Süper Şarjlı Gündelik Araba Modelleri

0
2588

Süper Şarjlı Gündelik Araba Modelleri… Baş döndürücü performans ve çılgın modlarla yaygın olarak ilişkilendirilmesine rağmen süper şarjlı arabalar, düşündüğümüzden daha fazla günlük otomobil modellerinde bulunmaktadır. Örnek olarak günlük arabaların sorunu, kaputun altına asla ilginç bir şey veya özellik olmamasıdır. Ayrıca çoğu araç sahibi, gündelik araçlarını, A noktasından B noktasına fazla telaşlanmadan gitmek için kullanmaktadır. Fakat bu arabalar temel motor ve normal motorlara sahip olmaktadır. Fakat fabrikadan şaşırtıcı derecede güçlü motorlarla satışa sunulan çok sayıda günlük otomobil de var olmaktadır. Arabanızda bir turbo şarj olduğunu bilmek yeterince havalı, peki ya bir süper şarj olduğunu bilmek? Şaşırtıcı bir şekilde listemizdeki arabaların tümü, motorlarına bağlı bir süper şarj cihazıyla birlikte satışa sunulmaktadır.  Daha da şaşırtıcı olanı, hepsinin bir süper şarj cihazıyla ilişkilendireceğimiz türden bir performans sunmamasıdır. Listemizde bulunan arabaların birçoğu günlük olarak rahatlıkla kullanılmaktadır ve ekstra uğraş/bakım gerektirmemektedir.

Toyota Camry TS-01Süper Şarjlı Gündelik Araba Modelleri

Toyota Camry TS-01 bir konsept otomobil olmaktadır. Ayrıca büyük ölçüde gündelik bir araba olarak üretilmek istenmiştir. Konsept tamamen işlevseldir ve gündelik sürüşlere uygundur. Ayrıca  0-100 km/s hıza yedi saniyede çıkabilen Toyota Camry TS-07, 3.0 litrelik süperşarjlı V6 motorla üretilmiştir. Sahip olduğu Performansı, her gün sürülecek bir araba için harika olmaktadır. Ayrıca stil açısından, Camry TS-01 benzersiz bir kırmızı renge sahiptir. Bu arabada, F1’den ilham alan bir arka spoyler de vardır. Sürücü koltuğunun ekstra konfor ve destek için ayarlandığı iç mekan, son derece zarif ve konforlu olmaktadır. Bu nedenle Camry günlük sürüş için çok uygun olsa da üretime girdiğinde onu harika bir araba yapacak bazı harika ekstralara da sahiptir.

Nissan Not 1.2 DIG-SSüper Şarjlı Gündelik Araba Modelleri

Nissan’ın Not 1.2 DIG-S modeli donuk ve mülayim bir araba modelidir.  Fakat bu arabanın içinde bir potansiyel vardır. Bu potansiyel, hepsinin altında süper şarjlı bir motor olduğu gerçeğinde yatıyor. 1.2 litrelik süperşarjlı motor sadece 97 beygir güç üretebilmektedir. Fakat her şey düşünüldüğünde çok eğlenceli olabilecek bir otomobil olan Nissan Not 1.2 DIG-S, geliştirmelere çok açık olmaktadır. Sonuç olarak bu araç, en iyi aile arabası veya  yarışmak için en iyi araba olmayabilir. Fakat kendisine has bir karakteristik özelliği bulunmaktadır. Neyin peşinde olduğumuza bağlı olarak Note 1.2 DIG-S oldukça mütevazı bir araçta biraz neşe sunabilmektedir. Yüksek güce veya inanılmaz hızlara sahip değil ama bu konuda güzel bir mütevaziliğe sahiptir. Ayrıca bu yumuşak görünümlü arabanın bir süper şarj cihazına sahip olması asla beklenemez ve bazı modlar da getirirseniz, eğlence için oldukça güzel bir motor olabilmektedir.

Skoda Fabia vRSSüper Şarjlı Gündelik Araba Modelleri

İlginç bir şekilde, Skoda Fabia vRS, süper şarjlı 1.4 TSI motora sahiptir. Ayrıca Fabia vRS, süperşarj ve turboşarjın yanı sıra 177 beygirlik güzel bir güce sahip olmaktadır. “HotHatch” olarak bilinen Skoda Fabia vRS, rakiplerinin çok ötesinde olmaktadır. Ayrıca üstün yol tutuşu ve Alman mühendisliğinin ortaya çıkardığı en başarılı otomobillerden biri olmaktadır. Renkli ve keskin tasarımı, aracın yol tutuşuna ve gidişine büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca ülkemizde de sevilmeye ve başarılı satış rakamlarına ulaşan Skoda’nın kendini kanıtlayabildiği bir otomobil olmaktadır.

Volkswagen Golf 1.4 TSI GTSüper Şarjlı Gündelik Araba Modelleri

“Süper Şarjlı Gündelik Araba Modelleri” listemizde bulunan bir diğer önemli model de Alman otomobil üreticisi VW’nin Golf 1.4 TSI GT modeli olmaktadır. Volkswagen Golf 1.4 TSI GT, küçük bir motora (1.4 litrelik TSI) sahip olmaktadır. Fakat rakiplerine göre büyük bir avantaja sahip olmaktadır. Bu otomobil, şaşırtıcı bir şekilde supercharger ve turbocharger’lı motora sahip olmaktadır. 158 Beygir güç üreten Golf GT, ekonomi ve performansı dengelemek için mükemmel model olmaktadır.

Gündelik sürüşlerin vazgeçilmezi ve hafta sonları içinde keyifli ve dinamik sürüşleri, kullanıcıya sunmaktadır. Ülkemizde de satışa sunulan Volkswagen Gold modelleri, oldukça başarılı satış rakamlarına sahip olmaktadır. Fakat GT modelleri, pahalı fiyatları yüzünden tercih edilememektedir. 1.4 TSI motorların başarılı ve son derece güvenli motor olması, rakiplerine göre büyük bir avantaj sağlamaktadır. Düşük beygir gücüne sahip olsa da hafifliği ve tasarımından dolayı son derece konforlu ve dinamik bir sürüşe sahip olmaktadır. Ayrıca Alman otomobil üreticisi  Volkswagen’in en çok sevilen modellerinden olan Golf modeli birçok ödüle de sahiptir.

İkinci El Volkswagen Golf İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here