2018 Ford Ranger Wildtrak 3.2 TDCİ Detaylı İnceleme

1
19517
2018 model ford ranger wildtrak

2018 Ford Ranger Wildtrak modeli merakla bekleniyordu. Ford Ranger Wildtrak fiyat bilgisi ve yakıt tüketimi miktarı da en çok merak edilenler arasındaydı. 200 bin TL’ye yaklaşan fiyatıyla sıfır Ranger Wildtrak modeli pek çok arazi tutkunun hayallerini süslüyor. Peki Ford’un yeni pickup modelleri içinde epeyce bir parlayan Ranger Wildtrak’ın özellikleri nasıl?

Sıfır Ford Ranger ilanları için buraya tıklayın!

Kasabanın şerifi: Ford Ranger Wildtrak

2018 Model Ford Ranger Wildtrak tasarım özellikleri nasılFord Ranger Wildtrak motor özellikleri nasıl? Peki Ford Ranger Wildtrak ne kadar yakıyor? Dizel Ford Ranger Wildtrak alsak ne kadar yakıt tüketirizFord Ranger Wildtrak boyutları nasıl? Murat Tosun, sorularının yanıtlarını veriyor…

Pickup sınıfında rekabet dozu yüksek. Ford Ranger Wildtrak özellikleri ve 200 beygirlik gücüyle tüm rakiplerine meydan okuyor.

Ford Ranger Wildtrak Tasarım Özellikleri

Ford Ranger WildtrakHeybetli… Zaten Pick-up sınıfında bundan başka ne olacak? Dediğinizi duyar gibiyiz. Ama bu rakiplerinin önemli bir bölümünden daha heybetli görünüyor. Tüm hatları ile dikkat çekiyor adeta sadece tasarımıyla tüm yol şartlarına meydan okuyor. Devasa yüz tasarımı ile onun arkanızdan geldiğini gördüğünüz zaman yol vermemeniz imkansız gibi bir şey. Dev ızgaraları ve krom kaplı tasarım detayları ile kaliteli görünmeyi de biliyor. Yüz tasarımında kullanılan plastik malzemenin oldukça az olması da kaliteli görünmesini destekleyen detaylar arasında yer alıyor. Profil görünümünde son derece sade olmayı tercih etmiş. Bu bölümde biraz daha hareketli olsa ön tasarıma daha uygun bir yapıya sahip olurmuş. Bu tip araçların arka tasarımına çok fazla yapacak bir şey yok. Ford Ranger Wildtrak’da da biraz daha şişkin bir bagaj kapağına ve şeffaf stop lambalarına yer verilmiş.

Ford Ranger Wildtrak İç Mekan Özellikleri

Ford Ranger Wildtrak iç mekan görselleriBu sınıfta yer alan araçların bazılarında arka tarafta oturmak gerçekten cesaret istiyor. Küçük ve köşeli camlar nedeniyle klostrofobik bir yolculuk oluyor.  Ford Ranger Wildtrak’da ise böyle bir sıkıntı yok. Camın büyüklüğü oldukça iyi ayarlanmış ve arka tarafta oturduğunuz zamanlarda da rahat ve görüş açısı iyi bir yolculuk yapıyorsunuz. Otomobil konforunu aratmıyor lafını çok sık kullanıyoruz ama bu gerçekten de otomobil konforunu aratmıyor. Yaşam alanında ne nerede olması gerekiyorsa karşımıza orada çıktı. Görüş açıları konusunda sürücü ve yolcu da sıkıntı yaşamıyor. Kabin içi biraz karanlık renklere teslim olmuş olsa bile bu çok önemli bir sorun olmuyor. Aydınlatmalı kumanda elemanlarının kullanımı da oldukça kolay. Koltukların konforlu yapısı uzun yolculuklar sırasında bile rahat ettiriyor. Havalandırma ızgaralarının konumu konusunda biraz sıkıntı yaşadık. Yönlendirmeleri daha iyi olsa hava içi sıcaklığını rahatsızlık vermeden daha rahat bir şekilde ayarlayabilirdik.

Ford Ranger Wildtrak Motor Özellikleri

Ford Ranger Wildtrak önden görünümSavulun! 2018 Ford Ranger geliyor… Motor kaputunun altında yatan ve ona gücünü sağlayan 3.2 litrelik ünite tam bir canavar. 3198 cc hacmindeki dizel motor 200 beygir güç ve 470 Nm tork üretiyor. Bu güç asfalt sürüşleri için biraz fazla olarak görülebilir. Çünkü o bir hız aracı değil. Ancak bu veriler ağır arazi şartları altında çok işe yarıyor. Otomatik şanzımanla kombine edilen motor arazi üzerinde engelleri teker teker düz yola çeviriyor ve hedefine zorlanmadan ilerliyor. Ford Ranger Wildtrak 80 litrelik bir benzin deposuna sahip. Bundan küçüğünü düşünemiyoruz. Tüketim konusunda fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketiminin 8.7 litre olduğu açıklanıyor. Biz yaptığımız günlük kullanımlar sırasında 10.5 ile 11.5 litre arasında değişen tüketimi notlarımıza yazdık. Dört tekerlekten çekiş sistemi ile bu tüketim için normal diyoruz.

Konfor & Yol Tutuş Özellikleri

2018 model ford ranger wildtrak Asfalt sürüşlerinde de güven duyduğumuz bir pickup oldu. Alışkın olduğumuz araçlardan daha uzun boylu ve arkası açık bir araç olsa bile izine sadık olan araçlar arasına adını yazdırdı. Sert viraj girişleri sırasında elbette bir otomobile göre biraz daha temkinli olmanız gerekiyor. Fakat engel aşma testleri başta olmak üzere hepsinden başarıyla ayrıldı ve sorunsuz olarak notlarımız arasında yer aldı. Yönlendirme kabiliyeti konusunda da sistemde bazı boşluklar var ve direksiyon biraz hissiz ama bu tolere edilebilecek seviyede. Bu tip araçlarda arka tarafta oturan yolcular çok rahat edemez. Süspansiyon sisteminin farklı karakteri nedeniyle yolculuklar sarsıntılı geçer. Ancak Ford Ranger Wildtrak testi sonunda bu araçta bu tip sıkıntıyı çok fazla yaşamadık. Konfor konusunda bu araç iyi geliştirilmiş ve bekleneni veriyor.

Güvenlik

ford ranger wildtrak 20182012 yılında Euro NCAP çarpışma testi Ford Ranger Wildtrak modelinin oldukça güvenli olduğunu göstermişti. 2018 Ford Ranger Euro NCAP’ten 5 yıldız almaya hak kazanmıştı. Araç, yapılan testte yetişkin güvenliğinden yüzde 96, çocuk güvenliğinden yüzde 86, yaya güvenliğinden yüzde 81 ve elektronik yardımcılardan yüzde 71 başarıyla ayrılmaya hak kazandı.

Murat Tosun’un Ford Ranger Wildtrak Yorumu Nasıl?

Ford Ranger Wildtrak yorumları yaparken bu aracın bu sınıfın en iddialı araçlarından biri olduğunun altını çizmek gerek. Pickup ruhunun karşılığını tüm özellikleri ile veriyor. Heybetli görünüyor, dikkat çekiyor, büyük bir kullanım alanı var, yüklüyken de hedefine nefesi kesilmeden ilerliyor, çok güçlü ve arazi kabiliyeti yüksek. Ford Ranger Wildtrak buna asfalt kullanımı sırasında da başarılı özelliklerini ekliyor ve ön plana çıkıyor.

Teknik Özellikleri

  • Motor: 3.2 lt
  • Motor Hacmi: 3198 cc
  • Silindir Adedi: 5
  • Maksimum Güç : 200 HP
  • Maksimum Tork : 470 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.6 sn
  • Maksimum Hız: 175 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: Kampana

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Dizel
  • Şehir İçi: 11.3 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  7.3 lt/100 km
  • Karma: 8.7 lt/100 km
  • Test: 10.5 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: – gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 5359 mm
  • Genişlik: 1850 mm
  • Yükseklik: 1815 mm
  • Dingil Mesafesi: 3220 mm
  • Taşıma kapasitesi:1029 kg
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 80 lt
  • Boş Ağırlık: 2316 kg
  • Lastik Boyutu: 265/65 R18

1 YORUM

  1. Yillik vrgisini neden yazmiyorsunuz, tuketicilerin en basta baktigi konu budur, bu aracin yillik vergisi 11.450 tl, evet yanlis okumadiniz,
    Siz buna her yil yapilacak muayeneyi ilave edin,
    En az yillik 4.000 tl de kasko ilave edin
    Zorunluntrafik sigortasinida tahminen 2500 tl ilave edin
    Bu araca binmenin maliyeti yakit ve bakim haric sadece vergi 18.000 tl
    Kims3 kusuranbakmasin ama bu paraya en kral 4×4 e binilir

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here