2018 Honda CR-V Detaylı İncelemesi

0
19398
2018 Honda CR-V

2018 Honda CR-V testi mi arıyorsunuz? 2018 model Honda CR-V fiyatlarını mı merak ediyorsunuz? Sıfır Honda CR-V fiyatları ve ikinci el Honda CR-V fiyatları hakkında arama mı yapıyorsunuz? Yeni CR-V hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Murat Tosun’un yeni Honda CR-V yorumları ve 2018 Honda CR-V teknik özellikleri ile bolca Honda CR-V görseli

Murat Tosun Yeni Honda CR-V testi ile aracı detaylı olarak inceledi. Önce yeni Honda CR-V görsellerine bakalım.

Honda CR-V görsellerini büyük olarak görmek için galerinin üzerine tıklayınız…

2018 Honda CR-V Test Sürüş İzlenimleri

Murat Tosun Honda’nın yenilenmesi ile birlikte çok daha iddialı olan SUV modeli CR-V’nin direksiyonuna geçti. Tosun, yaşanan değişimlerle rakiplerinin karşısına korkusuzca dikilmiş dedi.

 Yeni Honda CR-V rakiplerinin korkulu rüyası olacak!

Makyajlı Honda CR-V geçmişinde hiç olmadığı kadar iddialı bir hale geldi. 2019 Honda CR-V rakiplerinin paylarından rahat çalar gibi görünüyor. Peki, Honda CR-V 2019 tasarım ve teknik özellikleri neler?

Honda CR-V Tasarım Özellikleri

İlk kez 1995 yılında satışa sunulan Honda CR-V bugün dünyanın en çok satılan SUV modeli olmasıyla ön plana çıkıyor.

İkinci el Honda CR-V fiyatları için buraya tıklayın!

Yenilenmesiyle birlikte çok daha iddialı bir konuma gelen Honda CR-V makyajı modern çizgiler ve sportif detayları çok iyi harmanlamış bir SUV. Kaslı detayları da bulunan bu SUV model tasarım konusunda herkesle rahatlıkla başa çıkabilir. Önden bakıldığında karakteristik farları ona dinamik bir görünüm katma konusunda etkin bir rol oynuyor. Premium modelleri esas alarak tasarlanan CR-V’de bir önceki nesle göre 33 mm uzayan dingil mesafesi onun daha heybetli görünmesini sağlamış. Dingil mesafesinin uzamasıyla köşelere kaydırılan tekerlekler, büyük jant ve lastik ölçüleri, çift egzoz çıkışı, yeniden tasarlanan radyatör ızgarası, tampon, entegre spoiler ve standart olarak LED ile donatılan farlar, sportif görüntüyü destekliyor. Altı farklı gövde rengi ile donanım seviyesine bağlı olarak 18 ve 19 İnç alaşım jant alternatifleri ile sunulan Honda CR-V’nin en üst donanım paketinde panoramik açılabilir cam tavan standart olarak sunuluyor.

2018 Honda CR-V İç Mekan Özellikleri

Yeni Honda CR-V’nin yaşam alanında son derece rahat edeceğiniz ve keyif alacağınız kesin gibi görünüyor.

Yatay form kullanılarak tasarlanan iç mekanda, ferahlık oldukça iyiyken kullanılan malzeme kalitesi de yükselmiş. Kapı döşemelerinin üst kısmı başarılı dokunma hissi uyandırırken, yukarı doğru çekilen konsol sürücü ve ön yolcuya daha fazla diz mesafesi sunuyor. Ön konsol ve kapı döşemelerinde kullanılan ahşaplar kalite hissini desteklerken, iç mekana doğal bir ambiyans kazandırıyor. Havalandırma ızgaraları, direksiyon, kapı kolları ve klimanın kumanda panelinde kullanılan metaller de modern bir görünüm sağlıyor.

Yeni Honda CR-V’de ikinci nesil “Honda Connect” yazılımı kullanılıyor. Bu sistem Apple CarPlay ve Android Auto ile geliştirilmiş telefon uyumuyla dikkat çekiyor. Akıllı telefonların fonksiyonları CR-V’nin uyumlu ekranına aktarılabiliyor, dokunmatik veya sesli komut sistemi ile sürücünün kullanımına sunuluyor. Dijital hız ve devir göstergesine sahip yeni gösterge panelinde hararet ve yakıt göstergesi tarafından çevrelenen 7 inç büyüklüğünde bir TFT-LCD ekran bulunuyor. Alt bölümde navigasyon, sms, veya mail, akıllı telefon rehberi, dört tekerden çekiş durumu ve yol bilgisayarı olmak üzere farklı bilgi ve eğlence sistemleri fonksiyonları yer alıyor. Bunların yanında Honda CR-V’nin artık 7 koltuklu olduğunu da hatırlatmakta yarar var.

Honda CR-V Motor Özellikleri

2018 Honda CR-V en önemli kozlarından birini burada oynuyor ve sunduğu güç ile rakiplerine adeta performans benim işim diyor. Yeni CR-V, güncel Civic’te de kullanıma sunulan 1.5 Litre VTEC TURBO benzinli motorla yollara çıkıyor. 5.600 d/d’de şimdi sıkı durun 193 HP güç üreten motor, 243 Nm maksimum tork da sunuyor. Kompakt SUV’da kullanılmak üzere özel bir turbo beslemeyle donatılan motor iddialı bir performans ve verimlilik dengesine sahip. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi olarak 7.1 lt açıklanıyor.

Yeni Honda CR-V CVT AWD, 162 gr/km CO2 salınım değeriyle çevre dostu verilere de sahip. Yerini aldığı motora kıyasla daha performanslı olan ve daha az sürtünme katsayısı ve daha düşük ağırlık gibi avantajlara sahip olan motor yeni CR-V’yi 9.5 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor ve 200 km/s maksimum hıza imkan tanıyor. Yeni VTEC TURBO motor ile birlikte sunulan CVT otomatik şanzıman konforlu bir sürüş sunarken sürekli homojen bir ivmelenme sağlıyor. Gaz emirlerine daha hızlı cevap veren şanzıman, çift kavramalı şanzımanlara benzer bir sürüş hissi oluşuyor. İki ilave şanzıman fonksiyonu sürüş konforunu ve sürüş güvenliğini destekliyor.

Sistem fren anında erkenden vites küçültüyor ve yavaşlamaya katkı sağlıyor. Yavaşlama, viraj öncesi fren veya yokuş aşağı sürüşlerde vites küçülterek motor devrini yükseltiyor ve motor freni ile yavaşlamaya katkı sağlıyor. Böylece fren sonrasında veya viraj çıkışında çok daha seri bir şekilde hızlanma gerçekleşebiliyor. “Fast Off” özelliği sürücünün ayağını gaz pedalından çekme hızını takip ediyor ve aracı o anki devirde tutarak motor freni ile yavaşlamaya katkı sağlıyor.

Honda CR-V Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yeni Honda CR-V için Honda yönetimi tarihteki en rijit ve en gelişmiş şasisinin kullanıldığını açıklıyor. Honda modellerinde yaşanan değişimden Honda CR-V’de payına düşen geliştirmeyi almış. Yeni şasinin en temel özelliklerinden birisi konfor detaylarından ödün vermeden dinamik sürüş kabiliyetine de sahip olması. Bu iki özelliği Honda harmanlamayı çok iyi başardı ve yoluna da bu şekilde devam ediyor. Daha hafif ancak bir o kadar da sağlam olduğu söylenen şasi aracın ağırlık merkezini düşürüyor ve gerek ön, gerekse de arka aksta son derece gelişmiş ve kapsamlı bir yürüyen aksam bağlantısı, yeni teknolojiler ve değişken oranlı yeni bir direksiyon sistemiyle destekleniyor.

Yeni nesil Honda Real Time AWD sistemi arttırılan yerden yükseklikle birlikte yeni CR-V’ye kabiliyet katıyor. Artan genişlik ve dingil mesafesi sürüş stabilizesine katkı sağlarken 35 mm’ye kadar yerden yükseklik artışına karşın yeni CR-V’nin ağırlık merkezi değişmemiş. Ön ve arka aksta kullanılan ve normalde lüks sınıf araçlara has bir donanım olan hidrolik yatak burçları sönümleme özelliklerini arttırırken vibrasyonu da düşürüyor. Yeni CR-V gelişmiş platformu ve önceki nesil ile karşılaştırıldığında 35 mm artışla 201 mm’ye ulaşan yerden yüksekliği ile daha başarılı off-road performansı da sunuyor.

2018 Honda CR-V Güvenlik Özellikleri

2018 Honda CR-V yenilenmiş haliyle henüz çarpışma testine alınmadı. Ancak bundan önceki versiyonun 5 yıldız aldığını belirtelim. Bu yeni modelle birlikte 5 yıldızı yeniden alması ve çarpışma özelliklerini daha da iyileştirmesi kimse için sürpriz olmayacaktır.

Yeni Honda CR-V Yorumları

Murat Tosun’un yeni Honda CR-V yorumları şöyle: Bu araç başarılı karakteri ile her zaman sevdiklerim arasında yer alıyordu. Yenilenmesi ile birlikte herkes için olduğu kadar benim için de iddiasını daha yükseğe taşıdı. Eskisine göre daha iyi görünüyor, daha iyi yaşam alanı sunuyor, daha iyi sürüş karakteri var ve motoru işte budur dedirtiyor.

Sıfır Honda CR-V fiyat listesi için buraya tıklayın!

Yeni Honda CR-V Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1498 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 193 HP
  • Maksimum Tork : 243 Nm

Honda CR-V Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 9.5 sn
  • Maksimum Hız: 200 km/s

Frenler:

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Honda CR-V Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 8.6 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 6.2 lt/100 km
  • Karma: 7.1 lt/100 km
  • Test: 8.8 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 141 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4600 mm
  • Genişlik: 2117 (aynalarla) mm
  • Yükseklik: 1689 mm
  • Dingil Mesafesi: 2662 mm

Honda CR-V Bagaj kapasitesi

  • 561 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 57 lt
  • Boş Ağırlık: 1598 kg
  • Lastik Boyutu: 225/60 R18

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here