2019 Kia Sportage 1.6 CRDi DCT Detaylı İnceleme

5
21826
Kia Sportage Testi

Murat Tosun, Kia Sportage testi yaptı. Kia Sportage 1.6 CRDi DCT test sürüşü detayları için okumaya devam edin…

“Bu tasarımla rakiplerine meydan okur”

Tasarım konusunda bence kompakt SUV sınıfının en iyi modellerinden biri Kia Sportage. Alman lüks otomobil üreticilerine gönderme yapan bu tasarımıyla sınıfının en çok aranan modellerinden biri olması gerekiyor.

Kia Sportage 1.6 CRDi DCT Tasarım Özellikleri

Onun en önemli kozu tasarımı. Alman lüks otomobillerine bile gönderme yapabilen bu tasarım onu kompakt SUV sınıfının en ayrıcalıklı modellerinden biri yapıyor. Düz hatların egemenliğinde kalmayan ve dinamik detayları ön plana çıkaran Kia Sportage, her hattıyla göze iyi görünüyor. SUV tasarım beklentilerini karşılamasının yanında şehrin lüks caddelerinde bile yıldız gibi parlar. Kia’nın Frankfurt/Almanya’da bulunan Avrupa tasarım stüdyosu tarafından tasarlanan Sportage bu ülkeden önemli izler taşıyor. Tasarıma baktığımız zaman dikkat çeken bir görünümünün olduğunu görüyoruz. Bu model kardeşi Hyundai Tucson kadar sert görünüşlü olmak yerine göze daha sempatik görünen bir model olmayı seçmiş. Bizler bu tip tasarımı başarılı ve bu sınıfta onu ön plana çıkaracak kadar iyi bir tasarım olarak bulduk. GT Line versiyonlarında parlak sıcak radyatör ızgarası ve arka bagaj kapağında koyu krom süslemeler bulunuyor. Versiyona özgü 19 inçlik alaşım jantlar yeniden tasarlanırken tüm versiyonlarda çift egzoz çıkışına sahip arka difüzör ve yeniden tasarlanan buz küpü LED sis farları devreye giriyor.

Kia Sportage 1.6 CRDi DCT İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanında yerine aldığı modele göre daha Avrupalı çizgiler olması için çalışmalar yapılmış. Açık bir şekilde söylememiz gerekirse daha iyisini hak ediyor ama bu tasarım için de kötü demek mümkün değil. Dış tasarımında yarattığı o büyüleyici etkiyi yaşam alanında da aynı şekilde devam ettirse çok daha iyi olurdu. Günümüz şartlarının getirdiği yaşam alanı tasarımıyla benzer yapısı olan Yeni Kia Sportage sunduklarıyla yüzleri güldürmeye başaracaktır. Yeni Kia Sportage’ın yaşam alanı tasarımı yerini aldığı modele göre korunurken bir dizi etkin dokunuş yapılmış ve modernlik hissi arttırılmış. Kokpit yeni direksiyon simidi ve yeni göstergelerle şekillenirken yeni döşemelerin de katkısıyla kalite algısı yükseltilmiş. Genişlik ve ferahlık konusunda bir sıkıntı yaşatmayan yaşam alanı Kia Sportage satın alanları bekliyor. GT Line versiyonlarında çift renk kumaş ve deri koltuklar standart olarak sunulurken isteğe bağlı olarak tamamen deri döşemeler de tercih edilebiliyor. Orta konsoldaki iklimlendirme kumanda paneli de yeniden tasarlanırken, yeni havalandırma ızgaraları kabin içindeki modern havaya katkı sağlıyor. Kullanışlı bulduğumuz yaşam alanında koltukların konforu uzun yolculuklar için başarılı. Eşya gözlerinin sayısını da yeterli bulduk.

Kia Sportage 1.6 CRDi DCT Motor Özellikleri

En baştan söyleyelim Yeni Kia Sportage’ın dizel motoru yüksek yakıt verimliliği ile performanslı sürüşü aynı anda kullanıcısına sunuyor. Markanın en önemli eksikliğini gideren küçük hacimli dizel motor her detayıyla kullanıcısını mutlu edecek özellikler sunuyor. 1.598 cc hacimli 136 HP gücündeki yeni turbo dizel motor, Kia’nın bugüne kadar ürettiği en temiz dizel motor dediği ünitelerden biri. Yeni 1.6 litre hacimli ‘SmartStream’ motor 4.000 d/d’de 136 HP güç ve 2.000 d/d itibariyle 320 Nm tork üretiyor. Motordan gelen güç neredeyse hiç kayıp yaşamadan yedi kademeli çift kavramalı şanzıman (DCT) ile yola aktarılıyor. Açıklanan fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 4,7 litre yakıt tüketen araç, 123 gr/km CO2 emisyon salınımı gerçekleştiriyor. Yapmış olduğumuz test sırasında 6.2 litre yakıtla 100 kilometre uzunluğundaki karma parkurda yetineceğini ispatladı. Günümüz şartlarına göre beklentileri karşılayan bir tüketim sonucu. Bunun yanında motor gürültüsünün az olması da önemli bir artı.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Konforlu ve dinamik sürüşü de izin veren bir kompakt SUV arayışındaysanız doğru yere bakıyorsunuz. Süspansiyon sistemi araç içinde bulunanların konforlu bir yolculuk yapmasını sağlarken limitleri çok zorlanmadığı sürece dinamik sürüşler sırasında da son derece başarılı. İzine sadık olan kompakt SUV modellerden biri olan Kia Sportage arka tarafta yolculuk yapanların biraz daha konforsuz olmasını sağlıyor ama bu rahatsız edici boyuta ulaşmıyor. Kia Sportage yenilenmiş haliyle eskisene göre daha konforlu ve daha teknolojik bir kompakt SUV olmuş durumda. Kullanımı keyif veren araç aynı zamanda güvenlik beklentilerini de hiç zorlanmadan karşılıyor. Test sırasında yaptığımız sürüşlerden ona güven duyarak ayrılmamızı sağladı. Direksiyon simidini ve yönlendirme kabiliyetindeki başarısını da sevdik. Sessizlik beklentilerini de ilk çalıştırmalar dışında sorunsuz bir şekilde karşıladı. İlk çalıştırmalarda motor soğukken gürültü biraz fazla ama bu da dizel motorların genel karakteristik özelliği ve ısınmasının ardından bu sorun ortadan kalkıyor.

Güvenlik Özellikleri

Kia Sportage 2015 yılında yapılan çarpışma testinden 5 yıldız aldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 90, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 83, yaya güvenliğinden yüzde 66 ve sahip olduğu güvenlik yardımcılarından yüzde 71’lik başarı elde etti.

Kia Sportage Yorumları

Murat Tosun’un Kia Sportage 1.6 CRDi DCT ile ilgili yorumları şöyle: Tasarım konusunda Kompakt SUV sınıfında benim en sevdiğim modellerden biri. Almanya’da tasarlanmasının etkisiyle bu bölgenin tasarım anlayışından etkilenmiş ve çokta iyi olmuş. Konforu ve güvenliği bir arada sunan sürüş karakterine, yüksek diyebileceğim donanım özellikleri eşlik ediyor.

Kia Sportage Fiyat Özellikleri

Benzinli manuel seçeneği ve hurda teşviği ile bu sınıfta artık uzak kaldığımız 137 bin TL gibi bir etiketi var. Dizel otomatik seçeneğine yine hunda teşvikli fiyatlarla 176 bin 100 TL’ye ulaşılabiliyor. GT Line ve 4 çeker almak istiyorum derseniz fiyatı burada uçuyor ve 300 bin TL’nin bile üzerine çıkıyor.

Kia Sportage 1.6 CRDi DCT Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.6 lt
  • Motor Hacmi: 1598 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 136 HP
  • Maksimum Tork: 320 Nm
  • 0-100 km/s Hızlanma: 11.8sn
  • Maksimum Hız: 180 km/s
  • Frenler: Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Kia Sportage 1.6 CRDi DCT Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 5.0 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.5 lt/100 km
  • Karma: 4.7 lt/100 km
  • Test: 6.2 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 123 gr/km
  • Kia Sportage Boyutlar: Uzunluk: 4485 mm /Genişlik: 1855 mm /Yükseklik: 1645 mm
  • Dingil Mesafesi: 2670 mm

Kia Sportage 1.6 CRDi DCT Bagaj Kapasitesi

  • -Kia Sportage bagajı 467 lt
  • -Yakıt Depo Kapasitesi: 62 lt
  • -Boş Ağırlık: 1530 kg
  • -Lastik Boyutu: 225/60 R17

5 YORUMLAR

  1. 2019 da peugeot 508 çıkarıldı sonra araçta radikal değişiklikler yaptılar aracı deneme şansım da oldu tam istediğim gibi bir araç olduğunu anladım 2019 da en sevdiğim araç bu yüzden bu oldu sıra 2020 de

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here