Yeni Volvo S60 B5 Sürüş İzlenimleri

0
13061

Yeni Volvo S60 B5 “En Büyük Silahı Karizması”

Başlık sizi yanıltmasın o tüm özellikleriyle bir Volvo. Son teknoloji ve en son güvenlik özelliklerine sahip. Ancak yeni Volvo S60 B5 karizması bana göre rakiplerine karşı en önemli kozu.

Volvo S60 B5 Tasarım Özellikleri

Onun karizması yeter derken abartı yapmıyorum. Tasarım detayları ve test otomobilindeki rengin kullanılmasıyla yollarda ona kafasını çevirip bakmayan neredeyse hiç kimse olmadı. Bunu onu test ettiğim günler boyunca takip ettim ve hiç değişmedi. Karizmatik yapısı ve güçlü duruşu Premium sınıfında onu ön plana çıkarabilecek en büyük kozu olabilir. İddialı tasarım detaylarına sahip Volvo S60 bütününe bakıldığında usta terziler tarafından dikildiği belli olan bir tasarıma sahip.

Özellikle onun karşısına geçip ona bakmaktan kendimi uzun bir süre alamadım. Kaslı detaylarının kullanılışı gerçekten de usta işi. Olduğundan çok daha güçlü görünmesini sağlayan tasarımıyla, farlarındaki thor çekiciyle ve çok güçlü görünmesini sağlayan dışa doğru hafif uzamış burun tasarımıyla tasarımı genel olarak benim beğenimi zorlanmadan kazandı. Yan tarafta biraz hareket eksikliği olduğunu düşünsem bile arka çamurluğun devasa bir şekilde bagaja doğru uzanışı, coupe formunda inen omuz çizgisi bu düşüncemi sildi götürdü.

İç Mekan Özellikleri

Onun bir Volvo modeli olduğunu bilmeseniz bile yani gözlerinizi kapatıp sizi yaşam alanında bıraksalar bile kendinizi güvende hissettiğiniz bir otomobilin içinde bulacaksınız. Her detayı sizin bu hissi çok net bir şekilde hissetmeniz için tasarlanmış. Koltukları vücudu tam gerektiği gibi ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde kavrıyor. Nereye bakarsanız elinizin ve gözünüzün önünde yer aldığını görüyorsunuz. Direksiyon simidinin tasarım formu bile tek başına yaşam alanında kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Kullanılan her detayın lüks olması da keyfi yerine getiriyor. Yaşam alanında en yüksek puanı neye vereceksin diye soracak olsanız size hemen vites konsolunun olduğu bölüm derim. Sanki mücevherlerden yapılmış ama asla abartıya kaçılmamış gibi görünen bu tasarımı uzun uzun izlemekten de kendimi alamadım.

Şimdi peki Murat bu arabanın yaşam alanında her şey mi iyi diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum: Hayır, elbette değil. Orta konsolda yer alan ekranın tasarımı ve bu ekranın yanlarında konumlanmış dikey formlu havalandırma ızgaraları sanki başka bir arabadan alınarak onun yaşam alanına monte edilmiş gibi duruyor. Bu arada bilmeyenler için Volvo S60’ı çalıştırmak biraz arayış gerektirecek. Vites konsolunun olduğu bölümde bulunan kumanda elemanının saat yönüne çevrilerek çalıştırılıyor olması bildiklerimizden farklı ve alışkanlık istiyor. Bence artık buna da hiç gerek yok.

Motor Özellikleri

Her şeyi bir kenara bıraktım 2 litre hacminde bir üniteyi kullanmayı artık çok özlüyoruz. 1.6 litre ve altında motor seçenekleri artık tüm dünyada popüler ve karşımıza sürekli olarak onlar çıkıyor. Ancak yüksek hacimli motorları kullanmayı sevenler Volvo S60’ın motor kaputunun altında yatan üniteyi çok sevecek diye düşünüyorum. 1969 cc hacminde olan ve mild hibrit sistemi ile desteklenen bu ünite 250 HP güç üretiyor. Bu güce 350 Nm tork değeri de eşlik ediyor. Benzinli ünitenin açıklanan maksimum hızı Volvo yönetiminin aldığı bir kararın ardından 180 km/s. Bence bu karar daha uzun bir süre tartışılmaya devam eder. 0-100 km/s hızlanma verisi 6.4 saniye olarak açıklanan Yeni Volvo S60 B5 8 ileri Geartronic şanzımanla nefis bir sürüş keyfi sunuyor. Yakıt tüketimi konusunda 2 litrelik bir makine kullanımına göre iyi diyebileceğim bir test sonucu elde ettim ve 100 km karma yol şartlarında yaptığım testte 9 litrelik bir tüketim sonucuna ulaştım.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Söz konusu konfor ve yol tutuş olduğunda sokakta kime sorsanız ilk üç arasında adını sayacak bir markadan söz ediyoruz. Abartı değil Volvo hepinizin bildiği gibi bu konuda nam salmış bir marka. Son yıllarda bu unvanı koruması biraz sıkıntıya girdi çünkü neredeyse tüm rakipleri hatta daha alt kategoride yer alan otomobiller bile özellikle güvenlik konusunda çok başarılı sonuçlar elde etmeye başladı. Ancak durum ne olursa olsun çok büyük bir olay yaşanmadığı sürece Volvo bu konuda her zaman adını üst sıralara yazdıracak.

Kışın kendini hissettirdiği soğuk günlerde test ettiğim araç ısıtmalı direksiyon simidi, ısıtmalı koltukları gibi detaylarıyla en baştan kendimi konforlu bir yaşam alanında bulmamı sağladı. Kullanıma başladığım anda süspansiyon sisteminin sanki pamuklar üzerinde yolculuk yapıyormuşum gibi hissettirmesi keyfimi artırdı. Yol tutuş ve sürüş güvenliği konusundaysa en ufak bir tereddüt bile yaşamamamı sağladı. Bildiğimiz tüm son nesil elektronik güvenlik yardımcılarına sahip olması, aracı şehir içinde kullanırken sanki onu dışardan izliyormuşum gibi kamera görüntüleri vermesi benim için çok önemli detaylar oldu. Bu bölümde son söz olarak şunu söylemek istiyorum: Bu konularda onun eline su dökebilecek bir model bulmanız için çok daha fazla para ödemeniz gerekiyor. Bu paraya satın alınacak araçlar içinde ilk ikiden onu düşürmek çok zor.

Volvo S60 B5

Güvenlik Özellikleri

Yeni Volvo S60 B5 2018 yılında Euro NCAP çarpışma testine çıktı. Bu testin ardından en yüksek puan olan 5 yıldızı zorlanmadan hanesine yazdırdı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 84, yaya güvenliğinden yüzde 74 ve teknolojik yardımcılarından yüzde 76 aldı. Bu sonuçlar onun neden bir Volvo olduğunun ispatı oldu.

Yeni Volvo S60 B5 Yorumları

Bu fiyatlara derken günümüz fiyatlarından söz ettiğimi lütfen aklınızdan çıkarmayın. Eğer buralara çıkarak bir araç satın almak istiyorsam kesinlikle bir Volvo S60’ı değerlendirmenin ilk sıralarına almam lazım. Her detayı çağın bir adım ilerisinde olan bir araç. Benim için konfor, sürüş güvenliği, malzeme kalitesi, kullanışlılık, konfor gibi konular elbette ön plandaydı ama karizması yönümü ona çevirmem konusunda çok etkili olur.

Yeni Volvo S60 B5 Fiyat Özellikleri

Burada Volvo Türkiye yönetimi şu şekilde bir açıklama yapmıştı: İlk 200 yeni Volvo S60 için 677 bin TL etiket belirlemişlerdi. Eğer bu araçlar satılmadıysa test otomobilinin fiyatı bu. Yıl sonuna kadar 1000 adetlik satış hedefi konulan Volvo S60’ın günümüz şartlarına göre baktığım zaman bu fiyatı son derece iddialı duruyor. Eğer bu otomobille ilgileniyorsanız Volvo Türkiye’nin şu anda internet sitesinde yazan fiyatsa 783.019 TL. Yani 200 aracın satılıp satılmadığını öğrenmek gerekiyor.

Yeni Volvo S60 B5 Teknik Özellikleri

Volvo S60 B5

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here