2017 Nissan X-Trail 1.6 DCİ X-Tronic Detaylı İnceleme

6
27232
Nissan X-Trail test sürüşü

Nissan X-Trail test sürüşü  ile Murat Tosun izlenimlerini arabam.com takipçileri için yazdı.

Tasarım

Nissan X-Trail’in ön kısımdaki yenilikler, kaporta renginden daha fazla yararlanmayı sağlayan ve yeni bir parlak siyah kaplama içeren tampon tasarımı ile daha geniş bir ön panjuru içeriyor. Yeni far tasarımı, X-Trail’in bumerang gündüz sürüş ışıklarının çağdaş bir yeni versiyonunu içeriyor.

İlk defa Adaptive Front Lighting System ( uyumlanabilir ön aydınlatma sistemi AFS ) özelliğine sahip olan full LED’ler iyi bir görünüm de sağlıyor. Tasarımda en önemli değişimlerden birisi de sis lambalarının artık dairesel değil dikdörtgen şekilde olması olmuş.

Nissan X-Trail’in arka kısmında ise tampon yeni krom detaylandırma ile daha sağlam bir görünüme kavuşmuş. Arka stop grubu eski neslin de olduğu gibi yeni full LED teknolojisiyle modernize edilmiş. Ona arkadan bakıldığı zaman geçmişe gönderme yapan bir tasarımı olması beğeni kazanıyor.

İç Mekan

Nissan X-Trail’deki yenilikler sadece dış tasarım da sınırlı kalmamış. İç mekanda kalite algısını daha da arttıran bir dizi güncelleme gerçekleşmiş. Nissan’ın yeni modellerinin tasarımını yansıtan ve tüm X-Trail versiyonlarında standart olarak sunulan yeni direksiyon ilk bakışta dikkat çeken bir yenilik.

Alt kenarı düz direksiyon simidi daha sağlam bir kavrama ve tutuş yaşatırken, aynı zamanda daha sportif bir hava sunuyor.

Havalandırma kanallarındaki parlak siyah kaplamada da olduğu gibi kokpit boyunca yeni yüksek kaliteli malzemeler kullanılmış. Isıtmalı koltuklar hem ön hem de arkada ilk defa X-Trail da yer alıyor. Üstün ses kalitesi isteyen müşteriler Teknna donanım seviyesinde standart olarak tamamen yeni 8 hoparlörlü BOSE Premium ses sistemine sahip olabiliyorlar. Bu durum aracı yürüyen bir konser salonuna çeviriyor.

Nissan X-Trail’in yaşam alanına baktığımızda kalite algısını ve konfor seviyesini oldukça yukarıya taşıdığını söylemek isteriz. Yaptığımız sürüş esnasında X-Trail bize oldukça ferah bir ortam sağladı. Ön tarafta da ve arka tarafta yaptığımız sürüşlerde diz mesafesi olsun baş mesafesi olsun oldukça geniş bir ortam sunuyor.

Yenilenen iç mekan sayesinde, Nissan X-Trail’nin bagajı da artık daha büyük ve beş koltuklu versiyonda bagaj kapasitesi 550 litreden 565 litreye yükselmiş durumda. Tüm koltuklar katlandığında toplam alan 1996 litre gibi devasa bir hacme yükseliyor.

Motor

Araca alışmak çok kolay. Her şeyden önce rahatlıkla kullanılabileceğiniz izlenimi veriyor. Biraz büyük ama bu büyüklük sürüşü olumsuz derecede etkilenmiyor. Manevralar yerinde, aracın genişliğine ve büyüklüğüne hakim olacak kadar görüş açınız var. İlk başlarda dönüşlerde biraz endişelendiriyor, öndeki araçla ne kadar mesafe var alışmak gerekiyor ama sonra alışıyorsunuz. Zaten çevre görüş yardımcıları da sorunsuz çalışıyor.

Nissan X- Trail’ın 1.6 litrelik turbo dizel motoru 130 HP güç ve 320 NM tork üretiyor. X-Tronic şanzımanı da başarılı bulduk. Vites geçişlerinde, düşerken de yükselirken de değişimleri hissettirmeden yapıyor. Fabrika verilerine göre 0’dan 100 km/s 11.4 saniyede ulaşıyor. Maksimum sürati ise 188 km/s olarak açıklanıyor. Bu hızlanma verilerine ulaşacağını zorlanmadan ispatlıyor. Nissan X-Trail da ProPILOT yani otonom sürüş teknolojisi mevcut.

ProPILOT, yoğun tarfikte ya da yüksek hızlı sürüşlerde, otoyollarda tek şeritte direksiyon, hızlanma ve freni kontrol edebiliyor. Bu sayede kendi kendine gidebilecek araçları bu kadar çok konuştuğumuz günlerde yeni Nissan X-Trail bunu şimdiden bizlere yaşatmış oluyor.

Güvenlik

Nissan X-Trail 2014 yılında Euro NCAP’ten aldığı 5 yıldız’ı korumaya devam ediyor. Yenilenen X-Trail trafik işareti tanıma sistemi, yorgunluk algılama sistemi, akıllı park yardımcısı, akıllı çevre görüş sistemi ve şerit takip sistemi gibi teknolojilerle sürüş güvenliğini destekleyen birçok teknolojiye sahip.

Konfor & Yol Tutuş

Nissan X-Trail da yumuşak süspansiyonlara yer verilmiş. Bu sistem sayesinde arazi kullanımında yeterli konforu sunuyor.

Yüksek yapı nedeniyle X-Trail’in viraj performansı ortalamaları yakalıyor ama onu bir performans arabası gibi kullanmamanız gerektiğini de bilmeniz gerekiyor. Kullanımı büyük boyutlarına göre oldukça kolay olan araç, şehir kullanmlarında da sıkıntı yaşatmıyor. Güvenli bir aracı test ettiğimizi net bir şekilde dile getirebiliriz.

Nissan X-Trail  Test Sürüşü Teknik Özellikleri

  • Motor : 1.6
  • Motor Hacmi :1598 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 130 HP 4000 d/d
  • Maksimum Tork : 320 Nm 1750 d/d

Performans  

  • 0-100 km/s Hızlanma : 11.4 sn
  • Maksimum Hız : 180 km/s

Frenler  

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Yakıt Türü : Dizel

Yakıt Tüketimi  

  • Şehir İçi : 5.8 lt/100 km
  • Şehir Dışı : 4.7 lt/100 km
  • Karma : 5.1 lt/100 km
  • Test : 8.1 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu : 135 gr/km

Nissan X-Trail Boyutlar

  • Uzunluk : 4690 mm
  • Genişlik : 1820 mm
  • Yükseklik : 1710 mm
  • Dingil Mesafesi : 2705 mm
  • Bagaj Hacmi : 565 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi : 60 lt
  • Boş Ağırlık : 1640 kg
  • Lastik Boyutu : 225/55 R19

6 YORUMLAR

  1. Yenilenmiş X-Trail eskisinden daha iyi görünüyor . Ancak hala X-Tronic CVT şanzıman kullanılması bir makyajsız versiyonda yaşanan sorunların devamı gelebilirmi soru işaretine sebep oluyor . İncelemede “x-troic şanzıman vites yükseltirken ve düşürürken geçişleri hissettirmiyor” demişsiniz . Malum CVT şanzımanda vites geçişi diye bir kavram yok yani birşey hissetmemeniz normal . Hatta 2 yıl kadar önce Nissan kullanıbıların bazılarının şikayeti olan bu vites geçişi hissizliğini gidermek için yazılım upgrade i ile sanal vites geçiş efekti getirmişti . Diğer bir konu ön ve arkada ısıtmalı koltuklar ilk defa x-trail de kullanılmış demişisiniz . Eğer Nissan grubu içinde diyorsanız doğru olabilir ancak mesela Hyundai Tucson’da , Sportage de ön ve arkada ısıtmalı hatta dizelinde önde soğutmalı bile koltuklar var . Ek olarak tüm incelemelerde test tüketimi için ortalama hız değerinide verirseniz bir anlamı olabilir verinin. Hangi şartlarda ve hızda kullanıldığını bilmeden –ki bunun için en doğru değer ortalama hız verisi — test tüketimi değeri hiçbir anlam ifade etmiyor . İncelemerinizde öyle araçlar için o kadar anlamsız tüketim değerleri varki incelemerinizin değerini düşüren bir şey bu .

  2. Bu gün denem fırsatımız oldu. Kalite ve konfor tatmin edici, sorunsuz. Fakat motor performansı için aynı şeyi söyleyemem. Ani hız isteklerinde 130 hp 320 tork yetmiyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here