2022 Honda Accord 1,5 VTEC Turbo Detaylı İnceleme

0
6138

2022 Honda Accord 1,5 VTEC Amiral Gemisi dediğimiz modellerden biri. Bu lafı sonuna kadar hak eden özelliklere sahip olması onu D segmentinin yıldız modellerinden biri yapıyor. Honda Accord Test Sürüş İzlenimleri

Honda Accord Test Sürüş İzlenimleri

Tasarım

Yeni Accord daha uzun, geniş gövdesi ve alçak tavan çizgisi ile güçlü bir dış tasarım sunarken; birbiriyle uyumlu ve keskin tasarım çizgileri ile öne çıkıyor. Krom kanat şeklinde ön ızgara ile far tasarımı ve keskin havalandırma ızgaralarıyla karakteristik Honda yüzü yeni Accord nesline daha dinamik, modern ve cesur bir duruş kazandırıyor.

2022 Honda Accord 1,5 VTEC
honda accord test sürüş

Keskin tasarım çizgilerine sahip motor kaputu güçlü ve dinamik görünümü desteklerken; ince A sütunları sürücünün görüş açılarını iyileştiriyor.  Yandan bakıldığında göze çarpan geniş çamurluk kemerleri kadar omuz çizgisi boyunca uzanan karakteristik yan cephe çizgileri ve ışık oyunlarıyla hareket kazanan kapı panelleri de güçlü ve sportif görünümü destekliyor. Ön ve yan cephedeki dinamik ve modern tasarım yaklaşımı arka kısımda da devam ederek tasarımda bütünlük sağlıyor.

Keskin tasarımlı bagaj kapağı sadece cesur bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda havanın sağlıklı bir şekilde gövdeden ayrılması açısından önemli bir aerodinamik işlevini de yerine getiriyor. Yeni nesil Accord’un gövdesi yaklaşık yüzde 15 oranında yüksek dayanımlı çelikten imal edilirken; bu modelde ilk kez yapısal yapıştırıcı tekniği kullanılıyor. Accord’un dış tasarımında parlak süsleme ve ışık borusu şeklindeki LED stop lambaları güçlü ve dinamik görünümü destekliyor. Yeni Accord; standart LED gündüz farları (DRL), altı LED’li kısa farı, LED sinyalleri, LED stop lambaları, fren lambaları, plaka lambası ve merkezi üçüncü stop lambası dahil LED dış aydınlatma unsurları ile öne çıkıyor.

Honda Accord iç mekan özellikleri

Yeni Accord’un modern, güçlü ve zarif gövde tasarımı ile dinamik sürüş özelliklerini kaliteli, konforlu ve son derece teknolojik bir iç mekan tamamlıyor. Accord’un geniş gövdesi ve uzun aks mesafesi sonucunda geniş bir iç mekan elde edilirken; Honda’nın “Minimum makine, maksimum insan” tasarım felsefesinin de sonucu olarak geniş diz mesafesi, ferah bir iç mekan ve bagaj hacmi kullanıma sunuluyor. Accord’un iç tasarımı; yalın, zarif görünümü ve prestij hissiyle sınıfının ön plana çıkan modellerinden biri oluyor.

2022 Honda Accord 1,5 VTEC

Dokunma hissi uyandıran yumuşak yüzeylere sahip yeni ön konsol 3 katmanlı tasarımı ile öne çıkarken; yanlara doğru kıvrılarak kapı panelleriyle bütünleşen mimari, güvenlik hissini artırıyor. Karakteristik Honda tasarım yaklaşımının bir parçası olarak Accord’daki tüm önemli sistemler ve kumandalar sürücünün kolayca erişebileceği bir yere konumlandırılıyor. En sık kullanılan sistemlerin kumandaları direksiyon simidine entegre edilirken; ultra ince 7 inç TFT sürücü ekranı, sağ taraftaki büyük hız göstergesiyle birlikte sürüşle ilgili birçok önemli bilgiyi okunaklı bir şekilde iletiyor. Karakteristik Honda iç tasarım unsuru olan Soft-Touch vites kumandası da iç mekanın kalite algısını yükseltiyor.

Alçak tasarlanan ince ön konsol ile dokunmatik ekran ferah bir görünüm sergilerken; Accord’un sürücü ve ön yolcunun oturma pozisyonuna göre daha geride konumlandırılan ve daha ince forma sahip yeni A sütunları sayesinde panoramik bir yol görünümü sunuluyor. Accord’un şimdiye kadarki en konforlu yeni ön koltukları, güçlü yan destekleriyle vücudu sararken; farklı vücut tipleri için destek sağlamak üzere yeniden tasarlanmış. İki konum hafızalı ve sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğunun yanı sıra dört yönlü elektrikli ön yolcu koltuğu da sunuluyor.

Honda Accord Motor Özellikleri

Yeni Accord’un 1,5 litre VTEC Turbo motoru; 5.500 d/d’de 190 PS (140 kW) güç ve 1.600-5.000 d/d aralığında 260 Nm tork üretiyor. E85 yakıtı ile uyumlu motor, yüksek yakıt verimliliği ile de öne çıkıyor. Yeni Accord, 164 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ve birleşik yakıt tüketimindeki 7,3 lt/100 km (WLTP) değerleri ile dikkat çekiyor. Motorda kullanılan sodyum dolgulu egzoz supapları yakıt emisyonunu azaltıyor, yakıt verimliliğinin ve gücün artmasına yardımcı oluyor. Honda Accord’da orta konsoldaki vites kolunun yanında bulunan yeşil bir ECO düğmesi standart olarak yer alırken; ECO modunu etkinleştirmek için düğmeye basıldığında, gaz kullanımı ve klima ayarları yakıt verimliliğini artırmak için değiştiriliyor. Diğer sürüş modu olan SPORT ise yine Accord’un orta konsolunda yer alan bir düğme ile etkileştiriliyor. SPORT modu seçildiğinde ise Accord daha çevik ve daha eğlenceli bir sürüş sunuyor.

2022 Honda Accord 1,5 VTEC

100 km/s hıza açıklanan fabrika verilerine göre 8.9 saniyede çıkan Honda Accord’un son hızı da 190 km/s olarak açıklanıyor. 100 km karma yol parkurunda yaptığım testte ortalama yakıt tüketiminin 8.9 litre olduğu sonucuna ulaştım. Atak ve performansıyla göz dolduran bir kullanım için bu yakıt tüketimi iyi.

Honda Accord Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yeni Accord’un gelişmiş multimedya sisteminin kontrolünü sağlayan 8 inçlik dokunmatik ekran üzerinden ses sistemi, ekran ayarları ve diğer gelişmiş özelliklerin kullanımına imkan sağlanıyor. Sezgisel ve kullanımı basit sistem, kişiselleştirilebilir kısa yollara ve uygulamalara sahip olmasıyla kullanıcıların hayatını kolaylaştırırken; standart olarak Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu sunuyor. Her iki işletim sistemine de USB kablosu ve Accord’un USB veri bağlantı noktasını kullanılarak erişim sağlanabiliyor. Accord’da standart ses sisteminde 180 Watt gücünde sekiz adet hoparlör bulurken; ayrıca daha gelişmiş bir ses deneyimi için 452 Watt gücünde premium ses sistemi sunuluyor. Bir adet ön konsolda, bir adet orta kol dayamanın saklama bölmesinin içinde ve iki adet arka yolcuların kullanımı için orta konsolun arka kabin tarafından olmak üzere toplam dört USB bağlantı noktası yer alırken; kullanımı kolay ekranlı ses sistemi sayesinde Accord keyifli bir sürüş vaat ediyor.

2022 Honda Accord 1,5 VTEC

Kapsamlı gürültü, titreşim ve rijitlik (NVH) önlemleri, yeni Accord’un sınıfının en iyilerinden biri olarak öne çıkmasına yardımcı oluyor. Yeni Honda Accord’da uygulanan son derece kapsamlı yalıtım çözümleri araç içindeki gürültü seviyelerini önemli ölçüde azaltmış durumda. Titreşimi ve gürültü iletimi azaltılırken; uygulanan teknikler gövde yalıtımında yüzde 43’lük bir azalma sağlıyor. Ayrıca akustik ön cam, ilave bir halı bariyer tabakası, akustik kumaş gövde alt kaplamaları, ön ve arka akustik keçe çamurluk davlumbazları ve Aktif Gürültü Kontrolü (ANC) teknolojisi kullanılan yeni Accord’da yol ve rüzgar gürültüsü önemli ölçüde azalıyor. Kullanımı konforlu ve rahat bir araç olan Accord, performanslı kullanımlar sırasında araç içinde bulunan tüm yolcuların kendini güvende hissetmesi konusunda da ön plana çıkan modellerden biri oluyor.

Honda Accord Güvenlik Özellikleri

Honda Accord yenilenmiş haliyle Covid 19 tedbirleri dolayısıyla Euro NCAP testine çıkamadı. Bundan önceki Euro NCAP testinden 5 yıldız alarak güvenliğini ispat etmişti. Bu sonuca ulaşırken yetişkin güvenliğinden yüzde 86, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 79 ve yaya güvenliğinden yüzde 54 almıştı.

Honda Accord Yorumları

Amiral Gemisi lafını sonuna kadar hak eden otomobillerden biri. Öncelikle tasarım özellikleriyle bu lafın tam karşılığını veriyor. Onu görenler meraklı gözlerini üzerinden alamıyor. Güçlü ve dinamik tasarım keyif verirken iyi giyimli bir otomobil olması D Segmentinin en çok aranan özelliğini yerine getiriyor. Diğer sunduğu tüm özelliklerle Honda Accord ona sahip olanları çok mutlu edecek araçlar arasına adını rahatlıkla yazdırıyor.

Honda Accord Fiyat Özellikleri

Yeni Honda Accord 190 PS güç üreten VTEC motor ve Executive paketle 862 bin 900 TL etiketle satılıyor. Donanımı Executive+ olarak tercih ettiğiniz zaman karşınıza çıkan etiket 896 bin 500 TL olacak.

honda accord test sürüş

Honda Accord Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1498 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 190 PS
  • Maksimum Tork: 260 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 8.9 sn
  • Maksimum Hız: 190 km/s

Honda Accord Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi

  • Yakıt Türü: Benzinli
  • Şehir içi 10.3 lt/100 km
  • Şehir dışı 6.2 lt/100 km
  • Karma: 7.3 lt/100 km
  • Test: 8.9 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 164

 Boyutlar

  • Uzunluk: 4901 mm
  • Genişlik: 1862 mm
  • Yükseklik: 1442 mm
  • Dingil Mesafesi: 2830 mm
  • Bagaj kapasitesi 573 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 56 lt
  • Boş Ağırlık: 1539 kg
  • Lastik Boyutu: 235/45 R18

2.El Honda Accord İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here