Arabalar filmi, Arabalar 2 ve 3 filmi yaş farkı gözetmeksizin herkesin aklında ve kalbinde farklı bir yerde olmuştur. Bunun nedeni filmlerde kullanılan karakterlerin birbiri ile uyumu ve buna ek olarak filmin konusudur.

Üç filmde birbirinden farklı araçlara sahip olsa da Arabalar filminden sonra gelen Arabalar 2 filmi sahip olduğu 1000’den fazla araç havuzu ile çok göze çarptı. Bu araçlar arasında günümüzde gözümüze tanıdık gelen bazı araçlarda mevcut. Arabalar 2 filminde en egzotik arabalar listemize başlıyoruz.

1David Hobbscap

Fotoğrafta gördüğünüz araç, arabalar filminin en beyefendi otomobillerinden biridir. Görünümü itibariyle sıradan olmadığını anlayabilirsiniz. Kendisi 1963 model bir Jaguar E-Type. Onu özel kılan şeyler tasarımı, yüksek performansı ve fiyatlandırma stratejisi ile otomobil dünyasının bir simgesi haline gelmesidir.

2Finn McMissile

Biraz önce bahsettiğimiz 1963 model Jaguar E-type modelinden daha beyefendi bir araç var şimdi listemizde. Onu görünce ünlü bir film aklınıza gelmiştir. Evet doğru tahmin ettiniz. 007 James Bond filmlerinin vazgeçilmez arabası 1964 model Aston Martin DB5 O!

En havalı 6 İngiliz aktörlerin ayağını yerden kesen DB5 belki de bu karizmayı taşıyacak tek arabaydı ve bu araçtan sadece 25 adet var.

Unutmadan söyleyelim. Bu araç Arabalar filminde de bir gizli ajan rolünde. Yani bu filmin gerçek Dünya ile küçük detaylar ile de olsa bir bağlantı kurması bizce çok tatlı duruyor.

3Holley Shiftwell

Arabalar 2 filminde gördüğünüz tatlı arabanın ortaya karışık bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni aracıın bir kısmının Jaguar XJ220’ye diğer kısmının Jaguar XJR-15’e benziyor olması. Tasarım itibariyle en dikkat çeken modellerden biri olduğu için listemizde yer verdik.

4Lewis Hamilton

Arabanın filmdeki adından da anlayacağınız üzere bu aracın gerçek Dünyaya yansıması Formula 1 ile alakalı. Formula 1 dünyasında 1 numara olan Hamilton’un kullandığı otomobil ile aynı isimde olan filmdeki aracın gerçekte Mclaren MP-12C olduğunu söyleyelim. Unutmadan bir başka detay vererek diğer arabaya geçelim. Filmde Lewis Hamilton ismiyle yer alan otomobili gerçekten Lewis Hamilton tarafından seslendirdi.

5Nigel Gearsley

Listemize devam ederken daha günümüze yakın modellere geliyoruz. Arabalar 2 filminde Nigel Gearsley karakter ismiyle yer alan otomobil gerçekte Aston Martin DBR9 olarak karşımıza çıkıyor.

6Prens Wheeliam

İsimler gerçekten araçların karakterini temsil ediyor. İngiliz bir marka olan Bentlet Continental tabi ki bir İngiliz prensinin adını alacak. Görünümü itibariyle bir prens taşıyacak kadar şık bir görünüme sahip.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here