2019 Smart EQ Fortwo EV Detaylı İnceleme

0
24351
smart fortwo

Smart EQ Fortwo test sürüşü mü arıyorsunuz? Murat Tosun, Smart EQ Fortwo testi ile karşınızda…

Murat Tosun tam bir şehir otomobili olan smart’ın elektrikli versiyonunu test etti. Elektrikli Smart EQ Fortwo testi ile aracın motor özelliklerine, yakıt tüketimi miktarına, bagaj hacmine ve boyutlarına ve daha fazlasına baktı…

Smart EQ Fortwo Hakkında

Murat Tosun, Elektrikli Smart EQ Fortwo yorumlarında “en keyif aldığım elektrikli araba” demiş. Bakalım araç neden bu kadar keyifli?

Önce biraz Elektrikli Smart EQ Fortwo görsellerine bakalım…

Smart, hepimizin bildiği gibi boyutlarının getirdiği avantaj ile tam bir şehir otomobili. Buna bir de elektrikli olmasını ekleyerek bu araç çözüm için üst sıralara çok kolay tırmandı.

Smart EQ Fortwo Tasarım Özelliklerine Bakalım!

Bu otomobilin farklı tasarımı var lafını tam olarak hak eden bir araba. Hiç görmediğimiz kadar farklı ve değişik görünüyor. Sevimli görünmesinin yanında, dinamik detaylara sahip olmasıyla da yolların çek çok dikkat çeken araçlarından biri.

Bizler oldum olası bu aracın tasarım detaylarını seviyoruz. İki kişilik yapısı ile bu tasarım birlikteliği son derece iyi bir şekilde uygulanmış. Gülümseyen bir yüzü andıran ön tasarımı olsa bile çene kısmında yani tampon tasarımında biraz somurtkan ve agresif görünen bir yapısı da var. Koruyucu kabinin de yer aldığı profili onun en sade görünen yeri. Arka tarafta da hareketli detaylar devam ediyor ve aracın bütününde bu tip bir tasarım bulunuyor. Onu gördüğümüz zaman bile keyif aldığımız araçlar arasında yer alıyor.

Smart EQ Fortwo İç Mekan Özelliklerine Bakalım!

Şimdi sıkı durun çünkü dışardan bakıldığında küçücük görünen bu ufaklık yaşam alanına geçtiğiniz zaman abartı yapmıyoruz neredeyse kompakt sınıf bir araç kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. Kapısını açıp yaşam alanına geçtiğiniz zaman ferahlıktan uzak bir yaşam alanı bulacağınızı sanıyorsanız bunda da kesinlikle yanılıyorsunuz. Eğer sıfır km Smart Fortwo almayı düşünüyorsanız, oldukça aydınlık son derece kolay hakim olunan bir yaşam alanı göreceksiniz.

Dış tasarımında olduğu gibi yaşam alanında da alışkın olduklarınızdan çok farklı görünen bir araç. Bu durum dışından aldığınız keyfin iç mekanda da aynen devam etmesini sağlıyor. Aradığımız her şeyi yerli yerinde bulduğumuz araçta büyük bir vites kolunun kullanılması bizlere biraz manasız geldi. Bunun yerine kumanda elemanları ile idare edilen bir vites konsolu ve vites kolunun bulunduğu yere de ekstra eşya gözü yapılabilirdi. Kullanılan malzemelerin Mercedes Benz etkisi ile yüksek kalitede olması da önemli artılar arasında yer alıyor.

Smart EQ Fortwo Motor Özelliklerine Bakalım!

İşte burada tüm farkını net bir şekilde ortaya koyuyor. İki üç yıla yollarda çok daha fazla bir şekilde göreceğimiz elektrikli arabalar hayatımıza dahil oldu bile. Smart EQ fortwo yüzde 100 elektrikli bir araba.

2. el Smart Fortwo fiyat listesi burada!

%100 Elektrikli Araba

Maksimum 82 HP güç üreten bir elektrikli motor araçta görev yapıyor. Bu motorun ürettiği tork değeri tüm elektrikli araçlarda olduğu gibi yüksek: 160 Nm. Fabrika verilerine baktığımız zaman aracın 0-100 km/s hızlanması için 11.5 saniyenin yeterli olduğunu görüyoruz. Yine açıklanan fabrika verilerine göre 154 ile 160 km arasında menzil sunuyor. Günlük şehir kullanımı için oldukça iyi. Elbette daha uzun olması hepimizin elektrikli araçlara daha pozitif bakmasını sağlayacaktır.

Elektrikli Smart EQ Fortwo Ne Kadar Yakar?

Bugünkü elektrik tüketim bedellerine bakarak yaptığımız hesapta tüketimiyse onun en önemli kozu. Açıklanan fabrika verilerine göre 13 kW gibi bir tüketim değeri var. 1 kW elektriği biraz yukarıya doğru yuvarlayarak 40 kuruş olarak hesaplarsak 100 km’de tüketim konusunda cebimize maliyeti 5 TL oluyor. Pillerin yüzde 80’i bir ev prizinde 6 saatten daha kısa bir sürede şarj oluyor.

İkinci el Smart fiyat listesi burada!

 

 

Konfor & Yol Tutuş Özellikleri

Bu konularda da boyundan beklenmeyecek şekilde iyi işler yapıyor. Yol tutuş ve güvenlik konusunda çok kısa boyutlara sahip bir araç olmasına rağmen son derece kabiliyetli. Elbette burada genlerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. 2695 mm uzunluğunda olan bir araç için sportif karakterde güven veren bir sürüş güvenliği söz konusu.

Konfor konusunda elbette sizler de bizler gibi çok fazlasını beklemiyor olmalısınız. Boyutlarından bile benden çok fazlasını beklemeyin mesajını veriyor. Süspansiyon sistemi ve koruyucu kafesin sert yapısı sert sürüşler anlamına geliyor. Ancak bu sert sürüşlerin beklediğimizden çok daha az olduğunu da notlarımız arasına ekleyelim. Yönlendirme keskinliği konusunda gördüklerimiz arasında en iyilerden biri olan araç, çok kolay kullanılan yapısıyla ön plana çıktı.

Smart ForFour görselleri de burada!

Smart EQ fortwo Euro NCAP Çarpışma Testleri

Euro NCAP çarpışma testleri smart fortwo için 4 yıldız verdi. Araç genel olarak yetişin korumasından yüzde 82 başarıyla ayrılırken, çocuk yolcu korumasından yüzde 80 almaya hak kazandı. Yaya güvenliği disiplininde yüzde 56 başarılı olan otomobilin sahip olduğu elektronik yardımcılar ona yüzde 56 başarı getirdi.

Smart EQ Fortwo Yorumları

Murat Tosun, Smart EQ fortwo ile ilgili yaptığı yorumlarda şunları söylüyor: “Gelecek artık hızlı bir şekilde geliyor. Elektrikli arabaların sayısı her gün biraz daha artıyor. Elektrikli otomobillere tam geçiş olarak 2022 yılının hedef alındığını düşünüyorum. Elbette tam geçiş derken tüm otomobiller elektrikli olacak diye değil her markanın en azından bir elektrikli arabası olacağı şeklinde. Kolay kullanım özellikleri olan smart elektrikli olmasıyla albenisini doruğa çıkarmış durumda. Bu otomobili satın alabilecek olanlar tüketimi bir kenara bırakıp yolculuğun ve kolay kullanımın keyfini sonuna kadar çıkarabilir.”

Smart EQ Fortwo Fiyatı

İşte bu bölümde net bir sıkıntı var. Çünkü fiyat söz konusu olduğu zaman küçük boyutlara sahip bir araç büyük boyutlarda bir bedel istiyor. Bu fiyatların daha aşağıya hızlı bir şekilde düşmesi gerektiğini düşünüyorum. Smart EQ fortwo’nun fiyatına baktığım zaman oldukça yüksek bir bedel olan 156 bin 900 TL etiketini görüyorum.

Murat Tosun, Smart Fortwo Cabrio testi de yapmıştı. Okumak için buraya tıklayın!

Smart EQ fortwo Teknik Özellikleri

  • Motor: Elektrikli Güç 82 HP
  • Maksimum Tork: 160 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.5 sn
  • Maksimum Hız: 130 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Smart EQ fortwo yakıt tüketim miktarı:

Yakıt Türü: Elektrik Karma: 13 kW-5 TL

CO2 Emisyonu: 0 gr/km

Smart EQ fortwo boyutlar:

  • Uzunluk: 2695 mm
  • Genişlik: 1663 mm
  • Yükseklik: 1555 mm
  • Dingil Mesafesi: 1873 mm

Smart EQ fortwo bagaj kapasitesi:

  • 260-350 lt
  • Menzil: 160 km
  • Boş Ağırlık: 1085kg
  • Lastik Boyutu: 165/65 R 15

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here