Ford Kuga 1.5 Ecoboost A/T 4×4 Selective

3
13695

Ford Kuga Tasarım

Ford her zamanki gibi çekici bir otomobil ortaya koymuş. Markanın kinetik tasarım anlayışı ismini verdiği çizgiler çok net hissediliyor. Ön tasarıma baktığımızda daralan ızgara grubu dikkat çekiyor. Sis farlarının bulunduğu alan genişletilip keskin hatlar ile desteklenerek daha dinamik bir tasarıma kavuşturulmuş. Yan bölümde de keskin hatlar devam ediyor. Çamurluklarda ve kapı altlarında kullanılan siyah mat detaylar aracın arazi karakterini nitelemiş. Arka bölüme geldiğimizde önceki nesle göre incelmiş ve yan bölüme taşırılmış stoplar dikkat çekiyor. Bagaj kapağı üzerine de uzanan bu yapı arka bölüme bütünlük hissi kazandırmış. Arka tamponun alt bölümünde yer alan difizör ve iki yana konumlandırılmış egzoz sistemi bu bölümün sportif karakterini yansıtmış. Boyut disiplinine baktığımızda Kuga, 4524 mm uzunluğa, 1838 mm genişliğe, 1745 mm yüksekliğe ve 2690 mm aks mesafesine sahip. Bu değerler ile Kuga rakibi Tiguan’dan 98 mm daha uzun, 29 mm daha geniş, 42 mm daha yüksek ve 86 mm daha uzun aks mesafesine sahip.

kuga

Ford Kuga İç Mekan

Kuga’nın iç mekanı ciddi yaşlılık sinyalleri veriyor. Genel kokpit tasarımı bir önceki nesil Focus modeli ile aynı. Ortak konsolun en üstünde dijital bir ekran bulunuyor. Kabiliyeti düşük ekran altta bolca tuş bulunan müzik sistemi üzerinden yönetiliyor. Bu sistemi tam anlamıyla kullanabilmek alışkanlık gerektiriyor. Orta konsolun en altındaysa kalıma kumandaları yer alıyor. Aracın iç mekanında kullanılan plastiğin kalitesi yüksek. Ancak dokunana kadar bu hissi anlamanız güç. Direksiyon simidi dört kollu ve üzerindeki düğmelerle pek çok işlevi gerçekleştirmek mümkün. Aracın iç ekranı geri görüş kamerasına da hizmet veriyor. Ancak bu görüntülerin kalitesi düşük. Sürüş pozisyonuna erişimde herhangi bir sıkıntı yer almazken ön ve arkada oturan bireylere sunulan alan sınıf ortalamalarında. Eski versiyona göre özellikle arkada ciddi diz mesafesi artışı yaşanmış. İçeride sunulan bu alanın yanı sıra Kuga, bagaj bölümünde de 406 litrelik bir alanı sizlere sunuyor. Ancak rakibi VW Tiguan sunduğu 470 litre bagaj hacmiyle Kuga’yı geride bırakıyor.

kuga

Motor

Ford Kuga’nın ikinci nesli ilk tanıtıldığında 1.6 litrelik turbo beslemeli motoru kullanılıyordu. Şimdiyse bu motor yerini 1.5 litrelik üniteye bırakmış. Bu motor 6000 d/d’de 182 PS güç, 1600 ile 5000 d/d arasında 240 Nm tork üretiyor. Motorun gücü 6 kademeli klasik bir otomatik şanzımanla tekerleklere aktarılıyor. Eskiden Haldex sistemini kullanan araç artık Ford’un geliştirdiğimi bir 4×4 sistemini kullanıyor. Ayrıca daha önce Focus RS modelinde gördüğümüz Dinamik Tork Kontrol sistemi de Kuga’da kullanılıyor. Aracın 1.7 tona yaklaşan ağırlığı nedeniyle motorun gücünü hissetmek için otomatik şanzımanın iki kademe birden düşürmesini beklemek gerekiyor. Fabrika verilerine göre aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 10.1 saniye sürüyor. Yüksek ağırlık ve otomatik şanzıman asıl zararı yakıt tüketimi disiplininde gösteriyor. Araç ile test ortalamamız 11 litreydi. Çok çok zorlayarak bu tüketimi uzun yolda ancak 8.8 litreye kadar düşürebildik.

kuga

Konfor & Yol Tutuş

Kuga, serte dönük bir süspansiyona sahip. Buna karşın konfor düzeyi hiç de kötü değil. Tek sorun kısa darbelerde ön süspansiyon sesli çalışıyor. Yol tutuş ise klasik Ford çizgisinde. Bazen karoserin yüksekliği kendisini hissettiriyor ama aracın güven verdiği bir gerçek. Ford Kuga arazide 22 derece yaklaşma, 27.8 derece uzaklaşma açısına sahip. 4×4 sistemi görevini başarıyla yerine getiriyor. Ama üzerindeki lastiklerle ağır bir arazi performansı beklemek hayal olur.

Teknik Özellik

Motor: 1.5 Ecoboost
Motor Hacmi: 1498 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 182 PS 6000 d/d
Maksimum Tork: 240 Nm 1600-5000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 10.1 s
Maksimum Hız: 200 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 9,3 lt
Şehir Dışı: 6,2 lt
Karma: 7,4 lt
Test: 11 lt
CO2 Emisyonu 171gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4524 mm
Genişlik: 1838 mm
Yükseklik: 1700 mm
Dingil Mesafesi: 2690 mm
Bagaj Hacmi: 406 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt
Boş Ağırlık: 1686 kg
Lastik Boyutu: 235/50 R 18

2.El Otomobil İlanları

3 YORUMLAR

  1. Bir araba almadan ilk baktığım hususlardan bir tanesi Euro Ncap neticesidir. Bunun da değerleme kriterleri içerisine alınması gerektiğini düşünüyorum.

  2. 1.6 Lt Benzinli, Otm. 4×4 seçeneği sahip en optimal araç Ford Kuga. Yakıtı çok bulanlar rakiplerine göz atmalı. Misal seat ateca evet daha az yakıyor ama 2017 temmuz itibari ile 30.000 TL pahalı. 30.000 TL ( otuzbintürklirası) fark verip 100 km de 2 lt az yakan bir seat ateca alan kişi aradaki farkı 300.000 km sonra çıkaracak. Üçyüzbin km. kimse için gerçekçi değil. Şakın olsa karşılaştırmayı 4×2 araçlar ile yapmayın. Kuga gerçek bir 4 çeker.

  3. abiler, kardeşler 14. arabam hayırlısıyla kuga oldu. c180 den 320d ye Corolla Honda vw grup arabaların hepsi Tiguan dahil kullanma imkanım oldu Hyundai tuscon dahil kullandım.
    Bu bilgilendirmeden sonra kugayı anlatayım.
    – Oldukça keyif verici bir araba.
    – Aklınıza gelen her özellik var. Hayalet ekran falan arayanlar hariç.
    – yakıt tüketimi 8 lt uzun yol şehir içi 10.5 bandında kullanıyorum.
    – Değer mi evet. Yakıtı hakediyor.
    – 1,5 senedir kullanıyorum hiç üzmedi beni
    – Bagaj kısmı araca göre çok büyük değil.
    – Çarpışma testi verileri oldukça iyi. Başkaları için önemli olmayabilir ama bence önemli. Honda FC5 son testinden 5 üzerinden 4 yıldız aldı. Detaylı bilgi için Euro ncap testlerine bakabilirsiniz.
    – Arazide oldukça verimli ki ben pek arabaya acımam.
    – 4×4 sistemi bence oldukça başarılı siz uzmanların görüşlerine de bakın.
    – Öyle gitmiyor 1700 kg arabaya yeter mi 1.5 motor diyenlere bakmayın. Elbette şahlanmıyor fakat hızlanması oldukça iyi bu cüssedeki bir araç için.
    – Toplam gördüğüm max hız 212 daha fazla gitmedi 🙂
    – Arkadaşlar bu arabayı çok gezmiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.
    – çok gezenler için lafım yok yakıtı dert edebilir ki ben 20000 km civarı yapıyorum.
    – Yalıtımı oldukça iyi c180 e göre kiyaslayayim.
    – Bir önceki aracım çünkü. 🙂

    Butcenizi bilmiyorum ama 80000 liraya bu araç bedava. İyi günler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here