2021 Seat Ateca 1.5 EcoTSI DSG Detaylı İnceleme

Seat Ateca... Sınıfının en iyilerinden.

0
7194
2021 Seat Ateca Teknik Özellikler

2021 model Seat Ateca sundukları ve günün fiyatlarına göre uygun diyebileceğim fiyat etiketiyle sınıfının en iyilerinden biri olarak notlarım arasındaki yerini aldı.

2021 Seat Ateca Tasarım Özellikleri

Güncellenmesiyle birlikte tasarımı eskisine göre çok etkin bir şekilde değişti. Daha kaliteli bir görünüme bürünen Seat Ateca yalın çizgileri sayesinde beğenimi kazanan kompakt SUV modeller arasında yer alıyor. Seat Ateca markanın karakterli tasarım anlayışının en önemli modellerinden biri. Seat Ateca makyajlanmasıyla birlikte görünümüne çekici dokunuşlarla bulunulmasıyla birlikte karşıma çıktı.  Havalandırma ızgarası ve köşelerdeki sis farı çerçeveleri geniş tasarlanıp aracın güçlü görünmesini sağlamış. Altındaki gri renkli koruyucu ve çamurluk kenarlarındaki siyah plastik kaplamalarla off-road aracı algısına sevdiğim bir gönderme yapıyor. Tıpkı karakterli bir tasarıma sahip olan farlarında olduğu gibi stoplarda da LED aydınlatma ile marka silueti başarılı bir şekilde devam ettirilmiş. Arka taraftaki Ateca imzalı logo da göze iyi görünen detaylar arasında yer alıyor. SUV sınıfının en yeni üyelerinden olan Seat Ateca güçlü görünmeyi başaran tasarımı sayesinde Seat marka tutkunları ve kompakt SUV severler tarafından kısa sürede ilgi görmeyi başarmıştı. Makyajlanmasıyla birlikte gördüğü bu ilginin daha da artmasını bekliyorum.

2021 Seat Ateca İç Mekan Özellikleri

Onu kullandıkça bu yaşam alanında olmanın keyfini daha fazla çıkartıyorsunuz. Her geçen gün daha da sevdiğiniz bir kullanışlılık sunuyor olması benim için onun en önemli artılarından. Seat Ateca’nın yaşam alanında geçtiğimde Leon ile olan akrabalığı hemen dikkat çekiyor. Modeller arasında Seat’ın da ortak parçalar kullanması son derece doğal bir durum. En baştan şunu söylemek istiyorum Ateca’nın iç mekanı oldukça geniş ve konforlu. Hem ön hem de arka koltuklarda tatmin edici bir genişlik sunan Ateca diz ve baş mesafesi olarak kullanıcısına ve yaşam alanını kullanan yolculara sıkıntı yaşatmıyor. Malzeme kalitesi ve işçilik bakımından sorunsuz bir SUV. Kullanılan plastiklerin dokunma hissi son derece yüksek.

Yaşam alanının derli toplu bi tasarım anlayışıyla inşa edilmiş olması da sevdiğim özelliklerinden oldu. İç mekanda eşya gözleri açısından tüm ihtiyaçlara cevap veren Ateca, bagaj kullanımı konusunda da sevdiğim araçlardan biri oldu. Bu arada aracı ister Xperience donanım paketiyle ister FR seçeneğiyle satın alın son derece yüksek bir donanım seviyesine sahip olmuş oluyorsunuz. İki donanım paketi arasında görünüm konusunda da değişim yaşatıyor olması da önemli artıları arasında yer alıyor. Herkes FR versiyonunu konuşurken Xperience donanım paketiyle de çekici bulduğum bir kompakt SUV oldu.

Motor Özellikleri

150 HP güç üreten 1.5 litrelik EcoTSI motor seçeneği Seat Ateca’da yer alıyor. Bundan önce yaptığım testlerin çoğunda beğenimi zorlanmadan kazanan bu motor seçeneğine 7 İleri DSG Otomatik şanzıman eşlik ediyor. DSG şanzımanın seri ve sarsıntısız vites geçişleri ve motorun uyumunun yüksek oluşu bir SUV’dan çok ateşli bir HB içinde olduğunuzu sanmanıza neden oluyor. Alt devirlerden itibaren güç üretme konusunda eksiksiz olan motor neredeyse son hızına kadar nefesini hiç kaybetmeden ilk ve ara hızlanmalarda çok iyi işler başarıyor.

Açıklanan fabrika verileri bilgilerine baktığım zaman 1498 cc hacmindeki turbo benzinli motor seçeneğinin 150 HP güç ve 250 Nm tork ürettiğini görüyorum. DSG şanzımanın da performansa sağladığı önemli etkiyle Seat Ateca 202 km/s maksimum hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede gerçekleştiriyor. Ortalama yakıt tüketimi testimde karşıma çıkan sonuç 7.3 litre oldu. Benim için iyi bir sonuç olarak notlarım arasında yer aldı. Notlarım arasına yazdıklarımdan birisi motorun çıkardığı sesleri sevdiğim oldu. Olduğundan çok daha güçlü bir motormuş gibi davranıyor olmasının yanına bu sesler benim için iyi bir izlenim oldu.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Seat Ateca sportif tasarımı ve performanslı motorunu dinamik bir sürüş karakteriyle tamamlıyor. Orta sertlikte ayarlanmış süspansiyon sistemi, virajlarda yolu sorunsuz bir şekilde tutmasını sağlıyor. Direkt direksiyon sistemi ve hızlı çalışan vites kutusu ile performanslı kullanımlarda da işini çok iyi yapıyor. Volkswagen Grubu’nun sürüş sistemlerinin getirdiği avantajı sonuna kadar kullanan Ateca, hafif arazi şartlarıyla da zorlanmadan başa çıkıyor. Aracın orta konsolunda yer alan farklı sürüş modları sayesinde Ateca farklı kimliklere bürünüyor. Ekonomik tüketim istediğiniz zaman ekonomik, performanslı kullanım istediğiniz zaman iddialı olan seçenekler arasından kendinize uygun olanı seçebiliyorsunuz. Gerek otoyol gerekse şehrin kalabalık caddelerinde yaptığım sürüşler sırasında aracın sessiz kalması ve bu özelliğini rüzgarlı havalarda da koruması beğenimi kazandı.

seat ateca ön konsol

Güvenlik Özellikleri

Seat Ateca EuroNCAP tarafından yapılan çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrıldı. Bu test sırasında yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 93, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 84, yaya yolcu güvenliğindense yüzde 71 aldı. Güvenlik yardımcılarından aldığı sonuç ise yüzde 60 oldu. Makyajlanmasıyla birlikte güvenlik yardımcıların sayısı arttı.

Seat Ateca Yorumları

Seat Ateca kompakt SUV sınıfının benim için ön plana çıkan modellerinden biri. Fayda maliyet hesaplarına baktığım zaman Seat Ateca SUV sınıfındaki rekabette adını çok rahat bir şekilde listenin en üst sıralarına yazdırmayı başarıyor. Ateca’nın karakteristik çizgileri ve özellikle yaşam alanında kendimi çok iyi hissetmem benim için onu favori SUV modellerden biri yapıyor.

2021 Seat Ateca Fiyat Özellikleri

Seat Ateca Türkiye’de test otomobilinde de olduğu gibi Xperience ve FR donanım paketleriyle satışa sunuluyor. Seat Ateca günümüzde tek motor ve şanzıman seçeneği, iki farklı donanım paketiyle satışa sunulmuş oluyor. Yüksek donanım özelliklerine sahip olan araç fayda maliyet açısından ön plana çıkarken iki donanım paketinde de 379 bin TL etiketle satışa sunuluyor.

Seat Ateca Teknik Özellikleri

2021 Seat Ateca Teknik Özellikleri

Sıfır KM Seat Ateca Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here