinin uzamasına neden oluyor. Günümüzde birçok ülkenin kalabalık şehirlerindeki gibi Türkiye’deki büyük şehirlerde de 7/24 trafikle karşılaşmak oldukça sıradan bir hale geldi. Trafik saatlerini ve sorunlarına çözüm bulmak elbette zordur. Ancak Fransız otomobil üreticisi Citroen, Türkiye’de şu an için sadece kurumsal şirketlere satışa sunduğu Ami modeli ile şehir merkezlerinde özgürce seyahat olanağı sunuyor.

Şehirlerdeki trafik sorunlarına etkili bir çözüm sunan Citroen Ami, yüzde yüz elektrikli güç aktarma teknolojisi, çevreci teknolojileri, kompakt tasarımı ve kullanım kolaylığı gibi birçok avantajla karşımıza çıktı. Citroen Ami teknik özellikleri neler? Citroen Ami kaç beygir? Citroen Ami tasarımı nasıl? Citroen Ami alınır mı? Citroen Ami Türkiye’de kaç para? Elektrikli Citroen Ami’nin Fiyatı? Gibi soruların, bütün ve doğru cevapları içeriğimizde.

Şehir Trafiğindeki Yeni Yol Arkadaşımız Citroen Ami

Ctiroen Ami, oldukça kompakt tasarımı ve gelişmiş teknolojik özellikleriyle karşımıza çıktı. Fransızca kelime anlamı arkadaş olan AMI, şehir trafiğinde mükemmel yol arkadaşınız olmayı hedefliyor. Ayrıca Citroen Ami hakkında sadece şehir trafiğine çözüm olacakmış gibi düşünmek doğru değildir. Fransız üretici Ami modeli ile oldukça farklı bir stili de insanların huzuruna sundu. Birbirinden farklı kişiselleştirme seçenekleri, şehirli tasarımının yanında konforlu ve güvenli duruşu, günümüzün bütün teknolojik ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılaması, elektrikli araçta şarj sorununa karşı geliştirdikleri teknoloji gibi konular Citroen Ami’nin en önemli noktalarından bazılarıdır.

Citroen Ami, gerçekten de sadık ve en sevdiğiniz arkadaşınız olabilir. Özellikle %100 elektrikli motoru; sıfır Emisyon, sıfır ses ve ekonomik olmasını sağlıyor. Ayrıca benzersiz kompakt ölçüleri, akıllı tasarımı ve sürüş sistemi, pratik ve herkes için kolay kullanılabileceğine işaret ediyor. Kısacası ferah iç mekanı ve konforlu sürüş pozisyonuyla güvenli yolculuklar sunan Ami, Fransızca anlamı gibi yollardaki en iyi arkadaşınız olacak.

16 Yaş’tan İtibaren Herkes Citroen Ami’yi Kullanabilecek

Elektrikli kompakt modelin satışa sunulmasından sonra merak edilen en önemli ve popüler konulardan biri olan “Citroen Ami’yi kimler kullanabilir?” sorusu, Citroen Ami’nin Türkiye’de satışa sunulmasıyla birlikte cevaplandı. Citroen Ami, 16 yaşından itibaren B1 ehliyetine sahip herkes için yasal olarak kullanılabilmektedir. Şehir trafiğine ve park problemlerine en büyük çözümlerden biri olarak karşımıza çıkan Citroen Ami, dengeli yapısı ve 45 km/s maksimum hızı ile herkes için oldukça güvenlidir. Özellikle kısa geziler için gençler, yetişkinler ve yaşlılar tarafından güvenle kullanılabilmektedir. Ayrıca ruhsatta elektrikli bir scooter aracı olarak geçen Citroen Ami sürücüleri otobanlara giriş yapamaz, köprülerden geçemez ve Avrasya Tünelini kullanamamaktadır. Motosiklet sınıfında yer alması ve azami hızlı limitleri, aracın bazı yerlerden geçişine şimdilik engel olmaktadır.

Citroen Ami, kısa mesafelerde, market alışverişlerinde veya okula, işe gidiş gelişlerde önemli bir elektrikli kompakt araç olarak karşımıza çıkıyor. Trafik sorunu yaşamak istemeyenlerin ve içten yanmalı motora sahip araçlarını sürekli olarak kullanmak istemeyen kişiler için ideal bir çözüm olarak ön plana çıkan Citroen Ami, vites koluna sahip olmadığı içinde oldukça pratiktir. Aracın sahip olduğu sürüş modu seçicisi sayesinde aracı boşa almak, ileri ve geri gitmek için D, N ve R olmak üzere sadece 3 düğme bulunuyor. Bu sayede yüzde yüz elektrikli motora sahip olan Ami, pratik sürüş kolaylığıyla da öne çıkıyor.

Citroen Ami, 3 Saat’te 220 Volt ile %100 Şarj Oluyor!Citroen Ami Türkiyede Satışa Çıktı

Elektrikli araçların en büyük sorunlarından biri olan şarj problemine nihayet etkili bir çözüm bulundu. Citroen Ami’nin şarj ihtiyacını, bilgisayarınızı ve telefonunuzu şarj eder gibi evlerimizde, iş yerimizde veya otoparkta 220 V ile şarj edebilirsiniz. Özellikle hızlı şarj için herhangi bir adaptöre ihtiyaç duymayan Citroen Ami, standart priz girişi ile 3 saat’te %100 şarj oluyor. Böylece Ami sayesinde özel şarj istasyonlarına, hızlı şarj adaptörleri gibi pahalı ve bulunması zor aksesuarlara ihtiyaç duymayacaksınız. Citroen Ami sarj süresi, oldukça pratik ve hızlı olarak karşımıza çıktı.

Akıllara gelen bir değer soru “3 saatte şarj olan Citroen Ami kaç kilometre menzile sahiptir?” olmaktadır. Menzil konusu, elektrikli araçları hem rezil hem vezir eder. Fransız üreticisi Citroen’in satışa sunduğu AMI %100 elektrikli motoruyla kısa, günlük kullanımlar için çok uygun bir sürüş menzili sunuyor. Full şarj ile 75 kilometre menzile sahip olan Citroen Ami, her gün kat edilen ortalama mesafenin çok daha üzerinde olarak karşımıza çıkıyor. 75 kilometre menzil sunan Ami, sizin hem önemli görüşmelerinizi hem de keyfi aktivitelerinizi karşılayabiliyor.

Elektrikli Citroen Ami, Benzinli Araçlara Göre 8 Kat Daha EkonomikCitroen Ami Türkiyede Satışa Çıktı

%100 elektrikli motora sahip olan Citroen Ami, rakibi benzinli araçlara göre 8 kat daha fazla ekonomik! Citroen Ami, 100 kilometrede 8,25 TL’lik tüketime sahiptir. Sıradan benzinli araçlarda bu oran 100 kilometrede 68.25 TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca benzinli bir aracın, ekonomiklik konusunda Citroen Ami ile yarışabilmesi için 0,85 litre benzin tüketmesi gerekmektedir. Sonuç olarak Citroen Ami’nin kilometre maliyeti, benzinli araçlara göre oldukça uygundur.

Citroen Ami Teknik Özellikler

Öncelikle yazımızın başında da belirtiğimiz üzere Citroen Ami, kompakt tasarımıyla büyük bir avantaja sahiptir. Citroen Ami’nin teknik özelliklerine baktığımız zaman 1.39m genişliğe, 2.41m uzunluğa, 1.52m yüksekliğe ve 7.2m dönüş çapına sahiptir. Ayrıca Citroen Ami, 2 kişi için oldukça rahat kullanım alanına sahiptir. Üstelik 63 litrelik bagaj hacmi, sürücü ve yolcunun eşyalarının kolaylıkla depolanmasını sağlıyor. Citroen Ami Performans konusunda da oldukça avantajlıdır. Azami hızı 45 km/s olan Citroen Ami, 10 saniyede 0-45 km/s hıza ulaşmaktadır. Şehir içi ulaşım konusunda oldukça yeterli hızlanmaya ve son hıza sahip olan Citroen Ami, 155/65 R14 lastik ebatı ve ön disk, arka kampana frenleri sayesinde güvenilir ve konforlu yol tutuşuna sahiptir. Aracın batarya dahil toplam ağırlığı 471 kilogramdır.

Citroen Ami Tasarımı ve Sahip Olduğu Teknolojik ÖzellikleriCitroen Ami Türkiyede Satışa Çıktı

Citroen Ami %100 Elektrikli çevreci motoruyla sınırlı sayıda simetrik parçadan oluşmaktadır. Bu simetrik parçalar; tamponlar, sürücü tarafında arkadan menteşeli kapı, akıllı eşya koyma yerlerinden oluşmaktadır. Bu yüzden oldukça kompakt ve akıllı tasarıma sahiptir. Ayrıca aracın tasarımı, 4 tekerlekli olmasına olanak sağlamaktadır. Böylece ısıtmalı ve kapalı yolcu bölmesiyle 2 veya 3 tekerlekli araçlardan daha fazla koruma sağlıyor. İç mekanında ise panoramik tavan, ön cam, yan camlar ve arka cam aydınlık ve ferah bir iç mekan sağlıyor. Tasarımı olukça canlı ve farklı olan elektrikli araç; My AMI Gri, My AMI Mavi, My AMI Turuncu ve My AMI Khaki olmak üzere 4 farklı kite sahiptir. Kullanıcılar, bu kitlerin montajını kolaylıkla yapabilmektedir. Dış görünüm için 4 farklı jant kapağı seçeneği ve kaplama seçenekleri sayesinde kullanıcılar kendi Ami’lerini yaratabilmektedir. Aracını daha da farklı olarak kişiselleştirmek isteyen kullanıcılar için de 2 paket seçeneği daha sunulmaktadır. Birinci paket seçeneği olan My AMI POP, bol turuncu ve arka spoyler ile eğlenceli, genç ve sportif bir tema olarak öne çıkarmaktadır. İkinci paket seçeneği olan My AMI VIBE ile tavan kaplaması dahil şık, grafik bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Ancak bu iki paket, uzmanlar tarafından montajlanmaktadır.

Citroen Ami sahip olduğu teknolojik özelliklerle de şaşırtmaya devam ediyor. Elektrikli aracın içerisinde akıllı telefonunuzu bağlamak üzere bir adet USB bağlantı noktası bulunuyor. Ayrıca Citroen Ami sahipleri, DAT@AMI bağlantılı terminali üzerinden My Citroën uygulamasını kullanarak tüm verilere kolaylıkla ulaşabilmektedir.

Citroen Ami Türkiye Satış Fiyatı

Citroen Ami’nin Türkiye’deki satış fiyatı Belli oldu. Artan döviz kurları ve Citroen Türkiye’nin fiyat politikası, Ami’nin fiyatını etkiledi ve herkesi şaşırttı. Türkiye’de Mart ayında satışa çıkması planlanan Citroen Ami, Türkiye’de 210 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. İlk etapta Elektrikli Citroen Ami’nin Fiyatı daha da ucuz olması bekleniyordu. Ancak artan döviz ve vergi sistemleri, Elektrikli Citroen Ami’nin Fiyatı ve satışını da etkiledi.

İkinci El Citroen Otomobil İlanları 

Arabam Kaç Para? Aracının Değerini Anında Öğren! 

3 YORUMLAR

  1. Hevesle takip ettim ancak özellikleri hayal kırıklığı, 45km/s hızı en olumsuz yanı, 82km/s bir yolda kaza riskini artırıyor. 45 ile sadece sokaklarda ve mahalle içinde kurye için mantıklı olabilir. umarım hızı ve menzili bir tık daha artırılırsa harika olur.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here