Range Rover Sport HSE 2.0 2021 İnceleme 

0
5077
Range Rover Sport

Range Rover Sport dinamik ve atletik görünümüyle Land Rover’ın diğer SUV modelleri arasında dikkat çekmeyi başarıyor. Çok daha keskin çizgilere sahip olan Range Rover Sport modern ve sportif bir SUV sahibi olmak isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

2004 yılında üretimine başlanan Range Rover Sport 2013 yılında büyük bir değişim geçirdi. Tamamen yenilenen tasarımı ve donanımlarıyla çok daha modern ve teknolojik hale gelen araç premium SUV piyasasında en çok satan modeller arasına girmeyi başardı.

2013 yılından günümüze kadar gelen ikinci nesil Range Rover Sport 2017 ve 2021 yılında makyajlanarak çok daha güncel hale getirildi. Genel tasarım çizgileri korunarak yapılan makyaj operasyonları daha çok aracın donanımlarını ve teknolojilerini iyileştirdi. Dış mekanda dikkatli gözler tarafından farkedilen detaylar dışında ciddi bir tasarım değişikliği görünmüyor. 

Range Rover Sport Konfor ve Teknoloji 

Range Rover Sport modelinde konfor ve teknoloji en üst seviyede sunuluyor. Yeni donanımları ve teknolojileriyle oldukça lüks ve modern bir iç yaşam alanına sahip olan araç benzersiz bir sürüş ve yolculuk deneyimi sunuyor. 

İç yaşam alanının tamamında kullanılan birinci sınıf kalitede malzemeler yolcuların kendilerini özel hissetmelerini ve kusursuz bir konfor deneyimlemelerini sağlıyor.  Lüks ve modern bir iç mekana sahip olan araç kişiselleştirilebilir çok sayıda donanım seçenekleriyle size en uygun özellikleri sunuyor.

Range Rover Sport

Elektrikli ayarlanabilir hafızalı koltukların tamamında ısıtma ve soğutma özelliği bulunuyor. Geniş ve rahat koltuklar tüm yolcuların konforlu bir yolculuk deneyimlemesini sağlıyor. Birçok farklı renk seçeneği bulunan koltuklar özellikle kırmızı deri seçeneğiyle oldukça sportif bir görünüm sunuyor.

Pixel Laser Led farlar standart led farlara göre 5 kat daha fazla ışık veriyor. Karşıdan gelen araçları algılayan farlar ışık şiddetini otomatik olarak ayarlayarak üst seviyede görüş mesafesi sunuyor.

Frenle tork yönlendirme sistemi ve elektronik diferansiyel keskin virajlarda motor torkunu sürekli olarak dört tekerlek arasında dengeliyor. Sürtünmeyi ve yakıt tüketimini düşürmek için geliştirilen hız düşürme sistemi araç 105 km hıza ulaştığında aracı standart sürüş yüksekliğinden 15 mm alçaltıyor. 

Şerit terk uyarısı, adaptif hız sabitleyici ve sınırlayıcı, ön ve arka park yardımı, kör nokta yardımı, acil durum freni, 360 derece kamera sistemi, şeritte tutma yardımı ve trafik işareti algılama sistemi gibi donanımlar aracı çok daha güvenli ve konforlu bir hale getiriyor. 

Eğimli ve bozuk araziler için geliştirilen yokuş iniş kontrolü Range Rover Sport’un zorlu eğimlerde ve bozuk zeminlerde güvenli bir şekilde hareket etmesi için aracı sabit bir hızda tutup gerekli durumlarda otomatik fren yapıyor. Adaptif havalı süspansiyon sistemine sahip olan araç farklı zemin ve yol koşullarında daima üst seviyede rahatlık ve konfor sunuyor. 

Range Rover Sport hem arazide hem de normal yol kullanımında performansından ödün vermeden oldukça konforlu ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

Sürüş Dinamikleri ve Performansı 

Range Rover Sport

Önceki nesillerinde birçok motor seçeneği ve farklı güç versiyonlarıyla satışa sunulan Range Rover modeli şu an ülkemizde sıfır km olarak sadece 2.0 litre motor seçeneğiyle satılıyor.

Eski versiyonlarına göre çok daha verimli ve sorunsuz bir motora sahip olan Yeni Range Rover Sport 2021 yüksek performansı ve arazi kabiliyetiyle oldukça etkili sürüş dinamiklerine sahip. Sağlamlık ve dayanıklılık konusunda ciddi geliştirmeler yapan Land Rover mühendisleri tarafından geliştirilen yeni nesil motor ve  yürüyen aksam parçaları aracı çok daha sağlam ve dayanıklı bir hale getirdi.

300 HP güç ve 400 NM tork üreten 2.0 litre 4 silindirli benzinli motor yüksek performansı ve verimliliği bir arada sunuyor. 0-100 km hızlanmasını 7,3 saniyede tamamlayan araç maksimum 200 km hıza ulaşıyor. Şehir içi kullanımda 11,4 litre ve şehir dışı kullanımda 8,2 litre tüketim değerlerine sahip olan araç karma kullanımda ortalama 9,6 litre yakıt tüketiyor. 

Yaklaşık 2100 kg ağırlığa sahip bir benzinli SUV için düşük sayılabilecek yakıt tüketim değerleri ile dikkat çeken araç, performansı ve konforuyla etkileyici bir sürüş deneyimi sunuyor. 

Range Rover Sport 2021 Fiyatları

Sıfır kilometre Range Rover Sport 2021 modelleri 2.193.140 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 

 Sport İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here