Jeep Renegade 2015 Tasarımı

Jeep Renegade 2015 kübik tasarımı ve heybetli yapısıyla bizleri karşılıyor. Efsanevi 1941 Willys MB’ye atıfta bulunurken, MY Sky Open Air açılır tavan sistemiyle de özgürlük sunuyor. Efsanevi modelden izler ilk olarak farlarda göze çarpıyor. Savaşlarda yakıt tankı olarak modelin arkasında taşınan metal bidonların üzerindeki “X” işareti farların arka planından bize kendini gösteriyor. Tabi ki Jeep geleneği olan ön ızgara boyut anlamında daha da kısaltılarak modele entegre edilmiş. Model On-Road ve Off-Road olmak üzere iki farklı versiyonla satılıyor. Bizim kullandığımız On-Road versiyonunda gündüz aydınlatmalarının altında sis farlarına yer verilmiş.

Jeep Renegade 2015 Tasarımı

Off-Road versiyon ise Trail Hawk olarak adlandırılıyor. Bu versiyonda tampon grubu ve ön ızgara çerçeveleri farklılık gösteriyor. Yan bölümde ‘u’ şeklinde çamurluklar siyah çıtalarla süslenmiş. Kapı altındaki gövdeden farklı ayrıntılarla model SUV karakterini yansıtıyor. Yan basamaklar araca inişlerde ve binişlerde kolaylık sağlamak için tasarlanmış. Ancak basılacak zemin alanı çok küçük olduğundan dolayı işlevselliğini yitirmiş. Ek olarak arazi kullanımlarında aracın açısını kısıtlıyor. Modelde yan kapılarda ve motor kapağı üstünde “kaptan Amerika” filminden hatırladığımız yıldız simgeler yer alıyor. Modele güçlülük imajı katan bu ayrıntı opsiyonel olarak sunuluyor.

Arka bölümde yine efsanevi 1941 Willys MB’ye atıfta bulunan stop grubu göze çarpmakta. Arka cam “C” sütununa kadar uzanarak bütünlük sağlamış Difizör krom renkli ayrıntıyla süslenirken çift çıkışlı egzoz sistemi de burada yerini almış. Model, 4255 mm uzunluğa, 1805 mm genişliğe, 1667mm yüksekliğe ve 2570 mm aks mesafesine sahip.

Jeep Renegade İç Mekan

Jeep Renegade 2015 içerisinde kalite anlamında başarılı ve ailedeki modellerden tanıdık bir iç mekan bizleri karşılıyor. Gösterge paneli okunaklı ve hemen orta bölümünde yol bilgisayarı yer alıyor. Direksiyon üzerindeki kumandalardan bu ekrana müdahale etmek kolay. Sinyal, silecek kolları ve havalandırma kumandaları Fiat grubu altında olan birçok modelden tanıdık geliyor. Vites topuzunun Alfa Romeo Giulietta QV’den hatırladığımızın da altını çizelim. Vites önünde ve arkasında küçük eşyalarınız için bolca alan mevcut. Otomatik park freni sayesinde de vites arkasındaki alanı rahatça kullanabiliyorsunuz.

Jeep Renegade İç Mekan

Efsanevi 1941 Willys MB jiplere vites topuzu altındaki alanda, bardaklık altlarında atıfta bulunulmuş. Vitesin önündeki eşya gözü tabanında yer alan koordinat sayıları ve müzik sisteminin üzerinde yazan “Since 1941” logosu ve ön camın yolcu tarafının ‘A’ sütununa yakın olduğu yerde ki detaylar ile efsaneye bolca atıfta bulunulmuş. Önde ve arkada sunulan baş ve diz mesafesi yeterli seviyede açılır panoramik cam tavan sayesinde içeride ferah bir atmosfer hakim. Bagaj alanı olarak ise model size 351 litrelik alan sunmuş.

Jeep Renegade Motor

Modelde 1.6 litre Multijet II motor kullanılıyor. Yüksek Basınçlı Common Rail Enjeksiyon sistemine sahip motor, 3750 d/d’de 120 Hp güç, 1750 d/d’de 320 Nm tork değeri sağlıyor. 1465 Kg ağırlığındaki model 0-100 Km/s hızlanmasını 10,2 saniyede tamamlarken maksimum 178 Km/s hız değerine sahip. Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri 5,5 litre olarak belirlenmiş. Alt devirlerde cansız olan bu motor yüksek devir çevirme konusunda çok istekli. Sakin kullanımlarda 7,6 litre tüketim verisi elde ederken performanslı kullanımlarda 9,8 litrelik tüketim değeri elde ettik.

Jeep Renegade 2015 Multijet Motor

Jeep Renegade Güvenlik

Model EuroNcap Çarpışma Testlerinden 5 yıldız almayı başardı.

Renegade Konfor & Yol Tutuş

Modelde sert süspansiyonlara yer verilmiş. Yol tutuş konusunu destekleyen bu sistem konfor başlığının törpülenmesine neden olmuş. Yüksek yapısı gereği gövde salınımları hissedilen model ESP sisteminin desteği ile stabilitesini koruyor. Model yol ve motor sesini maksimize şekilde sönümlerken, rüzgar sesini kabin içine yansıtıyor. Bunun en büyük sebebi aynaların büyüklüğü.

Renegade Konfor & Yol Tutuş

Jeep Renegade 2015 Model Teknik Özellikleri

Teknik Özellikler
Motor: 1.6 Multijet II
Motor Hacmi: 1598 cc
Silindir Adedi: 4
Maksimum Güç: 90 Bg 3750 d/d
Maksimum Tork: 320 Nm 1750 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma 10,2 s
Maksimum Hız: 175 km/s
Frenler
Ön: Hava Kanallı Disk
Arka: Disk
Yakıt Türü Dizel
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi: 5,5 lt
Şehir Dışı: 4 lt
Karma: 4,6 lt
Test: 7,6 lt
CO2 Emisyonu 120 gr/km
Boyutlar
Uzunluk: 4255 mm
Genişlik: 1805 mm
Yükseklik: 1667 mm
Dingil Mesafesi: 2570 mm
Bagaj Hacmi: 351 lt
Yakıt Depo Kapasitesi: 48 lt
Boş Ağırlık: 1465 kg
Lastik Boyutu: 215/60 R 17

 

2.El Jeep İlanları

8 YORUMLAR

  1. 2sene oldu 1400 benzinli 170 beygir 4*4 kullanıyorum bakıyorumda bazı güzel insanlar haricinde uzaktan gazel okuyanlar var almadan kullanmadan ahkam kesenler var araç gayet güzel kullanışlı o ağırlığa göre yakıtta gayet iyi şehir dışında 5.6 ya kadar düşürdüm sağlam güvenli tam araziye yakışan araç bazı arkadaşlar fargo duster la karşılaştırıyor eee napalım sizler de o vakit o araçlara bineceksiniz bu araç içinde şapka çıkarın ki sizinde olsun

  2. Arkadaşlar bir sorum olacak bu aracı FİAT yaptığına göre servis ücretleri nasıl, Yani servis için fiat bayiilerine gidilebilirmi?

  3. arkadaşlar ben aracı 2017 nin ocak ayında aldım araçtanda gayet memnunum yakıt olarak sürüş olarak yol tutumu aracın kavraması çok çok iyi . ben aracımla 06.07.2071 de kaza yapptım kafa kafaya girdim karşıdaki araç resmen ikiye bölündü burda aracın markasını vermek istemiyorum ama çarptım araba 2017 model binek bir araçtı. yani demek istediğim şu gercekten gönül rahatlığıyla alıp güvenle binebileceğiniz bir araç. burada karşı araç perte çıktı benim aracımın sadece bir çamurluk ve panjur değişti. almak isteyenler için demek istediğim araç güvenli konforluy ve yakıt olarak gayet iyi mazot 4.75 ikin şehir içi ve şehir dışı ortalama yakıt bende kilometrede 28 kuruşa kadar düşmüştü hız sınırları içinde

  4. 1.6 Dizel 4×2 Limited Manuel aracım bir yılını doldurdu. Yıllık bakımını Jeep Çiftçiler de 607 TL ye yaptırdım. Bu güne kadar aracımda tek bir arıza çıkmadı. 12000 km de ortalama yakıt tüketimi 5.5 Lt gerçekleşti. Başta 4×4 almak istemiştim. Ancak aynı fiyat aralığındaki diğer marka model araçlardan donanım seviyesinde ve malzeme kalitesinde daha üst seviyede. Sürüşü çok keyifli, güvenli(sinyalsiz şeritten çıkmaya çalışırsanız direksiyona müdahale edip sizi tekrar şeride alıyor; Önünüzde duran bir araca çarpmak üzereyseniz ve halen frenlemiyorsanız araç sizin yerinize frenliyor vb….) Tavsiye ediyorum, satmayı düşünmüyorum 🙂

  5. merhaba arkadaşlar,
    Evet renegade tam bir jeep olmayabilir. bir emsal vereyim 6 ay önce 2017 sorento aldım . ahhh nerede o eski kompakt kasa sorento . yeni sorento qashqainin biraz irisi bir suv o kadar . işte bu .. bakın renegade satışları aartıyor , niyr mi ? 150.000 TL – 300.000 L bandında satılan kompakt bir cip bulamayınca insanlar ya alt sınıf renegade ya da üst segment wrangler ya da x3 – x5 ‘e yöneliyorlar. yemişim sizin motor hacmi takıntınızı . motor hacmi vergisi mi olur. biz yol yapmıyacağız. hafta sonları dağlara taşlara çıkacağız .. bakın göreceksiniz devletin bu motor hacmi takıntısı yüzünden renegade daha çok satacak

  6. bende bu araçtan almak istiyorum ancak aracın iç hacmi ile ilgili sorularım var; araç binek araçlarda olduğu gibi geniş iç hacim sağlıyor mu? 4*2 lerin yada 4*4 lerin iç hacimleri sıkışık ve rahat değil diye yorumlar gördüm. şu an kullandığım araç jetta 2015 kıyaslama yapılırsa konfor ve iç hacim olarak ne dersiniz ?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here