Volkswagen ve DCC Sistemi

Otomobil markaları tarafından hemen hemen her gün yeni bir otomobil teknolojisi geliştiriliyor ve duyuruluyor. Bu teknolojiler sayesinde günümüz otomobilleri; konfor, güvenlik ve sürüş dinamikleri gibi birçok farklı noktada büyük gelişimler gösteriyorlar. Özellikle güvenlik ve konforun ön planda tutulduğu yeni teknolojiler, kullanıcılar tarafından da büyük rağbet görüyor. Volkswagen‘in araçlarında standart veya opsiyonel olarak sunduğu teknolojilerden biri olan Adaptif Şasi Kontrolü (DCC) de bu teknolojilerden yalnızca biri.

adaptif şasi kontrolü

Adaptif Şasi Kontrolü (DCC) Nedir? 

Adaptif Şasi Kontrolü (Dynamic Chassis Control) Volkswagen tarafından geliştirilen bir sürüş teknolojisidir. Bu sistemi içerisinde barındıran şasi, sürücünün dileğine göre farklı modlara ayarlanabilmektedir. Bu modlar; normal, comfort, sport olmak üzere 3 farklı şekilde olabileceği gibi bazı modellerde eco, normal, comfort, sport ve individual olmak üzere 5 farklı şekilde de yer alabilir.

adaptif şasi kontrolü golf

Adaptif Şasi Kontrolü (DCC) Nasıl Çalışır? 

DCC sistemi ile beraber sürücü, tek tipte ayarlanmış bir şasi ayarı yerine sürüşüne uygun şasi ayarını seçerek seyahat edebilir. Kullanılan DCC’li otomobil, eco modunda daha ekonomik bir sürüş gerçekleştirmek için ayarlanırken, spor modunda performans odaklı bir sürüş, comfort modunda ise konforun üst düzeyde olduğu bir sürüş için ayarlanır. Individual isimli seçenekte ise sürücü kendi istediği şekilde şasi ayarı yapabilmektedir. Direksiyonun sert, süspansiyonların ise yumuşak olmasını isteyen sürücü, individual seçeneği sayesinde bu ayarlamaları yapabilir. Şasi Kontrolü sayesinde kullanılan otomobil ile sürücü arasında kurulan iletişim artar. Kişiselleştirilen otomobil şasisi, sürüş özelliklerini üst düzeye taşır. DCC sisteme sahip araçlar ile sürüş hakimiyeti arttığı gibi güvenlik ve konfor noktalarında da maksimum düzeyde verim alınmaya çalışılır. DCC ayarı otomobilin multimedya sistemi üzerinden veya kokpitte bulunan bir buton vasıtasıyla gerçekleştirilebilir.

dcc sistemi

İkinci el satılık Volkswagen modelleri

GTE nedir? Volkswagen GTE motoru nasıl çalışıyor?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here