2017 Honda CR-V 1.6 CVT Detaylı İnceleme

5
11279

İlk kez 1995 yılında tanıtılan Honda CR-V modeli yaklaşık 20 yıllık hayatında şu anda 4. nesliyle yer alıyor. Her neslinde sağlam karakterli yapısıyla öne çıkan Honda modelleri tasarımıyla da bu özelliğini destekliyor.

İlk neslinde nispeten köşeli bir tasarımı olan CR-V’nin güncel halinde daha yuvarlaklaştırılmış çizgilere yer vermiş. Önde büyük farların kullanıldığı araçta büyük ızgara ve marka logosu hemen dikkat çekiyor. Geniş çamurlukların içinde 17 inçlik jantlar bile oldukça küçük kalırken önden arkaya uzanan siyah plastik kaplamalarla aracın off-road kimliğine vurgu yapılmış. Aracın profilde yukarı doğru yükselen cam çizgisi hemen fark edilirken en arkadaki camlar üstten de aşağı doğru indirilerek büyük bir uyum yakalanmış.

Arkadan bakıldığında ise alçalan tavan nedeniyle biraz kambur bir görünüm elde edilmesine rağmen yukarda konumlandırılan stoplar sayesinde göze batan bir tasarım unsuru bulunmuyor. Geniş bagaj kapağı ile dikkat çeken CR-V’nin alt kısmında ise önden başlayan siyah koruyucu plastik malzeme kullanılmış.

Honda CR-V almayı düşünüyorsanız hem ikinci el Honda CR-V hem de sıfır Honda CR-V modellerini inceleyebilirsiniz.

İç Mekan

Honda CR-V’nin iç mekanına gelinde aracın en güçlü olduğu konuların başında geniş ve ferah yaşam alanı geliyor. Gerek önde gerekse arkada oldukça bonkör bir yaşam alanı sunan CR-V, 5 kişinin konfor içinde yolculuk yapmasını sağlıyor. Geniş camları sayesinde iç mekana giren ışık miktarı da zengin olan model bu sayede ferahlık konusunda da bir sıkıntı yaşatmıyor.

Genel Japon otomobillerindeki gibi ucuz görünümlü plastik malzemenin kullanılmadığı iç mekanıyla öne çıkan CR-V’de işçilik de yüksek seviyede tutulmuş. Malzeme birleşim noktaları pek çok Avrupalı rakibiyle baş edebilecek kadar başarılı. Aracın abartıdan uzak kokpitinde kolay okunan göstergelere yer verilirken konsolun merkezine multimedya ekranı yerleştirilmiş. Navigasyon özelliği de olan ekran sayesinde araçla ilgili bilgilere ulaşmak mümkün. Arkasında 589 litrelik bir yükleme alanı da bulunan CR-V, bu geniş ve kolay kullanımlı alan sayesinde uzun yolculuklarda bile tüm ailenin eşyalarını sorunsuzca taşıyabiliyor.

Motor

Her zaman güçlü ve dayanıklı motorlarıyla bilinen Honda, CR-V’ye de 160 HP gücüyle son derece dikkat çeken bir güç ünitesini adapte etmiş. Bir dizel olmasına karşılık litre başına 100 HP gibi benzinli motorların bile ulaşmakta zorlandığı gücüyle öne çıkan model bu gücü yere 9 ileri oranlı otomatik şanzımanla aktarıyor.

Sarsıntısız vites geçişlerine sahip olan CR-V bu sayede iç mekanda büyük bir konfor sağlıyor. 4000 d/d’de 160 HP güç üreten motorun 2000 d/d’de elde ettiği 350 Nm tork da yüksek. Bu sayede de yüklü durumlarda bile CR-V en ufak bir zorlanma göstermeden yoluna devam ediyor.

Alt devirlerde bira cansız kalan motor yüksek ağırlık karşısında zorlansa da turbonun devreye girmesiyle birlikte bir anda üstündeki sakinlikten kurtuluyor ve özellikle ara hızlanmalar konusunda çok başarılı bir araç halini alıyor. Kısa oranlı şanzıman sayesinde binek HB’leri kıskandıracak kadar atak gerçekleşen ara hızlanmalar olmasına rağmen aracın 100 km’deki ortalama 5.1 litrelik tüketimi de son derece iddialı.

Normal sürüş koşullarında ise bu değer 7 litre dolayında oluyor ki bu sonuç bile CR-V’nin genel özellikleri dikkate alındığında oldukça ekonomik.

Güvenlik

İlk kez 2002 yılında Euro NCAP tarafından çarpışma testine alınan CR-V, o dönemde 4 yıldız aldı. Daha sonra 2007 yılında da test edilen model o dönemki testi de yine 4 yıldızla noktaladı. Güncel nesliyle 2013 yılında çarpışma testine katılan CR-V bu kez ise günü 5 yıldızla tamamlamayı başardı.

Yetişkin korumasından %93 gibi oldukça iyi bir skor elde den model, %74’lük çocuk koruması ve %68’lik yaya güvenliği puanları elde etti. CR-V’nin standart donanımında sürücü-yolcu ön-yan-perde havayastıkları, ABS, ESP, acil fren desteği, şehir içi aktif fren sistemi, Isofix bağlantıları gibi pek çok aktif ve pasif güvenlik elemanı standart olarak sunuluyor.

Konfor & Yol Tutuş

Bir arazi aracı olmasına rağmen yol tutuş konusunda son derece başarılı olan CR-V, özellikle asfalt üzerinde sınıfının en iyilerinden biri. İster şehir içinde isterseniz de otoyolda ilerleyin CR-V hem konforlu hem de güvenli olmayı aynı anda sağlıyor.

Virajlarda çok fazla yana yatmayan karoseriyle öne çıkan CR-V, birbiri ardına girilen hızlı virajlarda kontrollü şekilde önden kayıyor. Ancak bu gibi durumlarda ESP hemen devreye giriyor ve aracı izine sokuyor.

17 inçlik jantların kullanılması sayesinde iç mekanda özelikle de arka koltuklarda çok fazla sarsıntının yaşanmadığı CR-V’de sürat arttıkça duyula rüzgar gürültüsü sınıf ortalamalarını yakalıyor. Ancak sürat arttıkça yer yer kokpitten tıkırtılar geliyor.

Büyük yapısına rağmen sürücüsüne büyük güven veren CR-V’de hassas çalışan park sensörlerinin de etkisiyle görüş açıları konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor. Direksiyonun turunun fazla olması sayesinde dar alanlarda ile CR-V ile manevra yapmak oldukça kolay. Büyük aracın frenleri ise oldukça hassas. Fren pedalına bastığınız anda CR-V hemen stabil biçimde durmasıyla bu disiplinde de oldukça iyi bir araç olduğunu ortaya koyuyor.

Teknik Özellik

Honda CR-V Yakıt Tüketimi

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Yakıt Tüketimi

5.6 lt

Şehir Dışı Yakıt Tüketimi

4.8 lt

Karma Yakıt Tüketimi

5.1 lt

Test Yakıt Tüketimi

7.2

CO2 Emisyonu

134 gr/km

Honda CR-V 4 Silindir Performans

Motor Hacmi

1597 cc

0-100 km/s Hızlanma

10.0 sn

Maksimum Hız

197 km/s

Ön Frenler Hava kanallı disk
Arka Frenler Disk

Honda CR-V Boyutlar

Uzunluk

4605 mm

Genişlik

1820 mm

Yükseklik

1680 mm

Dingil Mesafesi

2630 mm

Bagaj Hacmi

589 lt

Yakıt Depo Kapasitesi

50 lt

Boş Ağırlık

1728 kg

Lastik Boyutu

225/65 R17

5 YORUMLAR

  1. Yetersiz ve detaylara dikkat edilmeden bir yorum yapılmış. Aracı test sürüşünde inceleme ve servis yetkilisi ile tartışma fırsatım oldu.
    Araçta kapı çıtası birleşim yerleri başta olmak üzere kaynak izleri bariz şekilde açıkta, motor performansı bu araç için yeterli olabilir ancak rolanti dahil ciddi şekilde yolcu kabine ses geliyor. Disesel hondalarda zaten bu durum kronik ve Honda bu konuda gayet rahat davranıyor.Diesel olduğu için ektra bir yalıtım yapılmamış. Kapı çıtaları , kabin içinden rengi gözüküyor. Gösterge paneli ve ön konsol eski tarz hatta gösterge tasarımı kabaca 2010-2014 sportageler ile aynı. Yüreyen aksam sesleri fazlaca geliyor. Evet bir çok konuda da sorunsuz bir araç ve üzerinde en büyük yenilik aslen ZF in 9 ileri yeni nesil aktarmasıdır. Bu klasik tork konvertörlülerin yeni nesle uyarlanmış hali ve çift kavramalılar gibi düşük yakıt tüketimide sağlamaktadır. Aracın konfor ve işçilik kalitesi konusunda da aynı fikirde değilim. Şu an 150-190 tl yi bulan ve uzun yıllardır yollarda olan bu segmente ki öncü bir aracın bu sorunları çoktan gidermesi gerekirdi.

  2. Merhaba.

    2018 Model Dizel CR-V aracımı 1 ay önce aldım. Bir çok SUV ile kıyaslama fırsatım oldu: X-Trail, RAV4 ve Skoda Kodiaq bunlardan bazıları. Öncelikle ço bir motor ve şansımana sahip. Daha önce benzinli bir aracım vardı ve sesten yana hiç bir sorunum yoktu. Dizel alırken biraz endişelendim ama bu araç gerçekten sessiz. Oldukça konforlu ve rahat bir araç. İç mekan harika. Çok geniş ve kullanışlı. Tam bir aile aracı. Her anlamda kaliteli bir SUV. Kesinlikle kendi segmentinde en iyi SUV lardan biri.

    Her aracın bazı kusurları olur. Fiyatına ve kalitesine göre gönül rahatlağıyla alabilirsiniz.

    • BENDE DE 2017 MODELİ VAR. TEMMUZDA ŞEHİRLERARASI 2000 KM YAPTIM. MAALESEF ŞEHİRLERARASI 100 LİRAYA 200 KM GİDİYOR, YANİ 8.5 LT/100 km. BU ÇOK CİDDİ BİR MAALİYET. ACABA KULLANDIKÇA YAKIT MALİYETİ DÜŞER Mİ? 🙁

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here