2022 Citroen C3 1.2 PureTech Detaylı İnceleme

0
7128

2022 Citroen C3 1.2 modelini rakiplerinden ayıran en önemli özelliği renkli karakteri olabilir. Ama o sunduklarıyla da rakiplerinin arasından sıyrılıp öne çıkabilir. Citroen C3 Test Sürüş İzlenimleri hakkında detaylar yazımın devamında…

Citroen C3 Test Sürüş İzlenimleri

Citroen C3 Tasarım Özellikleri

Yeni Citroen C3, yenilenen ön tasarımıyla Citroen markasının tasarım dilini tamamen yeni bir noktaya taşıyor. Söz konusu yeni ön tasarım 2016 yılında Paris Otomobil Fuarında sergilenen CXPERIENCE konsept otomobilinden esintiler taşıyor. Yeni marka kimliğini yansıtan ön görünüm kaput yüksekliğini vurguluyor. Markaya ait logoyla birlikte krom bir şerit LED gündüz farları arasında boylu boyunca uzanıyor ve otomobilin genişlik algısının daha iyi görünmesini sağlıyor. Ayrıca tüm donanım seviyelerinde LED teknolojisiyle donatılan yeni ön farlar daha teknolojik bir görünüm sergiliyor. Bunun dışında alt bölümdeki renkli krom çerçeveleri yeni Citroen C3’e modern ve çekici bir görünüm kazandırıyor. 3 Boyutlu tasarıma sahip stop lambaları da modern ama aynı zamanda daha teknolojik bir görünümü beraberinde getiriyor. Bagaj kapağının ortasındaki krom çerçeveli parlak siyah marka logosu arka kısımdaki modern görünümü tamamlıyor.

2022 Citroen C3 1.2

2022 Citroen C3 1.2 İç Mekan Özellikleri

Kişiselleştirme programı, La Maison Citroen (Techwood renk teması) ve huzurlu hissetmenizi sağlayan İskandinav tarzı iç mekanda da aynı şekilde devam ediyor. Standart olarak sunulan renk teması dışında biri daha sıcak ve şık, diğeri daha dinamik olmak üzere iki renk seçeneği daha bulunuyor. Yeni C3 ön tarafta rahat ve konforlu bir iç mekan sunuyor. Kapı panellerinde ve koltuklarda kullanılan renk ve malzemelerin birbiriyle uyumu son derece iyi olmuş. Dinamik bir görünüm sergileyen kaliteli malzemelerle donatılan iç mekanda uygulanan renkli şeritler kalite hissini daha da yukarıya taşıyor. Dokunma hissi uyandıran yumuşak malzemelerin yoğun olarak kullanıldığı Techwood ambiyans açık renk ahşap uygulamalarla şık bir görünüm ve sıcaklık sunuyor. Yeni Citroen C3 kompakt boyutlarına karşın beş kişiyi rahat ettiren ferah bir iç mekana sahip. Ancak arka tarafta sunulan yaşam alanının biraz daha geniş olmasını bekledim.

Citroen C3 Motor Özellikleri

Yenilenen Citroen C3 en önemli artılarından birini bu bölümde gösteriyor. 1.2 PureTech 110 beygir güç üreten motora 6 ileri oranlı tam otomatik bir şanzıman eşlik ediyor. Küçük sınıfta otomatik şanzımanlı ve iyi özelliklere sahip olan bir araç arayanlar için bu şanzıman belirleyici bir özellik olmasıyla ön plana çıkıyor. 5500 d/d’de 110 HP güç üreten benzinli ünite, 1750 d/d’de 205 Nm torku kullanıma sunuyor. Açıklanan fabrika verilerine göre bu kombinasyona sahip olan Citroen C3 193 km/s son hıza ulaşabilirken, 0-100 km/s hızlanmasını 10 saniyede gerçekleştiriyor. Yapmış olduğum test sırasında bu verilere çok rahat bir şekilde ulaşabilecek bir araç olduğunu zorlanmadan ispatladı. Fabrika verilerinde karma yakıt tüketim verisi olarak 4.8 litre açıklanıyor. 100 km karma yol şartlarında yaptığım test sırasında bu veriye ulaşamamış olsam bile 6.2 litre gibi cep dostu tüketim sonucuna imza atabileceğini ispatladı.

2022 Citroen C3 1.2

Konfor Yol Tutuş Özellikleri

Uzunluğu 3,99 metre olan beş kapılı kompakt hatchback model son derece kıvrak ve atak sürüş özelliklerine sahip. Kompakt boyutları sayesinde onu kullandığınız ilk andan itibaren kabiliyetli bir araca sahip olduğunuzu anlıyorsunuz.  Gelişmiş süspansiyon sistemiyle sınıfında iddialı bir süspansiyon sistemi ve konfor sunuyor. Tipik Citroen sürüş özellikleri sunan yeni C3 yolcuları dış dünyadan izole ederek bir koza etkisi yaratıyor demişler ve doğru söylemişler. Süspansiyon sisteminin kabiliyetli çalışma karakteri bu araçta en çok hoşuma giden özelliklerden biri oldu. Buna yaşam alanında sunduğu sessizlik de eklenince benim için Citroen C3 sınıfının ön plana çıkan araçlarından biri oldu. Süspansiyon sistemi sadece konfor için değil yol tutuş konusunda da tatlı sert ayarlara sahip olmasıyla araca güven duymamı sağladı. Sürüş konusunda söyleyebileceğim olumsuz yanı direksiyon simidinin kalın ve araca yakışmayan direksiyon simidiyle birlikte hissiz direksiyon sistemi yer aldı.

2022 Citroen C3 1.2 Citroen C3 Güvenlik Özellikleri

Citroen C3 Euro NCAP çarpışma testinden 4 yıldız alarak. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 88, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 83, yaya güvenliğinden yüzde 59 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 58 aldı.

2022 Citroen C3 1.2

Farklı görünümü ve iddialı özellikleriyle bundan sonra benim için küçük HB sınıfında daha üst sıralara tırmanmayı başarmış bir otomobil oldu. Gerçek bir otomatik şanzıman, performansını ve tüketimini sevdiğim motor ve özellikle süspansiyon sisteminin çalışma karakterini sevdim. Yaşam alanının sessiz yapısıysa göz doldurdu.

Fiyat Özellikleri

Citroen C3 ülkemizde 1.2 litre 83 HP güç üreten benzinli motor ve 5 ileri oranlı manuel şanzımana sahip versiyonuyla giriş seçeneğini kullanıcılara sunuyor. Bu seçenek 332 bin TL’ye satılıyor. Ben otomatik şanzımanlı versiyonu istiyorum ve 110 HP tercih ediyorum diyorsanız karşınıza giriş donanımında 431 bin TL etiket çıkıyor. Biraz daha fazla donanım isterseniz fiyat 454 bin TL oluyor.

citroen c3 test sürüş izlenimleri

Citroen C3 Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1199 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 110 HP
  • Maksimum Tork: 205 Nm

Citroen C3 Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 10.0 sn
  • Maksimum Hız: 193 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı Disk
  • Arka: Disk

Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzinli
  • Şehir İçi: 5.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.3 lt/100 km
  • Karma: 4.8 lt/100 km
  • Test: 6.2 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 109 gr/km

citroen c3 test sürüş izlenimleri

Boyutlar

  • Uzunluk: 3996 mm
  • Genişlik: 1749 mm
  • Yükseklik: 1490 mm
  • Dingil Mesafesi: 2539 mm
  • Bagaj kapasitesi 300 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 47 lt
  • Boş Ağırlık: – kg
  • Lastik Boyutu: 205/55 R16

2.El Citroen C3 İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here