Peugeot Rifter İncelemesi

2
17618

Peugeot Rifter fiyatı ve özellikleri son bir kaç ayın otomotiv piyasasının neredeyse en popüler sorusu. Peugeot Rifter fiyatları henüz belli değil ama Peugeot Rifter 2018’i epey bir inceledik. 2018 Peugeot Rifter hakkında bilgiler şöyle:

Hafif ticari araç sınıfının en yenilerinden biri olan Peugeot Rifter 7 kişiyi rahat rahat ağırlayacak oldukça konforlu bir iç mekan ve neredeyse SUV bir araç izlenimi veren tasarımı ile gözleri üzerine çekmeyi başardı.

1. Peugeot Rifter Tasarımı Hakkında

Tasarımda ticari araçtan çok arazi aracı izlenimi var. Özellikle de önden bakınca onu SUV araçlardan ayırmak zor. Aslan Pençesi olarak tanımlanan far tasarımı, zengin renk seçeneği, geniş ön ızgarası, yüksek sürüş pozisyonu, geniş cam alan ve kısa motor kaputu önemli detaylar. Otomobilin stoplarında da pençe tasarımı tekrarlanmış.

Peugeot Rifter Ergonomiyi Önde Tutmuş!

Öncelikle 5 ya da 7 koltuk seçeneği sunuluyor. 7 koltuklu seçenek, gerçekten uzun yolculuklarda kalabalık aileleri epey rahat ettirecek bir alan sunuyor. Yüksek sürüş pozisyonu ile sürücünün izleme konforunu arttırıyor. Araç boyasının en çok zarar göreceği noktalara yerleştirilen sert plastik kaplamalar da yine ergonomik olma hedefini destekliyor. Geniş açılan bagaj kapağı yüklemeyi kolaylaştırıyor ve bagaj kapağı üstündeki cam da açılabiliyor. Bu durum, bazı eşyaları bagaja yerleştirmeyi de kolaylaştırıyor. Kokpitteki multimedya ekranın boyutu 8 inç ve gayet yeterli. Ayrıca tam göz hizasına konumlanmış. Kokpitte sürücünün gözünü oyalayacak, dikkatini çalacak gereksiz düğme, görüntü vs. de yok. Peugeot Rifter’in tasarımda bütünüyle böyle hafif ticari bir aracı kullanacak olan kitlenin ihtiyaçları göz önüne alınmış. Bu yönüyle çok başarılı demek yanlış olmaz. Muhtemelen motor seçeneklerinin de etkisiyle Peugeot Rifter Türkiye satışları iyi olacak.

2. Peugeot Rifter Sürüş Özellikleri ve Güvenlik

Peugeot Rifter elektronik donanım konusunda da oldukça yenilikçi bir hafif ticari araç. Adaptif hız sabitleme, aktif trafik levhası tanımlama, aktif şerit takibi, sürücü yorgunluk tespiti ve uyarı sistemi, aktif güvenlik fren sistemi, römork için stabilite kontrol sistemi, akıllı far asistanı, otomatik kısa ve uzun farlar, 180 derece geri görüş kamerası, kör nokta uyarı sistemi, anahtarsız görüş sistemi, anahtarsız çalıştırma gibi özellikler sunuluyor.

3. Peugeot Rifter Motor Özellikleri

Peugeot Rifter motor seçeneklerine baktığımızda dizel ve benzinli seçenekleri görüyoruz. Benzinli Peugeot Rifter motorunda 1,2 litrelik 110Hp’lik bir seçenek var. Benzinli 1,2 Peugeot Rifter modeli, 5 ileri manuel şanzımanla birlikte sunuluyor. Peugeot Rifter dizel seçeneklerinde 75Hp motor 5 ileri manuel şanzımanlı, 100Hp motor 5 ileri manuel şanzımanlı ya da 130HP 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman seçeneği var.

4. Peugeot Rifter Ne Zaman Türkiye’ye Gelecek?

Peugeot Rifter incelemesi yaparken bu konuda yerli ve yabancı makalelere baktık. Zira, araç henüz ülkemize gelmedi. 2018 Peugeot Rifter Türkiye’ye ne zaman gelecek sorusunun yanıtı net değil ancak Türk tüketicinin ilgi göstereceği bir model olduğu için muhtemelen Türkiye pazarına giriş, Avrupa pazarından çok geç planlanmamıştır. 2018 Peugeot Rifter nerede üretiliyor sorusunun yanıtı ise Portekiz ve İspanya. Eylül 2018 itibariyle Peugeot Rifter satışa çıkacak.

Peugeot Rifter’i öne çıkaran bazı özelliklere görseller eşliğinde bakalım…

  • SUV Karakterli Tasarım Dili
  • Ergonomi Odaklı Bagaj Tasarımı
  • Ferah İç Mekan
  • Sınıfının En Güçlü Kokpit Tekonolojisi

Peugeot Ticari Fiyat Listesi

Peugeot Rifter Peugeot Rifter Peugeot Rifter   Peugeot Rifter Peugeot Rifter  Peugeot Rifter

Peugeot Rifter

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here