Rutec Cargo 125 İnceleme

0
2824
Rutec Cargo 125

Bugün arabam.com olarak kuryeler için güzel bir çözüm sunan bir scooter olan Rutec Cargo 125’i inceleyeceğiz. Sıcak yemek siparişlerinin scooterlarla gelmesine hepimiz oldukça alıştık. Motosikletli kuryeler de artık hayatımızın bir parçası haline geldiler. Özellikle pandemiden sonra moto kurye mesleği de oldukça önem kazandı. Artan trafik sorunlarıyla beraber kurye motosikletleri normal kişiler için bile şehir içinde pratik bir çözüm yolu haline geldi. Yıllardır kurye scooterı kiralama hizmeti veren Cetur’un kendi markası olan Rutec, değişen şartlarla birlikte artık daha pratik ve ihtiyaçlara yönelik bir motosiklet sunuyor: İşte Rutec Cargo 125!

Bir açık hava ve yazı görseli olabilir

 

Genel Özellikler ve Teknik Veriler

Boş ağırlığı 116 kg olan Rutec Cargo 125; 1900mm uzunluğunda, 680 mm genişliğinde ve 1100 mm yüksekliğinde. Katlanır yolcu koltuğu ve çift amortisörlü tasarımı ile geniş düz bir yükleme alanına sahip olan Cargo 125, 30 kiloya kadar yük taşıyabiliyor. Cargo 125’in dingil mesafesi, standart scooterlarda görmeye alışık olduğumuz modellere göre 14 cm daha uzun. Bu da yük taşıma esnasında oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Bu kısmın tam ortasında yer alan kapakları açarak kasa gibi parça monte ederek tek seferde fazla sayıda ürün taşınması da sağlanabilir. Ayrıca taşıma kancaları da mevcut. Sürücü için tasarlanan ekstra ayaklıklar ise yük taşırken dengeli bir sürüş gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. Rutec Cargo 125, 125 cc enjeksiyonlu 8.5 beygir gücü ve 8.8 Nm tork üretebilen bir motora sahip. Çok zorlamadan ve yük taşımadan kullanılacaksa ortalama 2.5 – 3 litre arası bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Ancak ağır yükler taşıma amacıyla veya kurye kullanımlarında bu tüketim 3.5 litre civarına çıkabilir.

Bir scooter, açık hava ve şunu diyen bir yazı 'cutec CARGO125 æ www.rutec.com.tr' görseli olabilir

Göstergeler ve Yakıt Deposu

Rutec Cargo 125’in göstergelerinde analog seçenek tercih edilmiş. Oldukça teknolojik bir tasarıma sahip olan gösterge panelinde benzin ve kilometre göstergesinin yanında, akü voltaj göstergesi ve yağ ikaz ışığı da yer alıyor. Özellikle akü göstergesinin olması artı bir özelliği diyebiliriz. Ayrıca Cargo 125’te akünün bitme olasılığına karşı kick-startta mevcut. İş yoğunluğu nedeniyle kurye motosikletlerinin bakımları biraz aksatılabiliyor. Bu yüzden akü bitse bile kick-start ile en azından günü kurtarabilmek güzel bir özellik diyebiliriz. Cargo 125’in en beğendiğimiz özelliklerinden biri ise yakıt deposu kapağının ön kısımda ergonomik bir şekilde konumlandırılması oldu. Yük taşıma esnasında yakıt almanız gerekse bile yüklerinizi oynatmadan bağımsız bir şekilde depo kapağını açabiliyorsunuz.

image--015.jpg

Farlar ve Lastikler

Farlara baktığımızda halojen bir far takımının tercih edildiğini görüyoruz. Zaten uygun fiyatlı bir scooter olduğu için LED far beklemiyorduk. Yine de aydınlatması ihtiyacınızı karşılayacak düzeyde diyebiliriz. Lastiklere baktığımızda, Cargo 125’in uygun fiyatlı bir scooter olabilmesi adına Anlas Tournee lastikler kullanıldığını görüyoruz. Yazın sizi gayet iyi derecede idare etse de, kış mevsiminde, ıslak zemin ve zorlu şartlar sonrası sizi biraz zorlayabilir diyebiliriz. Bu yüzden mevcut lastikleri, kış geldiğinde Anlas Winter Grip 2 lastiklerle değiştirmenizi tavsiye edebiliriz.

image--018.jpg

Frenler

Rutec Cargo 125’te kombine fren sistemi tercih edilmiş. Bu kombine fren sistemi, sadece bir tekere fren yapıldığında, belirli ölçüde diğer tekere de basıncın iletilmesini sağlıyor. Bu özellikle beraber sürüş güvenliğine katkı sağlanmış diyebiliriz.

Koruma Demiri

Cargo 125’e tercihen koruma demiri ve kızak satın alabiliyorsunuz. Bu eklentiler ile de scoooterı, moto kuryelik kullanımı için daha uygun hale getirebilirsiniz. Alacağınız en büyük boy çanta, 2 adet büyük damacana taşıyabilecek büyüklükte. Hem ön dingilde hem de arka çantada ekstra yük taşınabilmesi büyük bir artı. Çantanın bağlandığı kızağın sabit olması da oldukça iyi bir özellik. Yakıt deposu ön kısımda tasarladığı için tercihen eklenebilen bu kızağı da sabit yapmayı tercih etmişler. Bu kızağın sabit oluşu da hem rahatsız edici seslerin çıkarmasına engel oluyor, hem de daha dayanıklı bir sistem sağlıyor.

Fiyat

İhtiyacınıza göre şekillendirebileceğiniz ticari scooter Cargo 125, çözüm ortağınız! Pratik ve işlevsel bir scooter olan Cargo 125’in güncel fiyatı 20.400 TL. Ayrıca koruma demiri ve kızak satın almak isterseniz de ekstra olarak ödeyeceğiniz ücret 500 TL. Eğer uzun şasili ve biraz daha yük taşımaya odaklı bir motosiklet arıyorsanız, Cargo 125 tam size göre!

Ayrıca;
2. El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here