Manuel vites araç kullanmak daha mı zor? Manuel kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Manuel vites kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Düz vites araç deyip geçmemek lazım. Şanzıman sistemi oldukça komplike ve pahalı bir otomobil parçasıdır.

Manuel Vites

Hayati önem taşıyan bu parça ile ilgili elbette otomatik viteste olduğu kadar düz vites modellerde de dikkat etmeniz gereken noktalar var.

Bugün sizler için manuel vites kullanırken dikkat etmeniz gerekenler konusunda ilginizi çekebilecek bir içerik hazırladık.

1Manuel Vites Boşa Atınca Daha Az YAKMAZ

O eskidendi.

Bugün hemen hemen tüm modellerde yokuş aşağı giderken araçta viteste olur ise yakıt püskürtmesi olmaz ve araç yakıt yakmaz. Tekerleklerin hareketi ile araç yakıt harcamadan yoluna devam eder.

Ayrıca boş viteste gitmek sürüş güvenliği açısından oldukça risk yaratabilir.

2Eliniz Vitesin Üzerine Durmasın

Aracınızı kullanırken elinizi vitesin üzerinde durması otomatik şanzımanlarda olduğu gibi manuel şanzımanlar içinde geçerlidir.

Vitesin üzerinde eliniz olduğu zaman şanzıman üzerine bir baskı yapar ve bu dişliler için bir baskı oluşturur. Bu şanzıman için arıza potansiyelini artırır.

3Ayağınız Debriyajda Beklemeyin

Debriyaj balatası denen parça, motor ve şanzıman arasında bir ayırma görevi görür.

Kırmızı ışıkta beklerken, ayağınız debriyajda beklerseniz o zaman bu ayırma elemanını fazla ısınmasını ve ömrünü daha hızlı şekilde bitirip, arıza verme potansiyelini artırmış olursunuz.

Aynı şekilde yokuş ve rampalarda aracınızı kaldıracağınız zaman, yarım debriyaj yaparak ağırlığı ve yükü şanzımana yüklemek yerine el frenini kullanınız.

El freni kullanarak aracınızı çok daha rahat ve aracınızı üzmeden kaldırmış olursunuz.

Vites değiştirirken debriyaja sonuna kadar basmayı ihmal etmeyin. Vites değiştirirken çok sert hareketler yapmaktan kaçının.

Devir aralığını doğru ayarlayıp vitesi o şekilde değiştirin ve yakı ekonomisine katkı sağlamış olun.

Manuel vitesli araç kullanmak otomatik vitesli bir aracı kullanmaktan daha zor görünse de, çok daha keyifli olduğu da bir gerçektir.

Manuel şanzıman kullanmak, oldukça keyiflidir. Araç sürüş deneyimini çok daha yüksek seviyelere çıkartacaktır.

Ve elbette şanzıman bakımlarını zamanında yaptırmayı ihmal etmeyin. Çok arıza çıkartan araba yoktur. Bakımsız araba vardır. 🙂

İkinci El İlanları

TRİNK SAT

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here