2016 Renault Clio 1.2 Turbo EDC 120 HP Detaylı İnceleme

1
14105
2016 renault clio

2016 Renault Clio tasarımda keyifli detaylar kullanarak dikkat çekmeyi başaran bir araç. Bu otomobil iyi görünmeyi biliyor. Yenilenmesinin ardından zaten iyi olan tasarımına yapılan küçük dokunuşlarla elbisesini daha iyi bir hale getirdi. Tasarımında Fransız asaletini sonuna kadar kullanan araç küçük sınıfın en iyi görünen modellerinden biri olma özelliğini daha uzun yıllar koruyacak gibi görünüyor. Yumuşak hatlı çizgilere sahip olmasına rağmen bu kadar dikkat çekici bir tasarımı karşımıza çıkarıyor olması usta işi olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Son derece iri farlar kullanılmış yüz tasarımında, marka logosu ve havalandırma ızgarasının birleşimi oldukça iyi görünüyor. Bu manzaraya uzun bir süre bakmaktan kendimizi alamadık. Motor kaputunun ortasından daha yükseğe tırmanan büyük farlar onun karakteristik özelliği. Pörtlek gözlü görünmek yerine bu kadar büyük farlar tasarıma son derece iyi bir şekilde yedirilmiş. Profil tasarımında da özellikle test aracında da olduğu gibi GT Line donanım seçeneğiyle daha iyi görünüyor. Bu paketin dışında araçta istendiği zaman dış dekor paketi de satın alınabiliyor. Yani yeni Renault Clio alırken seçeneğiniz var.

İç Mekan

İç mekan küçük sınıfta yer alan bir araca göre oldukça geniş. Yaptığımız kalabalık aile kullanımları sırasında araç içinde yer alan hiç kimse şikayetçi olmadı. Herkese yeterli olan bir alanı sunarken, kolay ve düzenli yüklemelerin yapılabildiği büyük bagajıyla da beğeni kazandı. Renault R-LINK internet bağlantılı entegre navigasyon ve multimedya sisteminin kullanımı da kolay. Orta konsol üzerine başarılı bir şekilde adapte edilmesi sayesinde de yaşam alanının oldukça sade görünmesini sağlıyor. GT Line donanımının getirdiği bir artıyla yaşam alana daha şık. GT Line koltuklarsa çok rahat değil. Sırtlık vücudu kaplayan yan destekler nedeniyle kısıtlı bir alan sunuyor ve biraz geniş bir gövdeye sahipseniz bu sizin için biraz sıkıntılı yolculuk anlamına geliyor. Kullanılan sert malzeme nedeniyle uzun yolculuklarda da başarılı değil. Görüş açıları konusunda sıkıntı yaşamadığımız araçta, sessizlik beklediğimizden biraz fazlaydı. Motor ve şanzıman işbirliği özellikle ara hızlanmalar sırasında gürültünün artmasına neden oluyor.

Motor

Hem şık hem güçlü. Renault Clio motorda bu ikisini bir araya getirmesiyle önemli bir artıya sahip oldu. 1197 cc hacmindeki 4 silindir turbo benzinli ünite 4900 d/d’de 120 HP güç üretiyor. 2000 d/d’de üretilen 190 Nm tork verisi de başarılı. Çift kavramalı 6 ileri oranlı otomatik şanzıman daha önceki testlerden de başarılı bir çalışma karakteri olduğunu ispatlamıştı. Bu araçta da önemli bir sorun yaşamadan görevini yerine getirdi. Alt devirlerde biraz boşluk yaşanıyor olsa da şanzıman bunu telafi edecek atakları çok fazla zaman kaybetmeden yapıyor. Şanzımanla ilgili tek sıkıntı zaman zaman vites geçişlerini biraz bekleyerek yapmasıydı. Açıklanan fabrika verilerine baktığımız zaman yeni Renault Clio 0-100km/s hızlanmasını 9.4 sn’de tamamlıyor. Bu tip bir zamanı zorlanmadan yapacağını yaptığımız testler sırasında açık bir şekilde ortaya koydu. Atak bir karakteri var ve nefesi de kolay kolay kesilmiyor. Zaten fabrika verilerinde de maksimum hızı olarak 199 km/s açıklanıyor.

Güvenlik

2012 yılında EuroNCAP çarpışma testine giren Renault Clio markanın başarı grafiğinin örneklerinden birini vermiş ve testten 5 yıldız alarak ayrılmıştı. Sunulan güvenlik yardımcılarıyla testi yüzde 99 gibi bir oranla tamamlamış olması da onu ön plana çıkaran detaylardan biri. Renault Clio’nun donanım tablosuna baktığımız zaman güvenlik ekipmanlarının yeterli olanı verdiğini görüyoruz.

Konfor & Yol Tutuş

Küçük sınıfta olmasına rağmen üst sınıfın sunduğu konforu sunabilecek kadar iddialı. Sert ve derin çukur geçişlerine bile son derece iyi bir şekilde kafa tutuyor. Onunla yolculuk edenlerin rahat edeceği bir araç olacağını garanti ediyor. Süspansiyon sistemi sert darbeleri emme konusunda üzerine düşen görevi başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Bunun yanında yola sağlam basan araçlardan birisi olarak da notlarımız arasında yer aldı. Direksiyon sisteminin biraz hissiz bir karakteri sahip olması iyileştirilmesi gereken bir detay. Başarılı bir simide sahip olsa bile sistemin netliği ve tepkileri daha iyi olmalı. Bu araca 17 inç yerine 16 inç jantlarla kullanma fırsatı bulduktan sonra bu konuda daha fazla fikir sahibi olabiliriz. Rüzgar seslerinin yaşam alanına abartılı bir şekilde girmesine engel oluyor. Sert rüzgar testlerinde bile bu durumu korumayı başardı. Ayrıca hızlı otoyol kullanımlarında da sert rüzgarlara karşı dayanıklı bir otomobil.

Teknik Özellik

Motor : 1.2 lt
Motor Hacmi 1197 cc
Silindir Adedi : 4
Maksimum Güç 120 HP 4900 d/d
Maksimum Tork 190 Nm 2000 d/d
Performans
0-100 km/s Hızlanma

9.4 sn

 

Maksimum Hız : 199 km/s
Frenler
Ön : Hava kanallı disk
Arka : Kampana
Yakıt Türü : Benzin
Yakıt Tüketimi
Şehir İçi : 6.6 lt
Şehir Dışı : 5.2 lt
Karma : 4.4 lt
Test 7.0/ 100 km
CO2 Emisyonu 120 gr/km
Boyutlar
Uzunluk 4062  mm
Genişlik 1732 mm
Yükseklik 1448 mm
Dingil Mesafesi 2589 mm
Bagaj Hacmi : 300 lt
Yakıt Depo Kapasitesi 45 lt
Boş Ağırlık 1165 kg
Lastik Boyutu 205/45 R17

2. El Araba İlanları

1 YORUM

  1. BU ARACI YAKLAŞIK OLARAK BİR BUÇUK SENE KULLANDIM, ARAÇ İNANILMAZ SERİ VE HIZLI SINIFINDAKİ EN İYİ ARAÇLARDAN BİRİ DİYEBİLİRİM, TURBO MOTOR VE ÇİFT KAVRAMA EDC VİTES AYRI BİR KEYİF,SÜSPANSİYONLARI SERT ASFALTTA ÇOK İYİ YOL TUTUYOR BOZUK YOLLARDA BİRAZ GÜRÜLTÜLÜ ÇALIŞIYOR, KLASİK RENO SORUNU BOLCA TRİM SESİ GELİYOR YENİ ARAÇ OLMASINA RAĞMEN BİRDE O YAKIT DEĞERLERİNİ ASLA TUTTURAMADIM ŞEHİRLER ARASI YOLDA ÇOK KASARSANIZ 5.7, NORMAL KULLANIM 6,5 LT. CİVARI YAKAR BAKTIM DÜŞMÜYOR TURBO MOTORUN KEYFİNİ ÇIKARAYIM DEDİM, START STOP OLMASI ŞART BİRDE ABARTI FİYATI VAR TAVSİYE EDERMİSİNİZ DİYE SORARSANIZ BEN SATTIM 1.6 TDİ GOLF ALDIM DAHADA BAŞKA ARABAYA BİNMEM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here